شنبه 14 تیر 1404

مجلس شورای ملی

مجلس شورای ملی

وب‌گاه خبر آنلاین

محمود کریمی، مداح پر مخاطب، در مراسم امسال ایام محرم، شعر و آهنگ «ای ایران ایران» را خواند. این اجرا با تغییراتی در کلمات شعر و با کاستن و افزودن سطرهایی به پسند مداح مشهور و دوستان و مخاطبان‌شان ارائه شد.

وب‌گاه فرارو

در اسفند 1322 (1943) در هنگام گشایش چهاردهمین دوره مجلس شورای ملی از ضرورت «بهبودی ستون اجتماعی و اقتصادی» کشور یاد کرده بود و گفته بود باید «جهد بلیغ [کرد] تا برای هریک از افراد کشور، خصوصا طبقه کشاورز و کارگر و کسانی که توانایی ندارند، آن اندازه آسایش از حیث خانه و غذا و تعلیم و تربیت مجانی و بهداشت که برای افراد ملل راقیه لازم است، فراهم گردد.»

وب‌گاه فرارو

در تاریخ 16 خرداد 1304، قانونی 36 ماده‌ای با عنوان «قانون خدمت نظام اجباری» در نشست 178 دوره پنجم مجلس شورای ملی تصویب شد که نقطه عطفی در تاریخ نظام وظیفه ایران به شمار می‌آید.

خبرگزاری مهر

مسعود معینی‌پور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، در برنامه‌ای آنلاین در خانه «گفتارها» در کلاب‌هاوس به ایراد سخنانی پیرامون کتابخانه پارلمان ایران پرداخت.

وب‌گاه فرارو

گاهی در میان شلوغی‌های تهران جایی وجود دارد که همه را به دل تاریخ قجری می‌برد؛ عمارت مسعودیه با معماری چشم‌نواز و داستان‌های پُر رمز و راز خود یکی از این جاهاست، بنایی زیبا، تاریخی و گردشگری پایتخت که مردم و مسافران نوروزی می‌توانند با دیدن آن، ساعتی لذت‌بخش داشته باشند.

وب‌گاه فرارو

پیروزی و تسلط مشروطه‌خواهان بر بخش‌های مرکزی ایران در دوره‌ای از تاریخ ایران به وقوع پیوست که دو امپراتوری روس و بریتانیا سه سال قبل در تاریخ هشتم شهریور 1285 در قراردادی محرمانه در سن‌پترزبورگ ایران را به سه بخش شمالی، جنوبی و مرکزی تقسیم کرده بودند. با وجودی که کنترل بخش مرکزی با محمدعلی شاه حاکم وقت ایران بود، اما عملا ایران به دو بخش شمالی و جنوبی بین ان تقسیم شده بود.

وب‌گاه فرارو

نظام‌نامه متحدالشکل شدن لباس، نوع پوشش را برای افراد ملت تعیین کرده بود. طبق این نظام‌نامه، لباس متحدالشکل موسوم به لباس پهلوی بود که شامل کلاه پهلوی و اقسام لباس کوتاه اعم از نیم‌تنه (یقه عربی یا یقه برگردان) و پیراهن و شلوار اعم از بلند یا کوتاه یا مچ پیچ‌دار بود. طبق این نظام‌نامه بستن شال ممنوع بود و بالاپوش محدود به انواع پالتو می‌شد؛ بنابراین استفاده از هر نوع کلاه و سرپوش دیگر...

وب‌گاه فرارو

در نوروز 1324 دو قنادی بزرگ تهران برای فروش بیشتر رقابت نزدیکی با یکدیگر داشتند. در اسفند 1323 دو قنادی یاس در ضلع شمال شرقی میدان بهارستان، روبروی مجلس شورای ملی و قنادی پارس در تقاطع خیابان لاله‌زار و استانبول - جمهوری - از بهترین قنادی‌های پایتخت در دهه 1320 محسوب می‌شدند. روزنامه اطلاعات 26 اسفند 1323 آگهی دو کافه را منتشر کرده است. آگهی‌ها را بخوانید و عکس از دو قنادی در دوران...

وب‌گاه خبر آنلاین

در نوروز 1324 دو قنادی بزرگ تهران برای فروش بیشتر رقابت نزدیکی با یکدیگر داشتند.

وب‌گاه فرارو

پس از 500 سال، در سال 1176 شمسی، در دوران سلطنت فتحعلی شاه قاجار، اسکناس برای نخستین بار وارد چرخه اقتصادی ایران شد و طلا و نقره به عنوان پشتوانه آن تعیین گردید.

وب‌گاه فرارو

ناصرالدین شاه همزمان با واگذار کردن انحصار ساخت و بهره‌برداری از راه زمینی و خط آهن، سد، معادن، کانال‌های انتقال آب، قنوات و کانال‌ها و جنگل‌ها و گمرکات کشور به ارون جولیوس دو روییتر یهودی‌تبار، امتیاز تاسیس بانک را هم به آنان واگذار کرد و تاجران انگلیسی نیز با تاسیس بانک شاهی ایران به مدت 40 سال نبض نظام مالی و بانکی ایران را در دست گرفتند.

وب‌گاه خبر آنلاین

اتحاد استراتژیک محمد مصدق و جبهه ملی ایران با آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی و حجت‌الاسلام سید مجتبی میرلوحی ملقب به سید مجتبی نواب‌صفوی و صد البته رفتار ضد ایرانی حاجعلی رزم‌آرا نخست‌وزیر وقت پهلوی و دربار محمدرضا شاه موجب تقویب قانون ملی شدن صنعت نفت و گاز ایران در سال 1329 شد، اما چه شد که طرح ملی شدن صنعت نفت ایران که یک بار در مجلس شانزدهم شورای ملی رد شد چند روز بعد مجددا در دستورکار...

وب‌گاه دنیای اقتصاد

سخنگوی کمیته انجمن نجوم آماتوری با تشریح نجومی لحظه تحویل سال 1404 گفت: در آیینه نجوم؛ کبیسه بعدی سال 1408 رخ می‌دهد.

خبرگزاری اکو نیوز

خبرگزاری مهر

29 اسفند 1330(19 مارس 1951)، مجلس شورای ملی بنا به پیشنهاد دکتر محمد مصدق، قانون ملی شدن صنعت نفت را به تصویب رساند. این اقدام نه تنها به عنوان یک نقطه در تاریخ اقتصادی ایران تلقی می‌شود.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ در میان تمام کشور‌ها نیز بریتانیا بیش از همه به نفت نیاز داشت چرا که هم زودتر از دیگر کشور‌ها صنعتی شده بود و هم در جریان جنگ جهانی دوم، وینستون چرچیل نخست وزیر انگلیس دستور داده بود کشتی‌های بریتانیایی سوخت نفتی را جایگزین سوخت زغال سنگ کنند. این نیاز عینی، بریتانیا را بر آن داشته بود که در کشور‌های نفت‌خیز نفوذ کند و دست به استثمار آنها بزند که...