مجلس و دولت درباره سهم تهران در بودجه 99 تجدید نظر کنند / تاکنون یک دستگاه اتوبوس نیز تحویل شرکت واحد نشده است
یکصدوهشتاد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، محسن هاشمی در یکصدوهشتاد و ششمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به واکنش سریع سازمان برنامه و بودجه نسبت به تذکر جلسه پیشین درباره تضییع حقوق شهروندان تهرانی در بودجه سال 99 کشور اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به تذکر بنده در صحن علنی روز یکشنبه شورا، اطلاعیه مشروحی صادر کرده است که در ابتدا از حساسیت و پاسخگویی سازمان برنامه و بودجه نسبت به مسایل مدیریت شهری قدردانی میکنم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: مطلبی که بارها در این اطلاعیه به آن استناد شده است، مصوبات و تصیماتی است که در جهت حل مشکل سیستم حمل ونقل عمومی تدوین شده است و بنده نیز بارها در مصاحبهها به مثبت بودن آنها اشاره کرده ام، اما متاسفانه این مصوبات روی کاغذ باقیمانده اند.
هاشمی ادامه داد: در میدان اجرا بدلیل نگاه بخشی و عدم ریسک پذیری و جسارت دستگاههای مختلف و ناهماهنگی در بورکراسی، زمین گیر شده اند که نمونه آن مصوبه شورای اقتصاد برای تامین 19 هزار دستگاه اتوبوس شهری در سال گذشته بوده که در این اطلاعیه به 9 هزار دستگاه تقلیل یافته، وزارت کشور 6 هزار دستگاه به تهران اختصاص داد، اما در جلسه معاونت اول این عدد به سه هزار و سپس به 1500 دستگاه کاهش یافت و روز گذشته نیز در صورتجلسه بانک مرکزی و وزارت کشور، تخصیص پیش پرداخت آن، نیازمند مصوبه سران قوا و تایید مقام معظم رهبری عنوان شده است که عملا بسیار مشکل است و به همین دلیل طی شش سال گذشته از این دولت، تاکنون یکدستگاه اتوبوس نیز تحویل شرکت واحد نشده است.
وی با بیان اینکه موضوع دیگری که به عنوان منبع اصلی تامین بودجه سیستم حمل ونقل عمومی توسط سازمان برنامه عنوان شده، اعتبارات ارزش افزوده است، گفت: این ردیف، درآمد خود شهرداری هاست و ارتباطی به دولت ندارد، در گذشته دولت همواره از محل بودجه خود به توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی کمک میکرده است، اما این کمک همانطور که در این اطلاعیه قید شده، برای کل کشور 150 میلیارد تومان است که حتی در صورت پرداخت کامل آن، میتوان برای هر استان یک تا دو اتوبوس با این مبلغ تهیه کرد که مشکلی را حل نمیکند.
وی ادامه داد: سازمان برنامه همچنین مجموع اعتبار یارانه بلیط مترو نیز برای امسال را تاکنون 80 میلیارد تومان اعلام کرده است که با سهم متروی تهران از این مبلغ، میتوان هزینههای یک هفته از سال را در شرکت بهره برداری مترو تامین کرد و نه با تعهدات دولت نسبتی دارد و نه با هزینهها مترو.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به بخش دیگری از اطلاعیه مذکور بیان کرد: این اطلاعیه همچنین اعلام کرده است که طی سه سال اخیر 125 میلیارد تومان بعنوان کمک برای هزینه ساخت متروی تهران توسط دولت پرداخت شده است که با این رقم هم میتوان نصف یک ایستگاه مترو را تکمیل و بهره برداری کرد.
وی ضمن تشکر از سازمان برنامه و بودجه بابت شفاف سازی و طرح کمک دولت به حمل ونقل عمومی تهران گفت: این کمکها حقیقتا ناچیز است و اگر ما میخواهیم وضعیت آلودگی هوا و ازدحام مترو وکمبود اتوبوس در تهران در سال آینده از امسال بدتر نشود، حتما باید مجلس و دولت در این موضوع تجدید نظر کنند و تصمیم گیری را به ردههای ارشد نظام مانند سران قوا یا مقام معظم رهبری موکول نکنند چرا که در این شرایط کشور مسایل بسیار پیچیدهتر و مشکل تری دارد که مسئولان عالی نظام باید به آنها رسیدگی کنند.
یک فوریت متمم بودجه 98 شهرداری تهران تصویب شد
محسن هاشمی در جریان صد و هشتاد و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه شب گذشته نامهای از سوی حناچی شهردار تهران تقدیم هیأت رئیسه شورا شد، اظهار کرد: حناچی در این نامه لایحه متمم بودجه سال 98 شهرداری تهران را با قید یک فوریت ارسال کرد.
وی افزود: بر همین اساس با توجه به اینکه وقت کم است امروز یک فوریت این لایحه به رأی گذاشته میشود تا این لایحه برای بررسی تخصصی به کمیسیونها ارسال شود.
در ادامه اعضای شورای شهر تهران با 15 رأی موافق و یک رای مخالف یک فوریت لایحه متمم بودجه سال 98 شهرداری را تصویب کردند.
در ادامه هاشمی افزود: موضوع دیگر که نیاز به رأیگیری دارد این است که تعداد املاکی که منتظر تصمیم شورا در مورد باغ بودن یا نبودن است، زیاد شده و بارها اعضای شورای شهر این موضوع را متذکر شدند که تعداد ارباب رجوعهایی که به شورا مراجعه میکنند تا پرونده باغ بودن یا نبودنش تعیین تکلیف شود، زیاد است.
- بیشتر بخوانید:
- ورود اتوبوسهای جدید به پایتخت در آیندهای نزدیک
وی تصریح کرد: هیأت رئیسه تصمیم گرفت تا در روزهای سهشنبه که جلسه علنی نداریم جلسه شورا به رسیدگی به املاک اختصاص داده شود و ماهی یک جلسه اگر ملکی برای بررسی بود، آن را بررسی کنیم تا صف درخواست مردم طولانی نشود. باید تا آخر سال اضافه کاری کنیم تا تکلیف املاک مشخص شود.
پیشنهاد رییس شورای شهر تهران با 13 رأی موافق به تصویب رسید.
شهردار تهران به تذکرات اعضای شورا به صورت مستدل پاسخ دهد
محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری گفت: قرار بود تذکراتی که اعضای شورا یه شهردار میدهند، مورد بررسی قرار گیرد تا پاسخی که به ما داده میشود، مستدل باشد. چندی پیش من به شهردار تهران تذکر دادم که هنوز در فرایند صدور پروانه بخصوص گواهیهای ساختمانی، ما شاهد ارائه فیشهای دستی اعلام عوارض در مناطق هستیم.
وی ادامه داد: اعلام عوارض دستی و شفاهی و عدم اعلام سیستمی یعنی فساد، رانت و بی عدالتی و این روند در سطح تمام مناطق وجود دارد، اما شهردار تهران صرفا پاسخ دادند که این موضوع در حال بررسی است، در حالیکه این مساله با یک دستور حل میشود.
عضو شورای شهر تهران خطاب به حناچی اظهار داشت: اینجا جایی است که شما باید تصمیم جسورانه بگیرید و این تصمیم هیچ نیازی به سرمایه و بودجه هم ندارد، اختیارش را هم دارید، غیر قانونی هم نیست و عین قانون است. مجددا تذکر میدهم پاسخی که داده شده به هیچ عنوان پاسخ درستی نیست.
وی افزود: من چند تذکر داده ام که پاسخ آنها مستدل نبوده است مانند پالادیوم، در حالیکه شهردار تهران میتواند همین امروز با یک دستور به همه مناطق اعلام کند که در راستای قانونمداری فرمهای اعلام عوارض بصورت سیستمی و بر اساس مصوبات بر مدار قانون صادر شود.
لزوم ثبت ملی تمامی کلیساهای پایتخت
حجت نظری در جریان صد و هشتاد و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به آغاز سال نو میلادی اظهار کرد: در تهران 28 کلیسا وجود دارد که تنها 11 کلیسا به ثبت ملی رسیده است.
وی تاکید کرد: عموم کلیساها قدمت تاریخی داشته و بناهای فاخری هستند که باید به آنها توجه ویژهای شود.
نظری با بیان اینکه پیشنهاد میشود سازمان میراث فرهنگی در مورد کلیساهای پایتخت تعیین تکلیف کند، اضافه کرد: پیشنهاد میشود یک پرونده ثبتی برای تمامی کلیساها ایجاد و همچنین در این پرونده به حریم اطراف کلیساها نیز توجه شود.