مجموعه نخست «تجربه نگاری هنر انقلاب در فراتهران» رونمایی شد
نخستین مجموعه از تجربهنگاری فعالیتهای شاخص هنر انقلاب در فراتهران با حضور رئیس حوزه هنری در جلسه «شورای هنر» حوزه هنری انقلاب اسلامی» رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نخستین دفتر از مجموعه «سها» (سیمرغ هنر انقلاب) که دربردارندهی تجربهنگاری فعالیتهای شاخص هنر انقلاب در استانهاست رونمایی شد. این دفتر شامل پنج تجربهنگاری از اقدامات شاخص مراکز استانی حوزه هنری انقلاب اسلامی است.
در جلسه رونمایی «سها» سعید لشکری، معاون راهبری استانهای حوزه هنری، با اشاره به طراحی نقشه تحول مبتنی بر سند زیستبوم در مراکز استانی حوزه هنری، در خصوص آغاز فرایند تهیهی تجربه نگاری هنر انقلاب در فراتهران گفت: «هدف این تجربهنگاری، ارائه روایتی منسجم از فعالیتهای شاخص مراکز استانی حوزه هنری است. پس از طراحی نقشه تحول مراکز استانی، تحقق ایدههای تحولی در فراتهران نیازمند روایتی دقیق و آسیبشناسانه است که در مجموعه «سها» به دنبال تحقق این امر هستیم.»
همچنین لشکری از تکمیل مجموعه دوم «سها» خبر داد و خاطرنشان کرد فرایند تولید مجموعه سوم «سها» نیز آغاز شده است.
لزوم همکاری کلانتر ارشاد و حوزه هنریدر ادامه این نشست علی سیاحپور، مدیر مرکز برنامهریزی معاونت راهبری استانها معیارهای انتخاب سوژه تجربهنگاری را مبتنی بر سند تحول معاونت استانها و متناسب با رویکردها و راهبردهای آن دانست.
همچنین مجید حسین زاده، نویسنده این مجموعه نیز با تأکید بر تولید دانش بهجای گزارش کار در تجربهنگاری، از رویکرد نقادانه نسبت به سوژهها در این تجربه نگاری، جهت بهکار بردن زاویه دیدهای مختلف یادکرد و افزود: «فرآیند تجربه نگاری برای هرکدام از مجموعهها، شامل حدود 15 الی 20 ساعت مصاحبه بوده و هر دفتر از این مجموعه به صورت داستانی روایت شده است.»
احمد نوری، مدیر حوزه هنری اصفهان نیز که در این نشست حضور داشت با اشاره بهضرورت تجربه نگاری با محوریت مدیریت دانش، به لزوم گفتگو دربارهی هستههای هنری اشاره و شکلگیری این جنس گفتگوها را مفید دانست.
لازم به ذکر است نخستین مجموعه از تجربهنگاری فعالیتهای شاخص مراکز استانی حوزه هنری به نام «سها» شامل پنج روایت از فعالیتهایی در استانهای اصفهان، سمنان، خراسان رضوی، گیلان و کرمان است. نسخه کامل این پنج دفتر به شرح زیر قابل دریافت است.
«دفتر اول: هنر مدیریت بحران» - موضوع: روایت مواجههای هنرمندانه با آشوبهای 1401 در گیلان؛- مورد مطالعه: حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان. «دفتر دوم: مگر شما داستاننویس دارید؟»
- موضوع: روایتی از مسیر شکلگیری یک مدرسه داستاننویسی؛- مورد مطالعه: حوزه هنری انقلاب اسلامی سمنان. «دفتر سوم: فقط برای خدا»
- موضوع: داستان تولد یک مجموعه پوستر موثر پیرامون شهید سلیمانی؛- مورد مطالعه: حوزه هنری انقلاب اسلامی کرمان.
«دفتر چهارم: خانهای برای روایت»- موضوع: قصه روایتخانه، یک پاتوق ادبی جریانساز در اصفهان؛- مورد مطالعه: حوزه هنری انقلاب اسلامی اصفهان. «دفتر پنجم: یک داستان حماسی»
- موضوع: ماجرای یک جریان هنری تازهنفس و الهامبخش؛- مورد مطالعه: حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی.