چهارشنبه 7 آذر 1403

مجوز شورا برای بهره برداری ازملک شهرداری توسط بنیاد فرهنگی امیر کبیر

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مجوز شورا برای بهره برداری ازملک شهرداری توسط بنیاد فرهنگی امیر کبیر

اعضای شورای شهر تهران لایحه شهرداری درخصوص «مجوز واگذاری حق بهره‌برداری از یک ملک متعلق به شهرداری تهران به بنیاد فرهنگی امیرکبیر» پرداخته و آن را به تصویب رساندند.

به گزارش ایسنا، در دویست و نود یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران، لایحه شهرداری در خصوص مجوز واگذاری حق‌بهره‌برداری از یک ملک متعلق به شهرداری تهران به بنیاد فرهنگی امیر کبیر مورد بررسی قرار گرفت. در همین راستا محسن هاشمی به توضیح این لایحه پرداخت و گفت: آقای حسن حبیبی معاون اول ریاست جمهوری در دوره سازندگی و اصلاحات هدایای نفیسی دریافت کرده بودند و با توجه به علاقه به میراث فرهنگی، موارد فرهنگی و تاریخی کشور را جمع آوری کردند. پس از فوت ایشان بار نگهداری از این جمعه ارزشمند بر دوش همسر ایشان افتاد و ایشان سعی کردند این میراث را در انظار عمومی و مطالعات قرار دهند.

وی افزود: شهرداری در گذشته مکانی را در اختیار ایشان قرار داده بود که چون قدیمی بود مشکلات ساختاری داشت و لذا ایشان تقاضای تعویض مکان داشتند تا اینکه جایی نزدیک باغ فردوس را مدنظر قرار دادند که متعلق به شهرداری بود اما نیاز بازسازی داشت و این بازسازی هزینه بر بود. لذا خود ایشان پیگیری نموده و از طریق امکانات اجتماعی بانک پاسارگاد این بنا را بازسازی کردند تا این مجموعه در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه شهرداری تهران لایحهای در خصوص واگذاری حق بهرهبرداری این بنا را ارسال کرد که امروز آن را بررسی می‌کنیم.

زهرا صدراعظم نوری در مخالفت گفت: نکته اول اینکه لوایح شهرداری شامل املاکی ذیل بند 6 ماده 55 است هنوز در حال رفت و برگشت در شوراست، لطفا به این املاک رسیدگی کنید. اما نکته دوم اینکه مرحوم حبیبی از شخصیت های بزرگ کشور هستند و شهرداری اگر اقدامی در جهت تکریم ایشان و عرضه آثار ایشان به مردم انجام میدهد، کار خوب و لازمی است. اما در خصوص مجوز واگذاری در تبصره 2 ماده واحده این عبارت (که در صورت استفاده انتفاعی از بخشی از ملک جدای از موضوع فعالیت، منتفع باید طبق ضوابط نسبت به حقوق شهرداری اقدام نماید) آمده است. به نظر من این عبارت خطرناک است.

مسجد جامعی نیز با بیان اینکه این مجموعه بسیار ارزشمند است ادامه داد: در ذهن مردم ایرانشناسی محدود به کتاب و مقاله است اما آقای حبیبی شکل جدیدی از ایرانشناسی را مطرح کرد و این آثار را جمعآوری نمود. مانند نقاشیهای قهوهخانهای و انواع فرشها و نسخ خطی و... این بنا سرای محله بوده است و من پیشنهاد میکنم یک سرای محله هم در آنجا تاسیس شود.

محمد جواد حقشناس هم تاکید کرد: این اتفاقی ارزشمند است و از شهرداری سپاسگزاری میکنم که پیشقدم شد. این مجموعه یکی از مجموعههای ارزشمند تهران است و با امکانات شخصی و خانوادگی آقای حبیبی تهیه شده است که شامل 30 هزار جلد کتاب و بیش از 100 نسخه خطی و هزار فرش دستبافت و هزار قطعه هدایای ایشان و... است که ایشان در قالب بنیاد امیرکبیر وقف شهر تهران کرده است. همچنین از بانک پاسارگاد سپاسگزارم که حدود هشت میلیارد تومان از سرمایه اجتماعی خود را هزینه اجاره و بازسازی این بنا کرده است.

به گزارش ایسنا، در نهایت این لایحه با 17 رای موافق به تصویب رسید.

انتهای پیام