پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مجوز فعالیت سندباکس بیمه‌ای صادر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مجوز فعالیت سندباکس بیمه‌ای صادر شد

برای اولین بار مجوز فعالیت سندباکس بیمه امروز و با حضور اعضای هیأت عامل بیمه مرکزی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد صادر شد.

برای اولین بار مجوز فعالیت سندباکس بیمه امروز و با حضور اعضای هیأت عامل بیمه مرکزی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد صادر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیمه مرکزی، دکتر علی بنیادی نائینی با اعلام این خبر گفت: خوشبختانه با همکاری اعضا کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط آزمون، موافقت اصولی ایجاد سندباکس در صنعت بیمه گرفته شد و امروز رسماً مجوز راه اندازی سندباکس بیمه مرکزی صادر شد.

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی در این نشست که با حضور اعضای کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط آزمون برگزار شد افزود: یکی از وظایف مهم نهاد ناظر، هدایت امر بیمه و توسعه فرهنگ بیمه در کشور است که این مهم با بهره گیری از فناوری‌های نوین در راستای طراحی محصولات نو و مبتنی بر نیازهای جامعه میسر خواهد بود.

وی همچنین شناسایی ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و فرآیند زنجیره ارزش را از زیرساخت‌های توسعه فناوری در صنعت بیمه دانست و گفت: بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر در نظر دارد با ارائه محصولات فناورانه توسط شرکت‌های بیمه یا شرکت‌هایی با محصولات دانش بنیان، ارائه محصولات، ابزار و خدمات بیمه‌ای نوین و توسعه اینشورتک ها، راهبری توسعه فناوری و نوآوری در صنعت بیمه را به عهده گیرد.

دکتر بنیادی نائینی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه فناوری و نوآوری در صنعت بیمه گفت: معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی در نظر دارد با راه اندازی سند باکس بیمه‌ای یک محیط امن آزمون تنظیم گری در بخش بیمه گری ایجاد کند و به تبع آن گام‌های مؤثری در حمایت از بیمه گذاران، پوشش بیمه و دسترس پذیرکردن بیمه، فرهنگ نوین بیمه، بهبود خدمات رسانی زنجیره عملیات بیمه گری و بررسی ریسک‌های نوظهور حاصل از توسعه فناوری بردارد.

عضو هیأت عامل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود، صنعت بیمه را به عنوان رکن مهم حمایت از فناوری در کشور اعلام کرد و گفت: نقش صنعت بیمه در توسعه بیمه‌های پارامتریک، بیمه فرآیند تبدیل ایده به محصول، پرورش اکچوئران و ارزیابان خسارت در حوزه دانش بنیان‌ها، بیمه‌های اعتباری، بیمه کیفیت محصولات دانش بنیان و تقویت تشکل‌های دانش بنیان بیمه‌ای در کل زنجیره بیمه گری بسیار اثر گذار خواهد بود. دکتر بنیادی نائینی در خصوص نحوه فعالیت و نقش این سندباکس ها گفت: سندباکس ها در دنیا تجربه زیسته‌ای هستند که در نهادهای مالی چون بانک، بورس بیمه حضور دارند و در واقع سندباکس ها نقش تسهیل گر بیزینس های مبتنی بر فناوری‌های نوین را ایفا می‌کنند که با قوانین و مقررات جاری همخوانی ندارند. در واقع آنها آمده اند که موجودات نوظهور فناوری، در قالب این سندباکس ها فعالیت خود را توسعه دهند و نهادهای ناظر رفتار آنها را در این محیط مورد بررسی قرار دهند و در صورت نیاز آئین نامه‌ها و قوانینی که مسیر توسعه آنها را با مشکل مواجه می‌کند را اصلاح کنند.

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با ابراز خرسندی از ایجاد سندباکس بیمه در بیمه مرکزی گفت: امروز مجور رسمی راه اندازی سندباکس بیمه‌ای دریافت شد و این سند باکس در ابتدا فعالیت خود را از طریق سایت مرتبط با کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط آزمون وزارت اقتصاد و امور دارایی آغاز خواهد کرد.

در ادامه دکتر *مجید مشعلچی، قائم مقام بیمه مرکزی * نیز در این نشست ایجاد سندباکس بیمه را آغاز تسهیل گری و مقررات زدایی دانست و گفت: یکی از مشکلات صنایع با فناوری، نبود زبان مشترک است و نهادهای ناظر صنایع مالی با قوانین و مقررات متعدد خود، شرکت‌های فناور و دانش بنیان را دولتی و قدرت نوآوری و خلاقیت را از آنها سلب می‌کنند.

وی استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور را راه رسیدن به توسعه پایدار دانست و گفت: از این رو ایجاد یک فضای امن آزمایشی برای تنظیم گری خدمات بیمه‌ای (سندباکس) گام بزرگی در تسهیل گری و مقررات زدایی و به تبع آن جذب ایده‌های نوین خواهد بود.

در ادامه *مهندس احمد تقوایی نجیب، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی* در این نشست ضمن قدردانی از خدمات شایسته بیمه مرکزی برای ایجاد سندباکس بیمه‌ای گفت: راه اندازی محیط‌های آزمون امن شرایطی را فراهم می‌کند که شرکت‌های نوظهور و خلاق بتوانند ایده‌های نو و خلاقانه خود را در شرایط اجرایی این محیط ارزیابی کنند و در واقع این امکان را هم به تنظیم گران نهادهای مالی می‌دهد که در یک چارچوب مشخص به آنها دسترسی‌هایی دهد و طرح‌های آنها را آزمایش کند.

وی افزود: سند باکس‌ها به صاحبان ایده و خلاقیت کمک می‌کند تا در این محیط توان و ظرفیت‌های خود را به نمایش بگذارند و در کنار آنها رگولاتورها نیز می‌توانند نتایج فعالیت این شرکت‌ها را بررسی کنند و نسبت به اصلاح قوانین و مقررات محدود کننده آنها اقدام کنند.

مهندس تقوایی ایجاد سند باکس در صنعت بیمه را عاملی برای رشد و بالندگی این صنعت دانست و گفت: صنعت بیمه، نسبت به جایگاه واقعی خود فاصله دارد و امیدوارم با ایجاد این زیرساخت، بیمه به تمام صنایع و هرجا که سرمایه هست تعمیم یابد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن این طرح، شرایطی فراهم شود تا شرکت‌های نوآور و خلاق به تنظیم گر بخشی توانمندی‌های خود را ثابت کنند، چرا که حضور بازیگران جدید مشخصاً به افزایش ضریب نفوذ بیمه کمک خواهد کرد.