محققان دانشگاه امیرکبیر دستگاه ایمنساز هوا ساختند
تهران - ایرنا - محققان دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت دستگاه ایمنساز هوا شدند که فضاهای مختلفی همچون آسانسور را از ویروسهای واگیر پاکسازی میکند.
به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جواد شریفی دانشجوی رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت دستگاه ایمن ساز هوا» گفت: ما توانستیم سیستم تهویه ای طراحی کنیم که در مدت زمان بسیار کوتاه فضا را عاری از ویروس کرونا می کند.
وی با بیان اینکه همچنین استفاده از این دستگاه تهویه ویروس های دیگر را که واگیر هستند، نیز از بین می برد و فضا را پاکسازی می کند، افزود: در طراحی دستگاه از تحقیقات و مطالعات مختلفی که روی طول عمر ویروس SARS-CoV-2 صورت گرفته است، استفاده کردیم و شبیه سازی هایی بر همین اساس انجام دادیم.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با تاکید بر اینکه این دستگاه تهویه در فضاهای کوچک کاربرد دارد، اظهار داشت: سامانه ایمن ساز هوا، جایگزین سیستم تهویه کابین آسانسور می شود. این دستگاه به صورت هوشمند، پاکسازی هوا را شروع کرده و وضعیت هوای کابین را هشدار میدهد.
شریفی توضیح داد: دستگاه ایمن ساز هوا به صورت پایلوت در دانشگاه امیرکبیر نصب و راه اندازی شده و تست های لازم به عمل آمده است.
وی با اشاره به مزایای این دستگاه گفت: «هوشمند بودن دستگاه»، «بهره گیری از اینترنت اشیا»، «دارا بودن سامانه هشدار»، «مصرف انرژی پایین»، «ایمن سازی هوا در زمان بسیار کوتاه»، «وجود فناوری روز از جمله اشعه UV»، «هزینه تعمیر و نگهداری پایین» از مزیتهای این پروژه به شمار می رود.
این محقق با اشاره به کاربرد سیستم تهویه هوای ایرانی افزود: این مدل در آسانسورهای دانشگاه ها و مراکز آموزشی، بیمارستان ها، ادارات و حتی مجتمع های مسکونی کاربرد دارد.
وی در خصوص وضعیت تجاری سازی این محصول گفت: اکنون در حال مذاکره با بنیاد امیرکبیر برای عرضه به بازار هستیم. در فاز بعدی ساخت مدل های متناسب با فضاهایی مانند واگن های مترو، اتوبوس های شهری و فضاهای سرپوشیده بزرگ را در برنامه قرار داده ایم.
*س_برچسبها_س*