محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان
تهران - ایرنا - سید نورالدین رضوی سروستانی یکی از موسیقیدانان و خوانندگان صاحبسبک ایرانی بود که بیش از 40 سال از عمر خود را به فعالیتهای هنری و تعلیم شاگردان پرداخت. او علاوه بر آموزش، آثار بسیاری از خود به جای گذاشته است که هر یک میتواند شناسنامه موسیقی اصیل ایرانی باشد.
محسن حسینی، آهنگساز در تازهترین فعالیت پژوهشی خود در حوزه موسیقی اقدام به نتنویسی اثر ربنا از زندهیاد محمدرضا شجریان کرده است.
تهران - ایرنا - مناجات «ربنا» که در سال 1358 به سفارش صداوسیما توسط محمدرضا شجریان ساخته و اجراشده بود بعد از 4 دهه نت نویسی شد.
در این مستند تعدادی از چهرههای سرشناس موسیقی، سیاست و فرهنگ به عنوان شاهدان تاریخی وقایع، خاطرات و نگاه خود را روایت میکنند.
تهران - ایرنا - مستند بلند «سیاوش در آتش» روایتی تازه از محمدرضا شجریان به کارگردانی کیوان مهرگان ساخته شد.
آلبوم موسیقی «نازنگه» به آهنگسازی مرحوم همایون خرم از هنرمندان شناخته شده موسیقی ایرانی، تنظیم بابک شهرکی و خوانندگی رضا طیبی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
صدا، یادآور صدای اذان «مؤذن زاده اردبیلی» است که با همه اذانهای دیگر متفاوت و هر بار انگار تازه است. شعر شاملو با صدای خود او دل نشینتر است و رنگ حماسی می گیرد...
دکتر کزازی با واژههایی که میسازد و با پارسیگویی و پارسینویسی ناب خود به زایایی و پویایی زبان کمک شایانی میکند.
این سخنان هوشنگ ابتهاج دربارهی محمدرضا شجریان مدت کوتاهی قبل از درگذشت استاد شجریان بیان شده است.
تهران - ایرنا - بسیاری از گالریهای هنری با آغاز شیوع ویروس کرونا به سمت برگزاری نمایش برخط رفتند به این ترتیب در پایان این هفته شاهد فعالیت نمایشگاههای آنلاین و حضوری هنرمندان تجسمی هستیم.
یادمان محمدرضا شجریان با حضور هنرمندانی چون شاهین فرهت، حسام الدین سراج و وحید تاج و همچنین جمعی از استادهای حوزه فرهنگ برگزار شد.
صحبت از تصنیف «مرغ سحر»، نام شاعر آن ملکالشعرای بهار را به یاد میآورد. بهار دوستی دیرینه ای با مرتضی نیداوود موسیقیدان و نوازنده تار داشت و 69 سال قبل، پس از اینکه از دنیا رفت، نیداوود در سوگ او «مرغ سحر» را به یک قطعه موسیقی تبدیل کرد و اینگونه بود که یکی از مهمترین آثار موسیقی تاریخ ایران ساخته شد.