محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان
در حالی که انتخاب روزی به نام «موسیقی» در سالنامه رسمی ایران، به نظر می رسید به دو گزینه «فارابی» و «شجریان» محدود شده باشد، در نهایت گزینه سومی به میان آمد که حالا بیش از دو گزینه قبل پررنگ شده است؛ سالروز وفات موسیقیدان و خوشنویس ایرانی، «صفی الدین ارموی».
نام شاعرانهاش «امید» بود اما هم از امید میسرود و هم راوی نومیدیها بود. هم چیرهدست در شعر کلاسیک بود و هم از ستونهای شعر نو.
«موسیقی شغل ما نیست، عشق ماست. موسیقی مرا شجاع کرده. حتی قبل از انقلاب که در شرایط تنگنا قرار گرفتم، عبور از آن فقط شجاعت میخواست... موسیقی، واکنش انسان به شرایط زندگی شاد یا غمناک او بوده است.»
آروین صداقتکیش، معتقد است بخش اعظم جایگاه و ارزش «نینوا» به خود موسیقیاش برمیگردد، نه هیچ عامل بیرونی. جایگاه و ارزشی که باعث شد «نینوا» حداقل برای بعضی نسلها، تبدیل به یک نوع خاطره فرهنگی شود.
از ابتدای سال 1400 تا کنون سه مجری در تلویزیون توبیخ شدهاند که باتوجه به حضور در پنجمین ماه سال رقم نسبتا بالایی به نظر میآید.
شهرداری تهران باید در واکنش به رویکردهای ناهمگون اخیر خانه هنرمندان با چهارچوب تعریف شده فرهنگی در کشورمان در یک تعامل کاملا تخصصی در هماهنگی با روسای اصناف اقدام به تغییر ریاست خانه هنرمندان کند.
علی سلیمانی هنرمند باسابقهای که دیروز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا دارفانی را وداع گفت معتقد بود رسالت هنرمندان در عرصه تئاتر این است که به مردم امیدواری بدهند.
چند روز پیش برگزاری همایش تخصصی رنگ، کراتین، کوتاهی و میکاپ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خبرساز شد! جنجالها بر سر این بود که دانشگاه تهران - که بیش از 80 سال جولانگاه شخصیتهای بزرگ علمی بوده - حالا چگونه جولانگاه مدلهای آرایشی گمنام شده است؟
تصاویری جدید از همایون شجریان و سحر دولتشاهی در کردستان عراق منتشر شده است. این تصاویر توسط «ربین سالار» (نوازنده چیره دست سنتور) منتشر شده است.
انتشار یک استوری در صفحه اینستاگرام سینا سرلک، از شاگردان زندهیاد محمدرضا شجریان در حوزه آواز، ظن مهاجرت او را برانگیخت. او از خوانندگان مجموعه شبکه نمایش خانیگ «شهرزاد» هم بود که چند کار را به صورت مشترک با محسن چاوشی، برای این سریال خواند.
در بخشی از کتاب «آنسوی دولت»، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم روایتی از تلاش هایش برای برگزاری کنسرت استاد محمدرضا شجریان پس از ممنوع الکار شدن وی به دلیل مسائل سیاسی را مطرح کرده است؛ تلاشی که البته به نتیجه موردنظر نرسید.
در کتاب «آنسوی دولت» از قول علی جنتی آمده است: «آقای شجریان مدت ها ممنوع بود که کنسرت برگزار کند و دلیل آن این بود که می گفتند ایشان با BBC مصاحبه کرده، یا با خانم های بی حجاب عکس گرفته و راجع به اسلام چیزهایی گفته است و از این قبیل حرف ها.
روزنامه فرهیختگان نوشت: ابوالقاسم عارف قزوینی در روزهای صدور فرمان مشروطه 25ساله بود. سالها بود که از قزوین راهی تهران شده و ماندگار هم شده بود. او احساسات وطنپرستانه و ضدسنتیاش را با زبانی ساده برای خلق تصانیف انقلابی به کار گرفت. «از خون جوانان وطن لاله دمیده» نام هفتمین و مشهورترین تصنیف از مجموعه سرودههای عارف قزوینی است. این تصنیف با نامهای «راز دل» و «هنگام می» هم شناخته...
ماجرا با لو رفتن قطعه جدید استاد محمدرضا شجریان آغاز شد. قطعهای تحت عنوان «تا آخرین نفس» با آواز محمدرضا شجریان که بهتازگی لو رفته و منتشر شده است.
روزنامه شهروند نوشت: ماجرای انتشار آهنگ جدید خسروی آواز ایران فعلا در هاله ابهام قرار دارد و جنبههای زیادی از این داستان هنوز پنهان است.
مستند بلند «سیاوش در آتش» به کارگردانی کیوان مهرگان متقاضی حضور در پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» است.