محمدرضا پهلوی
محمدرضا پهلوی
در مدرسه لهروزه، حدود چهل کلفت کار میکردند. البته کلفت به معنای ایرانی کلمه نه، بلکه مستخدمههای خیلی زیبا و تمیز و شیک و جوان.
پطروس پالیان، فیلمبردار اختصاصی محمدرضا پهلوی، در سن 92 سالگی در لس آنجلس درگذشت. وی در دهه ی 50 به مدت 7 سال به ثبت تصاویر محمدرضا پهلوی و خانواده سلطنتی مشغول بود.
سلام نو نوشت: تقریبا صد سال پیش محمدعلی فروغی، اندیشمند و سیاستمدار برجسته ایرانی، در یادداشتهای خود خیال بافیهایی از پیشرفت تکنولوژی انجام داد که امروز میتوان به جرات آنها را پیشبینیهای جالب و درست ارزیابی کرد.
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگر نظام شاهنشاهی و حکومت محمدرضا پهلوی سقوط نکرده بود، قطعا ظرف یک دهه دیگر ایران واقعا از منظر اقتصادی کشور موفق در خاور میانه بود./ اعتمادآنلاین
صادق زیبا کلام گفت: اگر نظام شاهنشاهی و حکومت محمدرضا پهلوی سقوط نکرده بود، قطعا ظرف یک دهه دیگر ایران واقعا از منظر اقتصادی کشور موفق در خاور میانه بود. این صحبتهای زیبا کلام در مورد دوران پهلوی مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
بررسی های آماری نشان می دهد، معضل تورم بالا در اقتصاد ایران از اوایل دهه 50 با بروز بیماری هلندی ریشه دوانده است.
تیتر اول صفحه نخست روزنامه اطلاعات روز دوشنبه 5 فروردین سال 1357 به تیراندازی فالانژیست ها به نیروهای نظامی ایران در جنوب لبنان اختصاص دارد
در دوران سلطنت فتحعلیشاه و محمدشاه قاجار دو پوند استرلینگ برابر با یک تومان ایران شد. در این زمان یک پوند برابر بود با 25 فرانک فرانسه و 10 روپیه هند، یعنی، یک تومان ایران برابر بود با 5/ 12 فرانک فرانسه. در همین زمان، یک تومان ایران با دو دلار و پنجاه سنت آمریکا برابر بود. در سالهای منتهی به انقلاب و از نیمه دوم سال 1356 نرخ رشد اقتصادی روند کاهشی به خود گرفت. با این وجود قیمت ارز...
اقتصادآنلاین نوشت: در نیمه اول سده نوزدهم میلادی، یعنی در دوران سلطنت فتحعلیشاه و محمدشاه قاجار، یک تومان ایران با دو دلار و پنجاه سنت آمریکا برابر بود. در دوران مظفرالدینشاه ارزش دلار آمریکا و تومان ایران تقریبا یکسان بود. قیمت دلار در آغاز قرن چهاردهم شمسی برابربا 11.2 ریال بود. قیمت دلار قبل از انقلاب و در پایان سلطنت پهلوی دوم در دورهای که صادرات نفت خام در قله تاریخی قرار داشت،...
ایسنا نوشت: تبانی سفارت انگلیس در تهران کودتای سیاسی - نظامی سید ضیاء و رضا خان میرپنج در زمستان یک سده پیش بود. کودتاگران پس از فتح تهران با زهر چشم از مقامات سیاسی مردم شهر را هم مجبور به سکوت و حرفشنوی کردند و شد آنچه آیتالله سید حسن مدرس و دکتر محمد مصدق و برخی شخصیتهای سیاسی عصر قاجار هشدار دادند.
مسعود نیلی اعتقاد دارد: سیاستگذاری در ایران دو رکن داشته؛ تعارض با برخی کشورها در سیاست خارجی و رفاه یارانهای به مدد دلارهای نفتی؛ و اگر دهه 90 از دست رفته است، تقاص این دو راهبرد بلندمدت و رویکرد نفتی هست.
روبروی نظام چیزی به نام اپوزیسیون وجود ندارد. وگرنه برای به اصطلاح انقلاب در ایران چه نیازی به درود فرستادن به یهود اشغالگر است؟
در کارتهای پایانخدمت دوران رضا شاه، نوع دماغ هم ذکر شده است.
نویسنده کتاب خاطرات شهدا و ایثارگران میگوید: شهید کاظمی به من انرژی فوق العادهای داد و همچنان ادامه دارد و منبع انرژی من در همه کارهایی که تا به حال انجام دادهام، این شهید است.
کار من و فعالیت من منحصر به گفتن و نوشتن است و رژیم دهانم را بسته و قلمم را شکسته بود. [از ایران] رفتم که حرف بزنم و بنویسم.