محمدرضا پهلوی
محمدرضا پهلوی
افزایش حضور دانشآموزان بهویژه در مناطق روستایی و عشایری در مدارس، یکی از تفاوتهای آموزش و پرورش دوران قبل و بعد از انقلاب است؛ وزیر اقتصاد دوره پهلوی درباره وضعیت آموزش در دهه 40 گفته بود: در ایران اصولاً به تعلیمات ابتدایی توجه زیادی نشده بود.
نقش و جایگاه زنان در جامعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دوران قبل از انقلاب بسیار متفاوت است.
نشر نی سیودومین چاپ کتاب «ایران بین دو انقلاب» نوشته یرواند آبراهامیان را با ترجمه مشترک احمد گل محمدی و محمد ابراهیم فتاحی عرضه کرد.
در دوره مبارزات انقلابی که در شهرها و شهرستانها و حتی روستاهای ایران جریان داشت علاوه بر «مرگ بر شاه» که شعاری سراسری بود، شعارهای دیگری هم مطرح میشدند که برخیهایشان جالب بودند.
اقتصادنیوز: فارس فهرستی از اعیادملی دردوره سلطنت پهلوی دوم را منتشر کرده است.
عکسهای لو رفته از شب عروسی شاه و فوزیه را تماشا کنید.
شاه در جای دیگری از کتابش درباره مصدق میگوید: من هم سرانجام به این نتیجه رسیدم که در پشت نقاب این ملیگرای جانسخت، مردی مخفی شده که ارتباط های بسیار نزدیکی با انگلیسها دارد.
بررسی روند شکلگیری توانمندیهای تکنولوژی نشان میدهد که ایرانِ دوران قاجار و پهلوی برای دریافت تکنولوژی یا التماس بیگانگان کرده و یا اینکه همیشه وارداتچی و مونتاژکار بوده است و در نتیجه با یک عقبماندگی تکنولوژیک در دوران پهلوی و قاجار مواجه بود.
نهادها، گروه ها و جریان های سیاسی از آحاد مردم ایران برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن دعوت کردند.
همشهری نوشت: در دوره مبارزات انقلابی که در شهرها و شهرستانها و حتی روستاهای ایران جریان داشت علاوه بر «مرگ بر شاه» که شعاری سراسری بود، شعارهای دیگری هم مطرح میشدند که برخیهایشان جالب بودند. اغلب این شعارها نیز به فساد پهلویها مربوط بود.
اقتصادنیوز: نشان شیر و خورشید که از زمان قاجار روی اسکناسهای ایران نقش بسته بود، پس از پیروی انقلاب اسلامی جای خود را به نشان جمهوری اسلامی داد.
محمدرضا پهلوی در کتاب پاسخ به تاریخ مینویسد: با وجود کوششهای دائمی و پیگیر، زیربنای کشور (راهآهنها، جادهها، بنادر) بقدر کفایت توسعه نیافته بودند.
یکی از مهمترین مولفههای تضعیف اقتصاد ایران در دوران پهلوی وابستگی شدید به قدرتهای خارجی است تا جاییکه فعالیت کارخانه ارج با 8 هزار کارگر در سال 1356 به علت نداشتن پیچ متوقف میشود.