مدیران بوقلمونی؛ آفت دولت مردمی سیزدهم
یکی از فعالان حوزه رسانه خراسان جنوبی در یادداشتی نوشت: برخی مدیران بوقلمون صفت آفت دولت مردمی سیزدهم هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، بوقلمون گونه ای است پرندگان است که وقتی هیجانزده می شود پوست سر ناحیه گلویش از رنگ خاکستری به رنگ قرمز سفید و آبی در می آید به همین به همین جهت در زبان فارسی به آن بوقلمون می گویند بوقلمون نوعی از پارچه دیباست که با تغییر جهت تابش نور به آن از رنگی به رنگی دیگر در می آید در ادبیات فارسی بوقلمون صفت یعنی کسی که شخصیت ثابتی ندارد و هر لحظه به شکلی در می آید
اما هدف از این مقدمه شاید مضحک، چه بود انتخابات سال 1400 برگزار شد و صد البته هر انتخابات فارغ از آنکه جشن بزرگ مردم سالاری دینی است با توجه به نتیجه آن پیام متفاوتی دارد پیروزی حضرت آیت الله رئیسی هم پیام خاص خود را داشت و وقتی رقیب سال 1396 حجتالاسلام دکتر روحانی در سال 1400 رأی می آورد یعنی مردم به دنبال تغییر وضع موجود و عدم ادامه راه قبلی هستند پس از مراسم تنفیذ نگاه ها به معرفی کابینه بود و پس از اخذ رای اعتماد هیئت وزیران همه آماده شدیم تا ببینیم چه کسانی از استاندار گرفته تا مدیر جزء یک اداره در فلان شهرستان منصوب خواهند شد؟
نکته جالب در این دوران بود به دلیل ضعف های بی شمار و خسارت بار دولت قبلی تغییر مدیران جزو مطالبه عمومی قرار گرفته بود و صد البته هم اکنون هم قرار دارد کار به جایی رسید که شدت و حدت این اعتراضات صدای خود رئیس جمهور را هم درآورد که بانیان وضع موجود نباید در مسئولیت خود باقی بمانند همان مثل معروف که آش آنقدر شور شده است که صدای آشپز هم در آمده است!
بالاخره انتصابات با سرعت لاک پشتی شروع شد. سرعتی که هیچگاه تغییر نکرد و برخی به شوخی در فضای مجازی مطرح کردند بالاخره دولت رئیسی چهار سال وقت دارد مدیران قبلی را جابه جا کند حال آنکه به معنای واقعی کلمه این کار دولت نوبر است در این میان برخی نوک پیکان انتقادات برای عدم جابجایی مدیران را متوجه نمایندگان مجلس دانستند و گفتند آنها در انتصابات دخالت می کنند که البته قطع به یقین در برخی حوزههای انتخابیه در استان شاهد این موضوع بودیم و شدت این موضوع به حدی غیرقابل انکار بود که به نقلی و اظهر من الشمس است.
اما این کار با نهیب مقتدای مان رهبر معظم انقلاب مواجه شد و حالا دیگر دولتی ها حداقل بهانهای برای عدم جابجایی ها ندارند هرچند دل بسیار پری از برخی مدیران بی کفایت دولت قبل داریم که هنوز جابجا نشده اند اما حداقل انتصابات موجود نشان داد که ارادهای جدی برای پیادهسازی گفتمان مظلوم یک دهه گذشته یعنی تشکیل یک دولت انقلابی وجود ندارد متاسفانه استاندار محترم در حالی زعامت اجرایی استان را برعهده گرفت که هیچ شناختی از استان نداشت و صد البته خود را نیازمند مشورت مشاوران صدیق و بومی می دید اما برخی انتصابات در استان باعث شد تا برخی در تحقق شعارهای دولت ابراز تردید کنند در این میان اگر از حق نگذریم برخی انتصابات که البته بسیار کمند موجب خرسندی بسیاری از مردم شد که به دلیل فرار از حاشیه سازی نام آن مدیران محترم را بیان نمی کنم اما چند سوال برایم باقی مانده است:
1 - یک پس از پیروزی حضرت آیت الله رئیسی ایشان از سامانه ای به نام یاران رئیسی نام بردند که قرار شد همه مردم برای هر مسئولیتی که خود صلاح می دانند افرادی را معرفی کنند صرف نظر از مثبت یا منفی بودن این کار هیچ گاه گزارشی از این سامانه بیرون نیامد که مثلاً چه میزان مورد استقبال واقع شد یا مثلاً کدام مدیر استانی با پیشنهاد این سامانه مورد بررسی قرار گرفت و منصوب شد؟
2 - به ضرس قاطع در دولت قبل مهمترین شاخصه برای انتصاب یک مدیر گرایش های سیاسی و حضور در ستاد کاندیدای پیروز بود صرف نظر از درستی یا نادرستی این کار آیا انتصاب گران استان شاخصه خود را برای انتخابات مدیران استان بیان کردهاند یا اصلاً شاخصه ای در این خصوص دارند؟
3 - بازوی مشورتی انتصاب گران استان برای معرفی مدیران چه کسانی هستند؟ آیا نباید شفاف مردم بدانند که فلان مدیر با مشورت که منصوب شد؟ تا پس فردا اگر مدیر را ضعیف ببینند بدانند یقه که را بگیرند؟ چرا که استاندار غیر بومی که تا ابد در میان ما نخواهد زیست امروز یا فردا یا پایان چهار سال و یا پایان مأموریت خواهد خواهد رفت و ما می مانیم با این مدیران...
4 - وقتی با برخی از اعزه محترم که شاید امضاکننده حکمی در گذشته بوده یا در آینده خواهد بود صحبت می کنم می گویند ما به کسی مسئولیت میدهیم که انقلابی باشد سوال اینجاست تعریف انقلابی از نگاه شما چیست؟ برای آن که به این سوال پاسخ بدهیم پاسخ مقتدای مان امام خامنهای را به اطلاع میرسانم رهبر معظم انقلاب برای مدیران تراز انقلاب ویژگیهایی برشمردند که نشریه خط حزب الله آن را احصا و در قالب 20 ویژگی بیان داشته که راقم این سطور هر 20 ویژگی را ذکر می کند:
1 - با ایمان و متدین و باتقوا 2 - خدمتگزار پر تحرک و خستگی ناپذیر 3- شجاع و فعال در مقابل دشمن 4- امین دلسوز متعهد به مردم و اسلام 5 - دارای اعتماد به نفس و خودباوری 6 - امیدوار و دارای عزم راسخ 7- معتقد به توانمندیهای داخلی 8 - دارای رویه تحرک و پیشرفت در کارها 9 - عدالتخواه و ضد فساد 10 - اهل رعایت بیت المال 11 - اهل تدبیر و عقلانیت 12- به دور از اشرافیگری 13 - اهل اشراف میدانی بر مشکلات 14- با نشاط پر انگیزه و اهل پیگیری 15- صادق و مسئولیتپذیر 16- متعهد و معتقد به جوانان 17- انقلابی و جهادی 18- مردمی 19- عالم و کارآمد 20 - اهل اخلاص
حال سوال من این است چند نفر از مدیران منصوب شده بینی و بین الله حداقل نصف این ویژگیها را دارند؟
5 - یکی از مهمترین دغدغه های من و امثال من بحث کارآمدی مدیران است آیا بهتر نیست وقتی به دنبال انتصاب مدیری می گردیم در هنگام مصاحبه به جای گرفتن رزومه از او کارنامه اش را مطالبه کنیم؟ یعنی زمانی که پستی داشته چه کرده نه اینکه به عنوان مسئولیت هایی که داشته فقط نگاه کنیم؟ در این میان برخی از خبرها داغی تازه بر دل های مشتاق و امیدوار به این دولت می گذارد که متاسفانه عدم تکذیب آن هیچگونه سردی بر این داغ نمی گذارد عنوان مثال وقتی شنیده میشود معاونت یکی از دستگاه های مهم در یکی از شهرستانها به فردی قرار است سپرده شود که وی در مصاحبه برای گرفتن رئیس شعبه یک بانک در آن شهرستان هم نمره لازم را نمی آورد وقتی دلیلش پرسیده می شود هیچ کس پاسخگو نیست آیا بهتر نیست تعارفات کنار گذاشته شود و افراد کاردان به مسئولیت گمارده شوند؟
6 - حضرت امام صادق می فرمایند ملعون من ترأس ملعون من هم ملعون کل من حدث بها نفسه ملعون است کسی که ریاست طلبی کند و کسی که به ریاست همت گمارد و کسی که در فکر آن باشد (بحارالانوار جلد 70 صفحه 151) اما برایم جالب است رفتار برخی افراد که روی بوقلمون را سفید کرده اند و حال و روز آنها مرا بر آن داشت که پس از مدت ها دست به قلم ببرم افرادی که با نو شدن هر دولت نه تنها رنسانس در اعتقاد آنها رخ می دهد بلکه حتی قیافه آنها تغییر می کند نمیدانم ریاست چه می کند که اگر تا دیروز از خاتمی اصلاح طلب تر بودند پس از رأی آوردن آیت الله رئیسی از حداد عادل اصولگرا تر شده اند و چه بسا از مرحوم حضرت امام انقلابی تر!
در خاتمه یادآور می شوم دولت آیت الله رئیسی دولت تصمیمات سخت است. برای التیام زخمهای عمیق که میراث نامیمون از دولت قبل است و در این میان نیاز به مد ایرانی به معنی واقعی کلمه انقلابی احساس می شود نه مدیران دوزاری، امید که تغییری در رویه انتصابات صورت گیرد و استاندار محترم در یک نشست خبری پاسخگوی این سئوالات باشد؟
به قلم مهدی کاظمی فرد
انتهای پیام /