شنبه 26 آبان 1403

مدیرکل ارشاد: اعتبار طرح تحفه در قم 270 میلیارد ریال است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مدیرکل ارشاد: اعتبار طرح تحفه در قم 270 میلیارد ریال است

قم - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، اعتبار طرح تحفه در این استان را 270 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این اعتبار شامل 110 میلیارد ریال برای رسته «رسانه‌ای و تولید محتوای دیجیتال»، 90 میلیارد ریال برای رسته «فرهنگی» و 70 میلیارد ریال برای رسته «هنری» است.

سید موسی حسینی کاشانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: متقاضیان برای دریافت تسهیلات در این زمینه ابتدا باید در سامانه تحفه به نشانی اینترنتی https://tohfeh.farhang.gov.ir ثبت‌نام کنند و طرح توجیهی آن‌ها پس از بررسی‌های اولیه توسط دبیرخانه به کارگروه استانی ارجاع می‌شود.

وی بازپرداخت این تسهیلات را چهارساله با کارمزد 18 درصد با یارانه حمایتی 2 درصدی اعلام و اظهار کرد: طرح‌هایی تا مبلغ 10 میلیارد ریال در سطح استان و بیشتر از آن در سطح ملی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

سامانه تحفه (تسهیلات حمایتی فرهنگ و هنر) در راستای اجرای مفاد تفاهم‌نامه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه‌وبودجه کشور به‌منظور اجرایی شدن «برنامه تولید و اشتغال فرهنگ و هنر» و اعطای تسهیلات حمایتی به طرح‌های اشتغال‌زا می‌باشد.

کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکارهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای شامل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بخش‌های خصوصی و تعاونی می‌توانند تقاضای دریافت تسهیلات بانکی را برای ایجاد و یا تثبیت فرصت‌های شغلی در قالب سه رسته کسب‌وکار داشته باشند.

طرح «گذر فرهنگی» قم در دست مطالعه است

وی همچنین گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای عمل به شعار رونق تولید و اشتغال‌زایی، فعالیت‌های خوبی در رابطه با کسب‌وکار فرهنگی انجام داده است که ازجمله آن تعریف و معرفی «گذر فرهنگی» است.

سال 1398 از سوی رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سال «رونق تولید» نام‌گذاری شده است.

وی با اشاره به این‌که کارهای مطالعاتی طرح مذکور در دست انجام است، افزود: در این طرح، خیابانی به‌عنوان «گذر فرهنگی» درنظر گرفته می‌شود و همه نوع امکانات فرهنگی مانند کتابخانه، سینما و نگارخانه در آن مدنظر است.

وی گفت: در این طرح، واحدهای تجاری که در این گذر فرهنگی (خیابان) قرار دارند، درصورت تغییر کاربری فرهنگی می‌توانند از تسهیلاتی همچون وام سه میلیارد ریالی با کارمزد چهار درصد استفاده کنند.

فیلم‌هایی درباره زندگی شهیدان قمی ساخته شود 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در بخش دیگر سخنان خود گفت: در چند سال اخیر بر اساس سیاست‌های جدید وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی، تعدادی از فیلم‌های جشنواره فجر در تمام استان‌های کشور اکران می‌شود.

وی در رابطه با برگزاری سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در قم خاطرنشان کرد: یکی از هدف‌های برگزاری این جشنواره در سال جاری، گرامیداشت و پاسداشت شهدای استان قم است و باید از ظرفیت جشنواره مذکور در این راستا بهره ببریم.

وی به برگزاری کنگره ملی شهدای استان قم در سال آینده اشاره و اظهار کرد: مسئولیت کمیته فرهنگ و هنر کنگره مذکور، برعهده این اداره کل است و یکی از مسائل اثرگذار تولید فیلم و سریال می‌باشد که باید درباره شهیدان استان فیلم‌هایی ساخته شود.

دومین دوره اجلاسیه نهایی کنگره ملی شهدای استان قم 27 آبان‌ماه سال آینده با عنوان «بزرگداشت 6 هزار شهید استان قم» و با شعار «قم، سرآمد شهادت و سرافرازی» برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بیان کرد: این جشنواره هم‌زمان با استان‌های دیگر کشور از 15 تا 21 بهمن‌ماه جاری، عصرها با اکران 14 فیلم سینمایی در سینماهای تربیت و ونوس در قم برگزار می‌شود.

وی افزود: در بخش جنبی این جشنواره نیز پنج فیلم سینمایی ویژه کودکان و نوجوانان به‌صورت رایگان، ساعت 10 صبح در سینما تربیت در روزهای 15، 16، 19، 20 و 21 بهمن‌ماه جاری اکران می‌شوند.

وی با اشاره به محدودیت‌های جشنواره برای اکران فیلم گفت: تلاش شده است تا امکان تماشای این فیلم‌ها برای همگان فراهم شود و قم جزو چهار استان نخست کشور در زمینه تعداد فیلم‌های اکران شده، است.

حسینی بابیان اینکه سال گذشته نقدهای خوبی از فیلم‌های جشنواره فجر در رسانه‌های قم منتشر شد، افزود: از کارشناسان و اصحاب رسانه انتظار می‌رود، همچون سال‌های گذشته به نقد، بررسی و تحلیل این فیلم‌ها بپردازند.

وی همچنین به رفتار برخی از هنرمندان کشور در رابطه با برگزاری جشنواره‌های فجر اشاره و اظهار کرد: هنرمندانی که وفادار به مجموعه آرمان‌ها و اهداف نظام در راستای ولایت و احترام به خون شهیدان هستند، برای ما قابل‌احترام می‌باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خاطرنشان کرد: برخی انتظار داشتند که امسال جشنواره‌های فجر تحریم شود، اما مشاهده کردید که حجم بسیاری از بلیت‌های این جشنواره‌ها در تهران فروخته شد.

سینماهای ونوس با 300 صندلی، تربیت با 500 صندلی، آیه با 140 صندلی، آوینه با 220 صندلی، شهر آفتاب با 620 صندلی و سینمای کودک وابسته به کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان با 200 صندلی، 6 سینمای فعال استان قم هستند.

سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر 12 تا 22 بهمن‌ماه جاری هم‌زمان با گرامیداشت چهل‌ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تهران و 15 تا 21 بهمن‌ماه جاری در 30 استان دیگر کشور برگزار می‌شود.

با استفاده از ابزار هنر، شهیدان را به نسل جدید معرفی کنیم

رییس کنگره ملی شهدای استان قم نیز در این نشست خبری گفت: حدود 30 سال از دوران هشت سال دفاع مقدس می‌گذرد و در معرفی سیره شهیدان به نسل جدید کوتاهی کرده‌ایم.

احمد حاجی‌زاده بابیان این‌که کنگره مذکور 17 کمیته دارد و مسئولیت کمیته فرهنگ و هنر آن با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، بر استفاده از ظرفیت‌های هنرمندان ازجمله در ساخت فیلم در رابطه با شهدا تاکید کرد.

وی با اشاره به تاثیر هنر در مخاطب خاطرنشان کرد: باید در رابطه با شهدا؛ آثاری ماندگار درباره آرمان و سبک زندگی آن‌ها تولید کنیم.

وی بابیان این‌که شهدا پس از شهادت نیز با سیره خود موجب هدایت جامعه می‌شوند، اظهار کرد: آماده دریافت نظرها، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای اصحاب رسانه و کارشناسان در این زمینه در ستاد کنگره ملی شهدای قم هستیم.

حاجی‌زاده با اشاره به این‌که استان قم در رشته‌های گوناگون هنری ازجمله سینما دارای هنرمندان شاخصی در سطح کشور است، از این هنرمندان خواست در رابطه با شهیدان استان نیز فعالیت هنری انجام دهند، چراکه موضوع‌های قوی و خوبی در این رابطه درباره شهیدان قم وجود دارد.

در پایان این نشست خبری، با حضور جمعی از اصحاب رسانه و هنر پوستر سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در قم رونمایی شد.

جمعیت ایثارگری استان قم (شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و خانواده‌های ایشان) حدود 70 هزار تن می‌باشد؛ این استان 6 هزار شهید، 11 هزار و 361 جانباز و 591 آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

*س_برچسب‌ها_س*