مذاکرات ایران و افغانستان درباره آب هیرمند
اقتصادنیوز: مهمترین سرتیترهای صفحههای اقتصادی مطبوعات10 بهمن در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
به گزارش اقتصادنیوز، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است، اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم. یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم. سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم. این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
10 بهمن 1351؛ مذاکرات ایران و افغانستان درباره آب هیرمند
یک هیات افغانی برای ادامه مذاکرات ایران و افغانستان درباره استفاده از آب رود هیرمند اینک مهمان تهران است. با ورود این هیات مذاکرات در کشور در موضوع مورد اشاره آغاز شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که مذاکرات بین هیاتهای ایرانی و افغانی به ترتیب تحت ریاست آقای صفی اصفیا، وزیر مشاور و نایب نخستوزیر در امور عمرانی و اقتصادی و آقای مهندس میرمحمد اکبر رضا والی و رئیس عمومی اکتشاف وادی هلمند وار قنداب در محیط دوستانهای ادامه دارد.
این سخنگو گفت: در ضیافت ناهاری که آقای امیرعباس هویدا، نخست وزیر به افتخار هیات افغانی ترتیب داده بود و در آن رئیس و اعضای هیات افغانی و آقایان اصفیا و تفضلی سفیر شاهنشاه آریامهر در کابل و مرتاش معاون سیاسی وزارت امور خارجه و فروغی سفیر سابق شاهنشاه آریامهر در کابل شرکت داشتند.
نخستوزیر بیاناتی مبنیبر خیرمقدم به هیات افغانی ایراد نمود و بر روابط عمیق تاریخی و فرهنگی این ملتین ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: من اعتقاد دارم که هیچ ملتی به اندازه ملتهای ایران و افغانستان به هم نزدیک نیستند و این دولتی عمیق تاریخی را باید با همکاریهای فنی و اقتصادی که به نفع دو ملت هر دو کشور میباشد توسعه دهیم متقابلاً آقای مهندس میرمحمد اکبر رضا، رئیس هیات افغانی از پذیرایی گرم مقامات ایرانی که در هیات افغانی به عمل آوردهاند اظهار امتنان کرد و توجه به موضوع استفاده از آب هیرمند را موجب تقویت برادری بین دو ملت دانست.
آمار تولید و صادرات نفت
براساس آمار منتشره میزان صادرات نفت خام و نفت تصفیه شده حوزه قرارداد کنسرسیوم در سال 1972 روزانه 4 میلیون و 300 هزار بشکه بود.
تولید نفت خام به طور متوسط روزانه 4 میلیون و 570 هزار بشکه بود که از این رقم قریب یکصد هزار بشکه آن به صورت فرآوردههای نفتی به شرکت ملی نفت برای مصرف داخلی تحویل داده شد و 170 هزار بشکه دیگر به صورت سوخت و احتیاجات دیگر صنعت نفت به مصرف رسیده است.
آمار فوق غیر از آمار کل تولید نفت خام کشور است. آمار کل تولید نفت خام در تمام حوزههای نفتی روزانه رقمی معادل 5 میلیون بشکه را نشان میدهد.
در حوزه کنسرسیوم که مهمترین حوزه نفتی ایران میباشد، در آخرین ماه سال مسیحی گذشته روزانه 5 میلیون و 185 هزار بشکه نفت تولید شده است. به همین جهت پیشبینی میشود در سالجاری مسیحی تولید روزانه نفت خام در تمام حوزه نفتی ایران رقمی بین 5.5 تا 6 میلیون بشکه شود.
10 بهمن 1371؛ خط تولید هواپیمای 2 نفره در کرمان راهاندازی میشود
طبق قرارداد منعقده با یک شرکت اتریشی تا پایان برنامه پنجساله دوم خط تولید هواپیماهای 2 تا 3 نفره سمپاشی و ملخ دار در استان کرمان راهاندازی میشود.
مدیرکل اداره صنایع سنگین استان کرمان گفت: ازسوی دیگر از پایان سال جاری تولید تراکتور باغی در جیرفت آغاز میشود.
10 بهمن 1381؛ جزئیات احداث و تکمیل فرودگاه بینالمللی امام خمینی
پروژه فرودگاه بینالمللی امام خمینی در حال حاضر بیش از 92 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشبینی میشود تا پایان سال 81 این میزان به 96 درصد رسیده و در سال 82 این پروژه عظیم و ملی آماده بهرهبرداری شود.
مهندس مصلحی، مدیر پروژه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) میگوید: باند فرودگاه تکمیلشده و پیشبینی میشود روشنایی باند تا آخر امسال تکمیل شود.
وی در مورد چگونگی جذب سرمایه میگوید در مورد سرمایهگذاری با توجه به اینکه در فاز یک برای تامین مالی مشکلات زیادی داشتیم و عمدتاً به همین دلیل پروژه دچار تاخیر شده است، پیشبینی شده که اجرای فاز 2 از طریق جذب سرمایهگذار انجام شود.
با دستور جناب آقای خرم، وزیر راه الان حدود 8 ماه است که روی جذب سرمایهگذار کار میشود که نتیجه آن اعلام آمادگی حدود 30 شرکت برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف فرودگاه میباشد که از آن میان سه، چهار شرکت پیشنهاد سرمایهگذاری برای توسعه فرودگاه را داشتند که از بین آنها دو شرکت انتخاب شده و در حال حاضر سازمان هواپیمایی کشوری مشغول مذاکره با آنها میباشد. قاعدتا سرمایهگذاری برای توسعه فرودگاه تا ظرفیت حدود 12 الی 13 میلیون مسافر است.
همچنین بخوانید