دوشنبه 5 آذر 1403

مراسم سوگواری شهادت امام محمد باقر (ع) در حرم مطهر رضوی برگزار شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مراسم سوگواری شهادت امام محمد باقر (ع) در حرم مطهر رضوی برگزار شد

مشهد - ایرنا - همزمان با هفتم ذی الحجه، سالروز شهادت امام محمد باقر (ع) مراسم سوگواری شهادت آن امام با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و ذاکران اهل بیت (ع) در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد جنب حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش ایرنا زائران و مجاوران از طریق نمایشگرهای پهن پیکر صحنهای مختلف حرم مطهر رضوی از این مراسم کسب فیض کردند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی به عنوان سخنران این مراسم پس از عرض تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع) گفت: امام باقر (ع) بنیان‌گذار نهضت فکری و فرهنگی در جهان اسلام بودند و روز شهادت آن امام همام فرصت مناسبی است تا شیعیان با مطالعه در سیره آن حضرت نسبت به شخصیت ایشان شناخت بیشتری پیدا کنند.

آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: شخصیت سیاسی ائمه معصومین (ع) نقش‌آفرینی‌های آنها درصحنه سیاسی جامعه و مقابله آنها در برابر حکام ظالم بنی‌امیه و بنی‌عباس بعد از سیدالشهدا (ع) تا زمان امام موسی بن جعفر (ع) مجهول واقع شده است.

وی با اشاره به سیره سیاسی امام محمدباقر (ع) ادامه داد: این امام بزرگوار با استفاده از موقعیت زمانی خود دست به یک انقلاب فکری و فرهنگی در جامعه آن روز زدند و امام صادق (ع) تداوم بخش و تکمیل کننده این انقلاب بودند و لقب «باقر العلوم» یعنی شکافنده علم از طرف پیامبر اکرم (ص) به آن حضرت داده شده است.

امام جمعه مشهد گفت: امام محمدباقر (ع) در موقعیتی قرار داشتند که قدرت بنی‌امیه دچار ضعف شده و حکومت آنها رو به افول بود و در آن زمان همه شرایط برای یک انقلاب سیاسی فراهم‌شده بود به طوری که برادر باقرالعلوم (ع) یعنی زید بن علی نیز طی یک انقلاب سیاسی در مقابل بنی‌امیه قیام کرد.

علم الهدی افزود: مردم فکر می‌کردند که مساله حکومت‌داری و مدیریت کشور و سیاست‌مداری مساله‌ای جدای از امامت و رهبری جامعه و هدایت مردم به‌سوی معنویت و قرب الهی است و به زعم بسیاری از مردم آن زمان، مساله هدایت و ارشاد دینی و رهبری دینی جامعه یک مساله و اداره کشور و سیاست مملکت چیز دیگری بود.

وی با اشاره به ماجرای سقیفه بنی ساعده و غصب حق خلافت امیرالمؤمنین (ع) ادامه داد: در جریان سقیفه بنی ساعده تنها مساله غصب حق امیرالمؤمنین (ع) و انحراف ولایت نبود بلکه مساله‌ای که در آنجا پیش آمد، انحراف اساس رهبری پیغمبر (ص) و رهبری جامعه اسلامی بود.

*س_برچسب‌ها_س*