شنبه 29 دی 1403

مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی

امیر آقایی مدت‌هاست به عنوان یکی از بازیگران محبوب سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی شناخته می‌شود؛ بازیگری که هم در نقش‌های منفی و پرخشونت موفق ظاهر می‌شود و هم در خلق شخصیت‌های آرام و منطقی. با این‌حال جنس بازی‌اش به عنوان ضد قهرمان یا شخصیتی منفی بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. به بهانه سال‌روز تولد این بازیگر، نگاهی داریم به نقش‌های مهم و منفی که از او در ذهنمان باقی مانده...

امیر آقایی این اواخر با بازی در «شنای پروانه»، «آقازاده» و «خونسرد»، به درجه بالایی از محبوبیت رسیده است. چالش او با ابعاد مختلف چنین نقش‌هایی بسیار جذاب از آب درآمده و با تحسین مخاطبان روبه‌رو شده است.

اولین شب آرامش | کارگردان: احمد امینی | نقش: پیمان | سال تولید: 1385

امیر آقایی با بازی در نقش پیمان سریال «اولین شب آرامش» به کارگردانی احمد امینی به مخاطبان گسترده‌ای معرفی شد. پیمان شخصیتی بود که در ظاهر منفی به نظر می‌رسید و برای به دست آوردن حقش دست به هر کاری می‌زد اما وقتی سریال پیش می‌رفت متوجه می‌شدیم دلیل رفتار او به گذشته‌ای تلخ مرتبط می‌شود. پیمان از دوران کودکی کمبودهای زیادی داشت و مشکلات روحی و روانی زیادی را از سر گذرانده بود. در جوانی مدام سرخورده شده بود و حالا قصد داشت انتقامش را از زندگی تلخی که دیگران برایش ایجاد کرده بودند بگیرد

یادآوری | کارگردان: حجت قاسم‌زاده اصل | نقش: تیمور | سال تولید: 1392

تیمور در سریال «یادآوری» به کارگردانی حجت قاسم‌زاده اصل، یکی از نقش‌های منفی مهم کارنامه امیر آقایی است. آقایی برای بازی در این نقش، حدود هشت کیلو وزن کم کرد و کارگردان سریال در مصاحبه‌ای گفته در طول تصویربرداری واقعا غذا نمی‌خورده و سر صحنه با تمام وجود بازی می‌کرده. درواقع می‌توان گفت تیمور یکی از نقش‌های منفی متفاوتی بود که در تلویزیون به تصویر کشیده می‌شد. برای سیاه بودن، کاملا دلیل داشت و با استدلال پیش می‌رفت. اهل تفکر بود و شرارت او بیشتر از عقلانیت‌اش ناشی می‌شد. آقایی این کاراکتر چند وجهی را بسیار قابل‌قبول ایفا کرد.

کوچه بی‌نام | کارگردان: هاتف علیمردانی | نقش: بابک | سال تولید: 1393

در «کوچه بی‌نام» نقش کوتاهی به امیر آقایی سپرده شد اما در همین اندازه هم تاثیر خوبی روی فیلم داشت. او مرد متاهلی بود که با محدثه، دختری از خانواده سنتی پایین شهر رابطه داشت. پنهانی به او سر می‌زد و می‌گفت همسرش سوهان روحش است و تنها دلخوشی‌اش محدثه است. او وعده داده بود اگر بتوانند پول جور کنند کار مهاجرتشان را ردیف می‌کند اما صداقتی در رفتارش نداشت و مشخص بود می‌خواهد از سادگی‌اش استفاده کند. آقایی اینجا هم تاس بود و ریش بلند داشت که با همراهی کت جین و گردنبندهایی که به گردن آویخته بود و همچنین لحن صحبت کردنش، می‌توانستیم بیشتر به عدم صداقتش مطمئن شویم.

شیفت شب | کارگردان نیکی کریمی | نقش: رحیم | سال تولید: 1393

امیر آقایی در فیلم «شیفت شب» با گریم و تیپی نزدیک به کاراکتری که در فیلم «کوچه بی نام» داشت، به ایفای نقش پرداخت

نیکی کریمی در «شیفت شب» نقش طلبکاری خشن و تندخو به نام رحیم را در اختیار امیر آقایی گذاشته بود. او شخصیت زن اصلی داستان را تهدید می‌کرد و می‌ترساند. گرچه در پایان فیلم تغییر رویه می‌داد و به طرز عجیبی مهربان می‌شد اما در کل فیلم او را در شمای یک طلبکار می‌دیدیم. آقایی در این نقش هم کاملا بی‌مو بود و ریش بلندی داشت و این گریم با توجه به مختصات نقش باورپذیرتر به نظر می‌رسید.

آسمان من | کارگردان: محمدرضا آهنج | نقش: پرهام | سال تولید: 1394

امیر آقایی در یکی از اپیزودهای سریال «آسمان من» نقش محوری داستان را برعهده دارد. او با سرتراشیده و ریش بلند ایفاگر نقش یک تروریست زبردست را بازی می‌کرد. آقایی در این اپیزود هم به فراخور عملیاتی که انجام می‌داد و مدام گریم می‌کرد و کلاه‌گیس‌های مختلف به سر می‌گذاشت. ماموریت پیدا می‌کرد که به ایران بیاید و عملیات ربایش یکی از هواپیمای مسافربری را به سرانجام برساند اما در نهایت در انجام این عملیات ناکام می‌ماند. آقایی در مجموعه «آسمان من» چهره‌ای باور پذیر از یک تروریست را به تصویر می‌کشید. گریم او هم در باورپذیرشدن این نقش تاثیر گذار بود.

شنای پروانه | کارگردان: محمد کارت | نقش: هاشم | سال تولید: 1398

نقش امیر آقایی در «شنای پروانه» چندان پررنگ نبود و بار اصلی پیش‌برد ماجراهای داستان روی دوش جواد عزتی قرار داشت. با این‌حال با انتشار ویدئویی کوتاه از بازی آقایی در نقش گنده‌لاتی به اسم هاشم در شبکه‌های اجتماعی، تحسین‌های زیادی را در پی داشت. آقایی به قدری طبیعی در این قالب ظاهر شده بود که خیلی‌ها اصلا متوجه نشده بودند بازیگری است که پیش‌تر او را دیده‌اند. هاشم گنده‌لاتی متعصب بود که به خاطر انتشار تصویر همسرش در استخر، جون جلوی چشم‌هایش را گرفته بود و نمی‌دانست بین تعصب و عشق کدام‌یک را انتخاب کند. او در یک لحظه با قفل فرمان به سر همسرش می‌کوبید و او را می‌کشت. بعدتر در پایان فیلم مشخص می‌شد که هاشم برای رسیدن به اهدافش حتی به زندگی برادرش هم رحم نکرده است. کاراکتر هاشم در «شنای پروانه» با وحید مرادی، یکی از لات‌های شهر تهران قیاس شد و حواشی‌ای را برای فیلم در پی داشت.

آقازاده | کارگردان: بهرنگ توفیقی | نقش: نیما بحری | سال تولید: 1399

نیما بحری یکی از مهمترین نقش‌های کارنامه امیر آقایی بود. نیما به عنوان یک آقازاده، رانت‌خواری می‌کرد، از هنر برای دستیابی به منافع مالی سوءاستفاده می‌کرد، با باند قاچاق دختران ایرانی به خارج از کشور همدست بود و مهره‌هایی که برایش تهدید به حساب می‌آمدند از میان برمی‌داشت. به طور کلی برای رسیدن به آمال و آرزو‌های خود هیچ مرزی قائل نبود. حتی حاضر می‌شد یک زندگی را تباه کند و مزاحم‌ها را از سر راه خود کنار بزند. با همه نقاط تیره‌ای که در شخصیت نیما وجود داشت اما این شخصیت سیاه سیاه نبود. درواقع شخصیتی تنها و پر از عقده به نظر می‌رسید. در کودکی یتیم شده، زندگی سختی داشت و از تربیت درست برخوردار نبود. مسیر داستان آقازاده به‌گونه‌ای پیش رفت که مخاطب مواجهه‌ای چندگانه با شخصیت نیما داشت. ابتدا به دلیل رفتار‌های خبیثانه‌اش منفور بود. کمی بعد سرسختی‌اش از او چهره‌ای نسبتا محبوب ساخت.

خونسرد | کارگردان: امیرحسین ترابی | نام نقش: کسرا | سال تولید: 1401

کسرا یک قاتل زنجیره‌ای بود اما از ابتدا تا انتهای سریال حتی یک لحظه هم مخاطب را پس نمی‌زد و اتفاقا طوری رفتار می‌کرد که به عنوان یک قهرمان دوست‌داشتنی به نظر می‌رسید. امیر آقایی به خوبی توانست از پس ایفای نقش پزشکی خون‌سرد و آرام که در اکثر مواقع منطقی و قابل اعتماد به نظر می‌رسد اما در عین حال قاتلی زنجیره‌ای است بخوبی بربیاید. او طوری موجه جلوه می‌کرد که نه خانواده و نه پلیس حتی نمی‌توانستند فکرش را بکنند که در زندگی خصوصی دست به چه کاری می‌زند. تجربه گریم‌های متعدد روی سر و صورت آقایی هم تمهید قابل قبولی بود و کاملا به پیشبرد هدف سریال کمک کرد.

مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 2
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 3
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 4
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 5
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 6
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 7
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 8
مروری بر نقش‌آفرینی امیر آقایی 9