مسوولان فرانسوی به بازگشایی «نوتردام» در تاریخ مقرر امیدوارند
مسوول پروژه بازسازی کلیسای «نوتردام»، بازگشایی این بنای تاریخی را که سال گذشته طعمه حریق شده بود تا سال 2024 امکانپذیر دانست اما این رویداد را مشروط به همت همگانی کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «ژان لویی ژورژلین» تاکید کرد به تاخیر افتادن غیرمنتظره و مکرر پروژه بازسازی کلیسای قرن سیزدهمی «نوتردام» نباید موعد 5 ساله بازگشایی این بنا را تغییر دهد.
«ژورژلین» بیان کرد:«اگر همه همت کنند و کار را مطابق برنامه پیش ببرند، تبدیل کلیسا به محلی برای عبادت در طول پنج سال هدفی غیرممکن نخواهد بود. مسلما تا آن زمان تمامی فضای پیرامون کلیسا بازسازی نخواهد شد و شاید مناره هم تمام و کمال مرمت نشود، اما کلیسا میتواند بار دیگر به محلی برای عبادت تبدیل شود و این هدف ماست.»
آتشسوی مهیب کلیسای «نوتردام» ساعت 6 و43 دقیقه عصر به وقت محلی روز پانزدهم آوریل سال 2019 رخ داد و منارهای که در سال 1859 به این بنا اضافه شده بود را در برگرفت. شعلههای آتش به سرعت به سقف چوبی این کلیسا که با استفاده از صدها تیرک چوبی بلوط با قدمت چندین قرن ساخت شده بود، سرایت کرد.
ساعاتی پس از آتشسوزی مناره این بنای تاریخی فرو ریخت. تنها چند روز پس از حادثه آتشسوزی نحوه بازسازی مناره به چالش کشیده شد.
حدود 500 آتشنشان به مدت 15 ساعت تلاش کردند تا از سرایت آتش از سقف کلیسا به برجهای ناقوس جلوگیری کنند. اگر آتش به چهارچوب چوبی برج ها میرسید سبب سقوط ناقوس و فروپاشی کامل ساختار کلیسا میشد.
آتش درنهایت در ساعت 9 و نیم صبح به وقت محلی روز بعد خاموش شد. در آن لحظه دو سوم سقف کلیسا از بین رفته بود، چیزی از الوار تاریخ سقف باقی نمانده بود، بخشی از سقف طاقدار فرو ریخته بود، حدود 400 تن از سرب سقف و مناره ذوب شده بود و بخشی از آن با باد همراه شد، اما «نوتردام» همچنان استوار بود.
«امانوئل ماکرون» به سرعت موعد پنج ساله را برای اتمام بازسازی و بازگشایی این بنا مقرر کرد. او در جریان سخنرانی بیان کرد:«ما این کلیسا را به همراه یکدیگر بازسازی خواهیم کرد. این بخشی از سرنوشت فرانسه است. من قول میدهم که اینکار را انجام دهم.»
از آن زمان، 40 کمیته عمومی نظارت بر بازسازی «نوتردام» به سرپرستی «ژورژلین» با چالشهای مختلفی روبهروشدهاند.
در شانزدهم جولای، یعنی 95 روز پس از آتشسوزی مهیب کلیسای نوتردام، قانون آغاز رسمی بازسازی کلیسای نوتردام بالاخره توسط پارلمان فرانسه به تصویب رسید.
پس از حادثه آتشسوزی ویرانگر این کلیسا، کمکهای مالی پیشنهاد شده توسط کمپانیهای مختلف و حتی کمکهای مالی شخصی به رقم حیرتآور یک میلیارد یورو رسید.
پروژه بازسازی یکبار در تابستان سال گذشته به دلیل نگرانیهای ناشی از مسمومیت سرب، یکبار در پاییز به دلیل وزش بادهای به سرعت 40 کیلومتر در ساعت در پاریس و اخیرا نیز به دلیل شیوه ویروس «کرونا» به تعوق افتاد.
کارشناسان مختلف که برای مرمت این بنا از سراسر جهان گردهم آمده بودند، در تاریخ 17 «مارس» به دلیل شیوع ویروس «کرونا» به خانههایشان بازگشتند.
روند جمعآوری 40 هزار تیر داربست آسیبدیده که در زمان حادثه آتشسوزی به بنا وصل شده بودند، قرار بود از ماه «مارس» آغاز شود اما به دلیل قوانین قرنطینه متوقف شد.
ساخت بنای اصلی این کلیسا در سال 1163 در دوران حکومت لوئی هفتم آغاز شد و در سال 1345 میلادی به پایان رسید. این اثر را میتوان به عنوان جواهری از دوران قرون وسطی که به سبک معماری گوتیک ساخته شده محسوب کرد.
این ساختمان در سالهای 1790 میلادی و در جریان انقلاب کبیر فرانسه مورد غفلت و آسیب قرار گرفته بود. رمان «گوژپشت نوتردام» که در سال 1831 میلادی توسط «ویکتور هوگو» به نگارش درآمد، وضعیت نامناسب این کلیسا را برای خوانندگان شرح میدهد. این کتاب کمک شایانی به ایجاد تغییرات اساسی در این کلیسا بین سالهای 1844 تا 1864 شد. در آن زمان معماران برجستهای همچون «اوژن ویوله لودوک» مناره و آتشدانهای این ساختمان را مرمت و تعمیر کردند.
کلیسای نوتردام میزبان مجموعهای مهم از مجسمهها بود که مهمترین آنها مجسمههای سنگی از 12 پادشاه عهد قدیم است که بالای در ورودی کلیسا قرار دارد و گالری پادشاهان نام دارد. شرایط این مجسمهها مشخص نیست اما این آثار پیش از این نیز حوادث دشواری را پشت سر گذاشتهاند. در زمان انقلاب فرانسه، نیروهای دشمن این مجسمه را با مجسمه پادشاهان فرانسوی اشتباه گرفتند و همه مجسمهها را در سال 1793 به میدان کلیسا بردند و با گیوتین سر آنها را جدا کردند. 21 عدد از سر این مجسمهها که قدمت آنها به قرن 13 بازمیگشت در سال 1977 درون دیواری در یکی از محلههای پاریس کشف شدند.
در سال 1804، «ناپلئون بناپارت» در همین کلیسا تاج پادشاهی را بر سر گذاشت و در سال، 1909 «ژان دارک» قهرمان ملی فرانسه که بعدها به صلیب کشیده و سوزانده شد در همین کلیسا توسط «پیوس دهم» مورد آمرزش قرار گرفت.
با این حال این اولین باری نیست که این کلیسا قربانی تخریب یا حتی بازسازی میشود. در قرن شانزدهم، «اوگنو» ها - گروهی از پروتستانهای فرانسوی - به برخی از مجسمههای این کلیسا به این دلیل که آنها را با کفر و بیدینی مرتبط میدانستند، آسیب رساندند. در سال 1793، در جریان انقلاب کبیر فرانسه نیز گروهی از نیروهای دشمن به این کلیسا هجوم آوردند. آنها مجسمههایی را که گمان میداشتند پیکرههای پادشاهان فرانسوی است، از کلیسا خارج و سر از بدن آنها جدا کردند. این مجسمهها در سال 1977 توسط باستان شناسان کشف و بازگرداننده شدند.
انتهای پیام