مشارکت 30000 فعال حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی در 3 رقابت ملی و بینالمللی
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی از برگزاری سه مسابقه در حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی خبر داد و گفت: در مجموع سه مسابقه، 20 تا 30 هزار نفر درگیر خواهند شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری حسین ملازاده؛ دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، امروز 13 اسفند ماه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
ملازداه در ابتدای بحث خود، بر رسالت و مأموریت این ستاد متمرکز شد و اظهار کرد: ستاد فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی راه تقریباً درازی را طی کرده است. این ستاد در اواخر دهه 80 بیشتر توسعه فناوریهای ارتباطات و فناوری اطلاعات را در دستور کار خود داشت اما در ادامه در سال 1397 در جریان یک پوست اندازی بر فناوریهای نوظهور و به طور خاص حوزه هوش مصنوعی متمرکز شد و میتوان گفت که تنها دستگاه دولتی بوده که در حوزه هوش مصنوعی به تعریف پروژه مبادرت کرده و سعی داشته شرکتهای مرتبط در این حوزه را به یکدیگر پیوند دهد و به تعبیری به شکلگیری زیستبوم کمک کند.
دستاوردهای علمی برجسته ایران در 1402؛ از رتبه 17 ایران در هوش مصنوعی تا تولید تنها داروی سکته مغزی جهانوی ادامه داد: به دنبال رسالت جدیدی که معاونت علمی در یکی، دو سال گذشته سرلوحه خود قرار داده است، کاربردی سازی این فناوری ها و نگاه اقتصادی داشتن به آنها هم در دستور کار ستاد قرار گرفته است. از این رو، توسعه فناوری از سوی ستادهای دیگری دنبال و وظیفه ستاد دیجیتال و هوشمندسازی بیشتر کمک به مقیاس پذیر شدن این فناوریها از حیث اقتصادی و کاربردیسازی فناوری بوده است.
به گفته وی، مأموریت اول ستاد، کمک به هوشمندسازی دولت است تا دولت و مسئولان را بیش از گذشته با مباحث مربوط به این حوزه آشنا کرده و اثر خود را در بهرهوری و اقتصاد بگذارد. دوم اینکه پای دانشبنیانها را که ابزار اصلی ستاد در پیشبرد برنامهها هستند به بازار باز کند و سوم ارتباطگیری با شرکتهای دیگر است تا برای نخستین بار بتواند این فناوریها را آنجا کاربردیسازی کند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی با بیان اینکه معاونت علمی، همواره خود را مدافع بخش خصوصی دیده و میبیند، تصریح کرد: مجموعه معاونت علمی و ستاد دیجیتال ملجا و پناهگاه استارتاپها و شرکتهای کوچک بوده و میکوشد تا راه این شرکت ها و مجموعهها را به بازار کشور باز کند.
وی در ادامه به مسابقاتی که با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه ها در زمینه هوش مصنوعی در دستور کار ستاد قرار دارد، اشاره کرد و افزود: مسابقه هوش مصنوعی و برنامهنویسی یک ماه پیش آغاز به کار کرده است و بزرگترین رویداد ستاد است که با همکاری دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف این مهم را پیگیری میکند.
به گفته وی، این مسابقه با نگاهی عدالت گستر در 10 قطب استانی برگزار خواهد شد تا دیگر تمرکز در پایتخت نباشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مسابقه بین المللی در حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی نیز در دستور کار ستاد است طی آن نهایتاً 100 نفر در مسابقه حضور خواهند داشت که حداقل 60 نفر از این 100 نفر از سایر کشورهای دنیا خواهند بود.
ملازاده، مسابقه دوم این ستاد را در همکاری با دانشگاه صنعتی امیرکبیر معرفی کرد که این مسابقه هم در دو سطح ملی و بین المللی برگزار خواهد شد که بخش بین المللی آن در کشور چین و نتایج آن در قالب ورکشاپ ارائه خواهدشد.
نهایتاً مسابقه سوم به گفته وی به سکوی موفق در حوزه آموزش برنامهنویسان اختصاص دارد که سکوی Quera در این مسابقه با معاونت علمی و ستاد دیجیتال همکاری خواهد داشت و قرار است طی یکسری مسابقات آنلاین این بحث پیش برده شود.
دبیر ستاد فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی خاطرنشان کرد: در مجموع سه مسابقه، 20 تا 30 هزار نفر درگیر خواهند شد و هدف اصلی ستاد از طراحی این مسابقات با توجه به تاکیدات برنامه هفتم توسعه، آموزش تعداد قابل توجهی متخصص در زمینه هوش مصنوعی و برنامهنویسی است.
وی در ادامه بر تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه هوش مصنوعی و قرار گرفتن ایران در بین 10 کشور برتر دنیا اشاره کرد و گفت: نباید تنها به دنبال کسب این رتبه در توسعه فناوری باشیم و باید در کاربردیسازی این حوزه علمی و نگاه اقتصادی هم سرآمد باشیم.
ملازاده خاطرنشان کرد: در کنار توسعه زیرساختها، توسعه نیروی انسانی در این حوزه یک ضرورت است و ما باید کمک کنیم تا افراد قابلیت خود را شناخته و انگیزه کافی پیدا کنند.