مشوق های خدمت سربازی برای هنرستانی ها
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مشوق هایی برای ورود به رشته های هنرستانی درنظر گرفته شده است گفت: به عنوان مثال تفاهم نامه ای با ستاد کل نیروهای مسلح داشتیم که از جمله بندهای آن می توان به مشوقی چون امکان تعیین محل و نهاد خدمت سربازی برای پسرها اشاره کرد. همچنین در صندوق کارآفرینی امید حمایت از کسب و کار دانش آموزی هم انجام می شود.
به گزارش ایسنا، مصطفی آذرکیش با بیان اینکه لازم است از همکاری خوب صداوسیما برای راه اندازی مدرسه تلویزیونی از اسفندماه قدردانی کنم گفت: از همه همکارانم در سراسر کشور و مدیران هنرستانها که این مدت برای اتمام آموزشها تلاش کردند تشکر می کنم. در آستانه هفته ملی کارآفرینی قرار داریم و امیدواریم با سیاست گذاریهای کلان، شرایط مطلوب تری را برای هدایت تحصیلی شغلی ایجاد کنیم که در توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور موثر عمل کنند.
وی افزود: از جمله اهداف هدایت تحصیلی میتوان به شناسایی و شناساندن استعداد، توانایی و علاقه، کمک به انتخاب آگاهانه و کمک به هدایت متوازن دانش آموزان به سمت شاخهها و رشتهها بر اساس سیاستهای توسعهای اشاره کرد.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یک نقطه بهینه میان علاقه دانش آموز، نیاز جامعه و ظرفیتها و امکان اجرا را برای هدایت تحصیلی درنظر می گیریم گفت: نقش کلیدی هدایت تحصیلی این است که پیشرفت هرکشوری نیازمند نیروی انسانی کارآمد و اثربخش است. دوم آنکه هنرجویان باید از یک آرامش و رضایت شغلی برخوردار باشند.
آذرکیش ادامه داد: قوانین و اسناد بسیاری بر آموزش و پرورش تکلیف کرده است که دانش آموزان را به سمت آموزشهای مهارتی جهت دهی کند و یکی از اولویتهای وزارخانه هدایت صحیح دانش آموزان از دوره پیش دبستانی و ابتدایی است. اکنون در هدایت تحصیلی دانش آموزان عوامل مختلفی دخیل است. نتایج آزمونهای رغبت و توانایی، نظر دانش آموز، نظر اولیا، عملکرد تحصیلی و نظر معلمان هرکدام درصد خاصی را به خود اختصاص میدهند و برایند آنها اولویتهای هدایت تحصیلی را مشخص می کند.
وی با بیان اینکه برای داشتن یک هدایت تحصیلی موفق نیازمند همکاری و تعامل با دیگر دستگاهها هستیم گفت: گستره آموزشهای مهارتی بسیار وسیع است و تک تک دستگاههای اجرایی چه بخش دولتی و چه بخش خصوصی باید نقش خود را ایفا کنند، زیرا در آینده شغلی و اقتصادی کشور موثر است. تفاهم نامههایی با دستگاهها داریم و در تدوین محتوا از بخشهای مربوط کمک میگیریم.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش به قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و تاکید آن بر انسجام بخشی و هماهنگی بین دستگاهی در مدیریت و برنامه ریزی آموزشهای مهارتی اشاره کرد و گفت: کارگروههای متناظر در وزارتخانه تشکیل شده است و عملیاتی کردن مفادی از این قانون در دست پیگیری است.
وی به اهداف مشترک با بخشهای دیگر صنعت اشاره کرد و گفت: آشنایی دانش آموزان با مشاغل و حرف مختلف، ارتقای مهارت هنرجویان و دانش آموزان، جهت دهی در زمینه تصمیم گیری برای آینده تحصیلی و شغلی و متناسب سازی آموزش های مهارتی با نیاز بازار کار از جمله این اهداف مشترک هستند.
وی ادامه داد: تخصیص منابع و تجهیز هنرستانها در دست انجام است و 100 میلیارد تومان به این امر اختصاص یافت. در بودجه سنواتی سال 99 نیز مبلغ 400 میلیارد تومان پیش بینی شده است و امیدواریم به زودی تخصیص یابد. 38 میلیارد تومان برای تجهیز هنرستانها در بودجه دیده شده بود که تخصیص آن صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انتخاب رشته منتهی به انتخاب شغل میشوند گفت: بنابراین دانش آموزان باید به نیاز جامعه و آینده شغلی، موقعیت و شان اجتماعی و درآمد رشته نیز نیم نگاهی داشته باشند.
آذرکیش با اشاره به مزیتهای ورود به رشتههای هنرستانی گفت: دانش آموزان آموزش همزمان تئوری و عملی را خواهند داشت و موجب تقویت اعتماد به نفس آنها می شود. ضمن آنکه مسیر ورود به بازار کار و ارتقای تحصیلی آنها نیز بسته نخواهد بود. مهم است طوری بچه ها را آموزش دهیم که زودتر وارد بازار کار شوند و درعین حال بتوانند بعدا ادامه تحصیل هم بدهند. سطوح صلاحیتهای حرفهای در قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی طراحی شده و از سطح یک که کارگر ساده است تا سطح هشت که دکترای حرفه ای است را در برمیگیرد.
وی افزود: فارغ التحصیلان کاردانش می توانند در هرکدام از این سطوح آموزش ببینند و گواهینامه صلاحیت حرفهای دریافت کنند. فارغ التحصیلان شاخه فنی و حرفه ای هم میتوانند وارد دانشگاه فنی و حرفه ای شوند و در مجموع مسیر برای ادامه تحصیل هنرستانیها باز است.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از برنامههای ویژه وزارت آموزش و پرورش برنامه آموزش همراه با تولید است گفت: رشتههای ما یا تولید محور هستند یا خدمات محور. هنرستانیها در 20 روز اول بروز کرونا بیش از 3.5 میلیون ماسک و 64 هزار گان پزشکی تولید کردند. آموزش همراه با تولید را در سال جاری توسعه دادیم و به طور جدی تری در دستورکار قرار دارد.
وی در برنامه «مدرسه تابستانی ایران» شبکه هفت سیما افزود: در مجموع 201 رشته فنی و حرفهای و کاردانش داریم که شامل 41 رشته فنی و حرفهای و 160 رشته کاردانش است. بیش از 7000 هنرستان در سطح کشور داریم، به عبارتی در هر منطقه آموزشی حداقل یک هنرستان وجود دارد. مشوقهایی نیز برای ورود به رشتههای هنرستانی درنظر گرفته شده است به عنوان مثال تفاهم نامهای با ستاد کل نیروهای مسلح داشتیم که از جمله بندهای آن می توان به مشوقی چون امکان تعیین محل و نهاد خدمت سربازی برای پسرها اشاره کرد. همچنین در صندوق کارآفرینی امید حمایت از کسب و کار دانش آموزی هم انجام می شود.
انتهای پیام