یک‌شنبه 30 دی 1403

مشکل زباله در تهران؛ افزایش بودجه مشکل را حل می‌کند؟/ اقراریان: از عملکرد آقای زاکانی در حوزه نظافت شهر رضایت نداریم

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مشکل زباله در تهران؛ افزایش بودجه مشکل را حل می‌کند؟/ اقراریان: از عملکرد آقای زاکانی در حوزه نظافت شهر رضایت نداریم

بحث و انتقاد درباره زباله و پسماند در شهر تهران همچنان موضوع شورای شهر تهران است.

نورا حسینی: در جلسه امروز شورای شهر، 30 دی، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: هرچقدر هم پول به این سیستم اضافه کنیم، چون روش اشتباه است، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. در حوزه پسماند، بارها آقای چمران، خود بنده و بسیاری دیگر از اعضای شورا در همین جلسات تأکید کرده‌ایم که روش جمع‌آوری پسماند در شهر تهران دچار اشکال و نقص است و باید اصلاح شود.

او افزود: باید به جای پرداختن به افزایش بودجه، ابتدا درباره اصلاح روش‌ها صحبت کنیم. اکنون در حال افزایش اعتبارات این حوزه هستیم، اما واقعاً آیا این افزایش اعتبار به حل مشکل رفت‌وروب و نظافت شهری در مناطق شرقی تهران منجر خواهد شد؟

امانی ادامه داد: ما انتظار داریم قبل از اینکه این افزایش اعتبار و متمم به تصویب برسد، شهرداری گزارشی ارائه دهد که نشان دهد در این دو ماه چه اقداماتی انجام داده است. نمی‌توان بدون برنامه‌ریزی و اصلاح شیوه‌ها، چند هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از شورای اسلامی شهر تهران درخواست کرد.

همچنین جعفر شربیانی، دیگر عضو شورای شهر تهران، با اشاره به بحث‌های مطرح‌شده در خصوص متمم بودجه و عملکرد شهرداری، گفت:‌در حوزه پسماند، از ابتدای این دوره درگیر این موضوع بوده‌ایم و تذکراتی داده‌ایم. اما دو نکته اساسی در این حوزه وجود دارد که باید به آن توجه کنیم و این مسائل باید عبرت آیندگان باشد.

او افزود: نکته اول یکی از ایرادات اساسی دوره مدیریت آقای زاکانی است که به انتصابات مربوط می‌شود. از همان ابتدا گفتیم که پایه و اساس عملکرد کارآمد و درخور شأن مردم تهران، انتصابات درست است. به عنوان مثال، در معاونت مهم خدمات شهری، در سه سال و نیم گذشته سه معاون تغییر کرده‌اند و در سازمان مهمی مثل پسماند، که یکی از وظایف اصلی شهرداری است، پنج مدیرعامل عوض شده‌اند. این بی‌ثباتی مدیریتی ریشه بسیاری از مشکلات کنونی است.

شربیانی اظهار کرد: نکته دوم مربوط به تضعیف کارکرد نظارتی شورا است. از همان ابتدا به‌نظر می‌رسید برخی با نیتی مشخص، نظارت شورا را از مدار خارج کردند. نتیجه این بی‌توجهی چیست؟ اینکه کسی پاسخگوی تصمیمات گذشته نیست. به عنوان مثال، فردی که در سال گذشته 14 پیمانکار را معرفی و قراردادها را امضا کرده، اکنون کجاست؟ این تصمیمات چه اثری بر اداره شهر داشته است؟ این 14 پیمانکار بر اساس چه معیارهایی انتخاب شدند؟ قراردادهایشان بر اساس چه ضوابطی امضا شد؟ پول به این پیمانکاران چگونه پرداخت می‌شد؟ آیا امروز نباید کسی پاسخگوی این موارد باشد؟

به گفته او این علامت سؤال‌ها اکنون و به‌ویژه در روزهای پایانی این دوره از مدیریت شهری پررنگ‌تر شده است. وقتی به متمم بودجه، بودجه سال آینده و پایان دوره شورا نزدیک می‌شویم، مشکلات و آثار این تصمیمات بیشتر نمایان می‌شود.

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران، با انتقاد از عملکرد مدیریت شهری در حوزه خدمات شهری گفت: به صراحت اعلام می‌کنیم که از عملکرد آقای دکتر زاکانی در این حوزه نظافت شهر رضایت نداریم. این موضوع کاملاً روشن است و هیچ پیچیدگی‌ای در آن وجود ندارد. نکته دیگر این است که پس از این همه جابه‌جایی‌های مکرر و مدیریت بی‌ثباتی که در بخش‌های مختلف شهرداری تهران شاهد بوده‌ایم، درخواست ما این است که در چند ماه باقی‌مانده از این دوره، ایشان هر تصمیمی که می‌خواهد بگیرد، حتماً با نیروهای باتجربه شورای اسلامی شهر تهران مشورت کند. برخی از اعضای شورا بیش از 20 سال تجربه در حوزه مدیریت شهری دارند و اتفاقاً در بخش خدمات شهری تخصص دارند.

او افزود: تصمیمات کلان شهری که به‌طور مستقیم توسط شخص ایشان گرفته می‌شود، باید شفاف و حساب‌شده باشد. تغییر روزانه مدیران، معاونان و رؤسای بخش‌های خدمات شهری، همراه با بی‌ثباتی در بودجه‌ریزی، موضوعاتی هستند که نمی‌توان از کنارشان گذشت. ما اجازه نداریم منابع شهر را صرف آزمون و خطا کنیم. شهرداری تهران محل یادگیری و تجربه‌اندوزی نیست، بلکه جایی برای اقدام و عمل دقیق و کارشناسی‌شده است."

کد خبر 2012962
مشکل زباله در تهران؛ افزایش بودجه مشکل را حل می‌کند؟/ اقراریان: از عملکرد آقای زاکانی در حوزه نظافت شهر رضایت نداریم 2
مشکل زباله در تهران؛ افزایش بودجه مشکل را حل می‌کند؟/ اقراریان: از عملکرد آقای زاکانی در حوزه نظافت شهر رضایت نداریم 3