مصرف زیاد نوشابه ده قدم شما را به مرگ نزدیک تر می کند!
با گرم شدن هوا و روزه داری در هوای گرم تمایل به نوشیدنی شیرین، خنک و گازدار هم افزایش مییابد، اما نباید فراموش کنیم که نوشابه گازدار مضرات فراوانی دارد که از پوسیدگی دندان و مشکلات گوارشی پا را فراتر میگذارد و بیماریهای قلبی، کلیوی و چاقی را که خود زمینه ساز انواع بیماری هاست به دنبال میآورد.
مضرات مصرف زیاد نوشابه
امروزه تقریباً میتوان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف میکنند، اما اگر مضرات و عوارض جبران ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند. مطالعات متعددی تأثیرات منفی نوشابه را روی وزن، دندان نشان دادهاند، با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد، طبق گفته ارومانیتور، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از 126 گرم شکر روزانه مصرف میکنند، این برابر با 2/25 قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از 12 اونس نوشابه است.
یک قوطی نوشابه حاوی 10 قاشق شکر
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که هر روز بیشتر از شش قاشق چایخوری شکر مصرف نکنید، در حالی که در یک قوطی نوشابه تقریباً 10 قاشق چایخوری شکر وجود دارد پس نوشیدن فقط یک نوشابه در روز میتواند برای ما کاملاً مضر باشد.
تحقیقات حاکی از آن است افرادی که روزانه یک یا دو قوطی نوشیدنیهای قندی مینوشند، 26 درصد بیشتر احتمال ابتلاء به دیابت نوع دو را دارند. مطابق تحقیقات و گزارشات ارائه شده 184 هزار مرگ و میر جهانی در هر سال به دلیل مصرف نوشیدنیهای شیرین اتفاق میافتد.
نوشابه به محض ورود برای بدن ما تهدیدآمیز است و بخشهای بدن را تحریک میکند، فسفریک اسید موجود در این نوشیدنی که باعث ایجاد شیرینی میشود سبب کاهش نوشیدن آب و کم آب شدن بدن خواهد شد که این مورد از کوچکترین عوارض نوشیدن نوشابه است.
با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، متأسفانه مصرف نوشابههای گازدار به طور فزاینده در میان مردم دنیا به خصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است. متأسفانه مصرف نوشابههای گازدار به طور فزاینده در میان مردم دنیا به خصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است.
هر ایرانی چهار برابر میانگین جهانی نوشابه مصرف میکند
به طور متوسط ایرانیها حدود 42 لیتر نوشابه در سال را مینوشند که این آماری عجیب و وحشتناک است، وحشتناک بودن این آمار در جایی روشن میشود که بدانیم مصرف متوسط نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و هر ایرانی به طور متوسط چهار برابر میانگین جهانی نوشابه مصرف میکند. برخی افراد پا را فراتر از نوشیدن به صورت تفریحی گذاشته و بیشتر از آب نوشابه میخورند و برخی حتی آب را به طور کامل کنار گذاشته و فقط نوشابه مینوشند.
باید بدانید یک واقع تلخ در مورد نوشابهها این است که به آنها عمداً کافئین افزوده میشود تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابههای گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریعتر جذب بدن میشود.
نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، نوشابه قند زیادی دارد و به همین علت میتواند منجر به دیابت و تخریب دندانها شود، شاید پیش خودتان فکر کنید مصرف نوشابههای بدون قند یا رژیمی هیچ ایرادی ندارد، اما این تصور کاملاً اشتباه است.
35 ضرر نوشابههای گازدار
چاقی، دیابت، پوسیدگی دندان، درد مفصلی، افزایش چربی شکم، مشکلات کلیوی، نارسایی قلبی، مشکلات رفتاری، سکته، تقویت عادتهای غذایی بد، بیماریهای قلبی و عروقی، کلسترول بالا، تضعیف سلامت روده، مقاومت به لیتین، سرطان روده بزرگ، افزایش سرعت پیری، از دست دادن حافظه، میگرن، کم آب شدن بدن، حساسیت، اختلالات غدد لنفاوی، افسردگی، بیماری کبد چرب غیر الکلی، مشکلاتی برای مادران شیرده، تاری دید، ریزش مو، ژوکی استخوان، نفخ، سوزش سر معده، نقرس، سرطان مثانه و تومور مغزی 35 ضرر نوشابههای گاز دار است.
10 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی گازدار
قاشق چایخوری شکر وارد بدن شما می شود که دقیقاً یرابر با حداکثر مقدار شکری است که بدن شما باید در تمام طول روز دریافت کند. شما به دلیل هجوم یک باره چنین مقدار زیادی از شیرینی و شکر به بدن خود دچار حالت تهوع نخواهید شد زیرا اسید فسفریکی که از این نوشیدنی های تولید می شود باعث می گردد که حس تهوع در بدن شما سرکوب شود.
20 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی گازدار
قند خون شما به شدت افزایش خواهد یافت که باعث می شو میزان نیاز به انسولین به شدت بالا برود. کبد در مواجهه با چنین شرایطی سعی می کند هر مقدار قندی که می تواند را به چربی تبدیل کند. در این شرایط مقدار زیادی شکر در دسترس کبد است که به سرعت به چربی تبدیل می شود.
40 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی گازدار
جذب کافئین به نهایت خود رسیده است. مردمک چشم گشاد می شود، فشار خون افزایش پیدا می کند و در واکنش به این شرایط، کبد مقادیر بیشتری قند را وارد جریان خون شما خواهد کرد. گیرنده های آدنوسین در مغز در تلاش برای جلوگیری از خواب آلودگی و چرت زدن غیرفعال می شوند.
45 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی گازدار
بدن با تحریک مراکز مربوط به شادی و سرخوشی در مغز تولید دوپامین را بالا می برد. این دقیقاً همان فرآیندی است که پس از مصرف هروئین در بدن رخ می دهد.
60 دقیقه پس از مصرف نوشیدنی گازدار
اسید فسفریک با کلسیم، منیزیم و روی موجود در روده بزرگ ترکیب شده و باعث بالا رفتن بیش از پیش متابولیسم بدن می شود. مقادیر بالای قند حتی در صورت استفاده از شیرین کننده های مصنوعی همه باعث می شود که مقادیر بیشتری کلسیم از طریق ادرار دفع شود. خاصیت ادرار آوری کافئین نیز وارد کارزار شده و نیاز به دفع ادرار خواهید داشت. بدین ترتیب کلسیم، سدیم، روی و منیزیمی که قرار بود به سمت استخوان ها برود از طریق ادرار دفع می شوند. با فروکش کردن طوفانی که در یک ساعت اخیر در بدن خود ایجاد کرده اید بدن شما به شدت برای بدست آوردن قند تلاش می کند.
در این موقع است که کمی بداخلاق، تنبل و کسل می شوید. در این موقع شما تمام آبی که در نوشیدنی وجود داشته را دفع کرده اید. اما نکته دردناک این است که همراه آن مقادیر زیادی از مواد معدنی و املاحی که برای رشد استخوان ها و تقویت سیستم بدنتان ضروری بوده نیز همراه آن دفع شده و بدن شما بخش زیادی از آب مورد نیاز خود را از دست داده است.
حالا کاملاً متوجه شده اید که چرا سالانه هزاران نفر در جهان از حمله قلبی و چاقی رنج می برند. کمپانی های تولید نوشابه های گازدار سالانه میلیون ها دلار صرف می کنند تا مشتریان را قانع نمایند که مضرات این نوشیدنی های در آن حدی که گفته می شود نبوده و در مقابل لذتی که از خوردن آن می برید قابل توجه نیست. البته در عمل مشخص شده که این کمپانی ها در نهادینه کردن چنین تصوری در میان مصرف کنندگان موفق بوده اند. نکته جالب در مورد نوشیدن نوشابه های گازدار که شاید نمی دانید این است که این کار باعث می شود بدن شما دچار کمبود آب شود.
شاید این موضوع برایتان قابل درک و قبول نباشد زیرا با نوشیدن نوشابه های گازدار در واقع شما دارید مایعات می نوشید اما نکته اینجاست که برای تجزیه کردن و هضم ترکیباتی که در این نوشیدنی ها وجود دارد بدن شما باید مقادیر زیادی آب مصرف نماید. شاید بسیاری از شما بعد از خواندن این مقاله همچنان به استفاده از نوشیدنی های گازدار ادامه دهید و تاثیرات درازمدت این کار را نادیده بگیرید اما به این که فروکتوز با بدن شما چه می کند فکر کنید. راه های دیگر بهتری برای تامین کافئین مورد نیاز بدنتان وجود دارد و وقتی که از نوشیدن نوشابه های گازدار دست بکشید خیلی زود متوجه می شوید که متابولیسم بدنتان بهبود یافته و دیگر برای خوردن شیرینی تمایل کمتری از خود نشان می دهید.
تأثیر نوشابه بر سه عضو مهم بدن
یک نوشیدنی گازدار در مقایسه با نمونه بدون گاز (FLAT) همان نوشیدنی است و هیچ تفاوتی از نظر ارزش غذایی ندارد اما اینکه چرا مصرفکنندگان ترجیح میدهند از نوشیدنیهای گازدار استفاده کنند تغییر ذائقه است و نوشابههای گازدار معده را تنبل میکنند.
خطرات ناشی از این نوشیدنی به مقدار قند بالای آن محدود نمیشود، وزن را بالا میبرد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است. یکی دیگر از خطرهای این نوشابه محتوای اسید فسفریک آن است، این ماده که در نوشابه یافت میشود دارای طعم و مزه ترش است، اسید فسفریک یک مانع در عملکرد کلیه است و موجب ترویج سنگ کلیه میشود.
یک پژوهش جدید نشان میدهد افرادی که مقادیر زیادی مواد غذایی و نوشابههای حاوی فروکتوز مصرف میکنند، به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت دچار میشوند