دوشنبه 1 بهمن 1403

مطهری: برای مقابله با تک‌صدایی آمده‌ایم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مطهری: برای مقابله با تک‌صدایی آمده‌ایم

سر لیست انتخاباتی صدای ملت گفت: ما برای شکستن تک صدایی آمدیم و با تحریم انتخابات مخالفیم.

ویژه برنامه «مجلس شریف» امروز سه شنبه هشتم اسفند ماه به همت انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شریف با حضور علی مطهری سر لیست صدای ملت برگزار شد.

علی مطهری سر لیست صدای ملت در ابتدای این برنامه در تشریح برنامه‌های لیست خود، گفت: خوشحالم که در جمع شما دانشجویان دانشگاه شریف هستم. بنده هم مانند شما عزیزان دانشجوی مکانیک بودم البته تغییر رشته دادم.

وی افزود: با توجه به این که بنده مشاهده کردم غیر از یک گروه سیاسی، بقیه گروه‌ها تصمیم به ارائه لیست ندارند و این امر را مناسب ندیدم تصمیم گرفتم لیستی را تهیه کنم.

سر لیست صدای ملت خاطر نشان کرد: برای مقابله با تک‌صدایی آمده‌ایم. احساس کردیم جز اقلیت حاکم، کسی قصد لیست دادن ندارد و ما برای شکستن تک صدایی آمدیم. بعضی می‌گفتند ما اصلا در انتخابات شرکت نمی‌کنیم.

مطهری به نقاط منفی دولت کنونی اشاره کرد، گفت: با تحریم انتخابات مخالفیم و معتقدیم که با اقلیتی که نظر متفاوت دارند، می‌توان مسیر مجلس آینده را تحت تاثیر قرار داد.

وی افزود: تا وقتی تحریم‌ها باقی است شرایط عادی نداریم، مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد؛ ریشه اصلی مشکلات اول تحریم‌هاست و دوم منصب‌گرفتن کارشناسان درجه 2 و 3 و 4 است که درجه یک‌ها کنار گذاشته شده‌اند. مجلس می‌تواند این رویه را تغییر دهد.

سر لیست صدای ملت خاطر نشان کرد: من معتقدم باید در انتخابات شرکت کنیم. به نظر من حتما می‌شود کار کرد و می‌توان مانع تصمیمات و لوایح مضر شد. می‌توان برای یک دولت کارآمدتر موثر بود. هر مقدار هم که ما انتقاد داشته باشیم معتقد به اصل نظام هستیم. هر چند معتقدیم که خیلی از رویه‌ها باید تغییر کند.

مطهری ضمن تشریح اولویت‌های کاندید‌های لیست صدای ملت گفت: این لیست شامل متخصصین در حوزه‌های مختلف است. این طور نیست که هر کاندیدایی یک برنامه ویژه‌ای در همه حوزه‌ها داشته باشد. کاندید‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند بر اساس اولویت‌ها مسائل را انتخاب می‌کنند. به طور مثال مسأله حوزه سلامت و بازنشسته‌ها جز اولویت‌های لیست ما است. مجلس جای کار جمعی است. این که بگوییم هر نماینده‌ای برای تمام امور کشور برنامه دهد عاقلانه نیست.

وی تصریح کرد: باید مسیر کلی دولت و ریشه‌های نا به سامانی اقتصادی را اصلاح کنیم. تا وقتی که تحریم‌ها باقی بماند مشکل اقتصادی ما حل نخواهد شد.

سر لیست صدای ملت خاطر نشان کرد: کارشناسان اقتصادی درجه یک در این دولت به کنار رانده شدند. مجلس می‌تواند به دولت دیکته کند که از کارشناسان اقتصادی مقبول بهره ببرد.

مطهری افزود: باید به جایی برسیم که مردم یک رفاه نسبی را تجربه کنند. تمام مسائل کشور به نماینده‌ها مربوط می‌شود.

سر لیست صدای ملت در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر این که عملکرد دولت رئیسی را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: یکی از نقاط مثبت دولت رئیسی مردمی بودن و ساده زیستی است؛ موردی که در دولت قبل شاهد آن نبودیم، اما ایشان از کارشناسان متخصص درجه یک استفاده نکرد. در بعضی سمت‌ها افراد بی تجربه را ملاحظه می‌کنیم. البته در برخی دولت‌های دیگر هم این مشکل بوده که از افراد غیر مجرب خود استفاده می‌کردند.

مطهری در پاسخ به سوال دیگری در مورد قانون عفاف و حجاب تشریح کرد: مسأله حجاب و پوشش اسلامی مسأله کشور ما نیست و اکثریت مردم ما حجاب را رعایت می‌کنند. پارسال با پدیده کم حجابی مواجه شدیم، اما این پدیده در حال زوال است. حجاب به صورت نسبی در کشور رعایت می‌شود. فلسفه حجاب محقق شده است.

وی در پاسخ به این سوال که راه حلی برای مشکلات معیشتی وجود دارد گفت: کارشناسان بزرگ اقتصادی هستند که باید از این افراد سوال کنیم.

مطهری پاسخ به این سوال که برای مدیریت فضای مجازی برنامه خاصی دارید گفت: مدیریت فضای مجازی از طریق فیلتر کردن میسر نیست. فیلتر کردن 2 دلیل دارد. مسأله فساد اخلاقی دارد که بنیان خانواده را به هم می‌زند. دوم مسائل امنیتی و سیاسی است که مشکلاتی برای کشور ایجاد می‌کنند.

سر لیست صدای ملت ادامه داد: کارشناسان فرهنگی می‌گویند مفاسد اخلاقی که در سکو‌های داخلی وجود دارد از سکو‌های خارجی بیشتر است. اگر نظام اعتماد مردم را جلب کند و مردم نظام را صادق بدانند جای نگرانی نیست و مورد دوم هم حل می‌شود.

مطهری تصریح کرد: پس باید به دنبال اعتمادسازی برویم. نظارت بر فضای مجازی راه حل‌هایی دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. طرح صیانت باید توسط مجلس تصویب شود. شورای عالی فضای مجازی نباید قانون‌گذاری کنند. اما متاسفانه چند شورای دیگر هم قانون‌گذاری می‌کنند نمایندگان نباید این اجازه را بدهند که نهاد دیگری قانون‌گذاری کند.

وی تاکید کرد: از عوامل تضعیف مجلس هم این موارد است. این شورا‌ها دست مجلس را می‌بندند. فقط باید شورای نگهبان این کار را را انجام دهد.

سر لیست صدای ملت گفت: اگر یک مجلس قوی داشتیم اجازه این کار‌ها را نمی‌داد. لوایح آف‌ای تی آف در مجلس و شورای نگهبان تأیید شد، اما نهاد دیگری آن را رد کرد. هنوز در این مورد هم بلاتکلیف هستیم.

مطهری بیان کرد: شاهد تنزل مجلس از جایگاه خود در قانون اساسی هستیم. قانون‌گذاری کار مجلس و کار شورای انقلاب فرهنگی سیاست‌گذاری است.

وی در پاسخ به این سوال که عملکرد مجلس را چطور ارزیابی می‌کنید گفت: مجلس یازدهم اولویت‌ها را رعایت نکرد و مقداری از وقت را صرف مسائل درجه چندم کرد. در برخی از مسائل اجتماعی باید وارد می‌شدند. اگر در حوادث سال گذشته مجلس وارد می‌شد. به وزیر کشور تذکر می‌داد و حرف مردم را بیان می‌کرد خیلی از مردم وارد خیابان نمی‌شدند.

سر لیست صدای ملت عنوان کرد: مالیات‌های سنگینی وضع شده که مردم را در مضیقه قرار داده است. بالا بردن سن بازنشستگی هز تصمیمات نا درستی بود که در این دولت شاهد آن بودیم. مردم در فشار اقتصادی هستند و نباید این فشار‌ها را افزایش دهیم.

مطهری در پاسخ به این سوال که چرا گوناگونی فرهنگی نداریم گفت: اگر مثل طالبان بودیم باید پوشش استاندارد را وضع می‌کردیم. درباره موسیقی کنسرت‌های مختلفی انجام می‌شود. فکر نمی‌کنم در مسائل فرهنگی سخت گیری شود. نمی‌توانیم در مسأله فرهنگی مانند غربی‌ها رفتار کنیم.

وی ادامه داد: قبول دارم در برهه‌هایی تندروی‌هایی انجام شده است. اینکه بگوییم مردم قیام کردند و تحولی شده نه اینطور نیست عده‌ای در هر زمانی فرهنگ و حجاب را رعایت نمی‌کنند.

سر لیست صدای ملت اضافه کرد: نمایندگان حق دخالت در امور اجرایی را ندارند و نمی‌توانند مدیری منصوب کنند. وقتی به یک وزیر ضعیف رای می‌دهید مدیران پایین دست هم ضعیف خواهند بود. نماینده می‌تواند پیشنهاد دهد و حق اصرار ندارد؛ بنابراین در انتخاب مدیران می‌تواند موثر باشد.

مطهری گفت: یکی از نظرات اقتصادانان این است که بخشی از بودجه کشور پنهان است تا این بودجه شفاف نشود مشکل حل نمی‌شود نهاد‌ها و سازمان‌هایی هستند هیچ گونه نظارتی بر آن‌ها وجود ندارد 40 درصد بودجه به مجلس می‌آید.

وی در پاسخ به سوالی در مورد احیای جایگاه مجلس گفت: مجلس باید به جایگاه خود برگردد برخی از شورا‌ها باید منحل شود. زیرا آن شورا‌ها حق قانون‌گذاری ندارند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها