معاون استاندار خراسان رضوی: روند صادرات کالا در این استان رو به بهبودی است
مشهد - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: هرچند شیوع کرونا و محدودیتهای ناشی از آن میزان صادرات کالا از استان را طی چند ماه گذشته کاهش داده بود اما در روزهای اخیر شرایط صادرات تغییر کرده و رو به بهبودی است.
علی رسولیان روز پنجشنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری خراسان رضوی افزود: با وجود همه فشارها و محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، این استان در اجرای برنامههای عملیاتی اقتصادی پیشرو است و روند مطلوبی را طی میکند.
وی ادامه داد: در شرایط سخت کنونی، در همه حوزههای اقتصادی اعم از توسعه اشتغال روستایی، واحدهای دانش بنیان، اکتشاف معادن و بخشهای مختلف استان فعالیتهای مطلوبی انجام گرفته است.
وی بیان کرد: طی چند روز گذشته چندین تفاهم نامه با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان به امضا رسیده و فعالیتهای خوبی در حوزه توسعه مسکن در حال انجام است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابلاغ آیین نامه اجرایی شورای برنامهریزی و توسعه استانها در سال گذشته برای تشکیل "کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری"، این کارگروه تاکنون هشت نشست در استان برگزار کرده است.
رضا جمشیدی افزود: در نخستین نشست این کارگروه، پنج گروه کاری با مسئولیت دستگاههای اجرایی مختلف شامل "اقتصادی، سرمایهگذاری، تنظیم بازار و ساماندهی گندم آرد و نان، توسعه صادرات، توسعه اقتصاد دانش بنیان" تعیین شدند.
وی بیان کرد: تعداد 29 وظیفه به استناد ماده 6 آیین نامه اجرایی شورای برنامهریزی و توسعه استان برای کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری پیش بینی شده است که هر گروه کاری تعدادی از وظایف 29 گانه را برعهده دارد.
در ادامه این نشست برخی از مسوولان دستگاههای اجرایی به تشریح اقدامات خود در راستای انجام وظایف تعیین شده براساس رئوس برنامههای عملیاتی سال 1399 مصوب کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری خراسان رضوی پرداختند.
10 هزار میلیارد ریال جذب سرمایهگذاری صنعتی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این نشست در مورد عملکرد حوزه کاری خود گفت: در چهار ماهه نخست امسال 10 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در قالب صدور پروانههای بهره برداری صنعتی در استان جذب شده است.
محمدرضا مس فروش افزود: خراسان رضوی در سال جاری در حوزه تعداد پروانههای بهره برداری رتبه سوم، در میزان سرمایهگذاری صنعتی رتبه هشتم و در میزان اشتغالزایی صنعتی رتبه سوم کشور را به دست آورده است.
وی ادامه داد: تا پایان سال گذشته فعالیت اکتشافی در 20 هزار کیلومتر پهنه مس جنوب استان انجام نگرفته بود که طی انعقاد تفاهم نامهای با شرکت ملی صنایع مس ایران، فعالیتهای اکتشافی از امسال در پهنه مس آغاز شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با آغاز فعالیتهای اکتشافی در پهنه مس جنوب خراسان پیش بینی میشود 60 هزار میلیارد ریال جذب سرمایهگذاری در این منطقه انجام گیرد.
مس فروش افزود: در این راستا با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیش از 60 نمونه معدن که ذخایر آنها مشخص و سرمایهگذاری اکتشافی در آنها انجام شده باشد، آماده بهره برداری خواهد شد.
وی اظهار داشت: به صاحبان معادنی که فعالیت آنها متوقف شده است، سه ماه فرصت داده شد که نسبت به فعال کردن معادن اقدام کنند و اکنون یک ماه و نیم دیگر فرصت باقی مانده است و پس از اتمام آن معادن غیرفعال به مزایده عمومی گذاشته میشود.
بازگشت 145 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از سال گذشته تاکنون با راهاندازی کلینیک صنعت در استان، 145 واحد راکد یا نیمه تعطیل به چرخه تولید بازگشته اند.
مجید علیخواه افزود: پارسال که مسوولیت کلینیک صنعت برعهده این شرکت گذاشته شد 900 واحد صنعتی در خراسان رضوی پایش شد که بهبود وضعیت 433 واحد در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار داشت: با اجرای 90 پروژه بهبود برای واحدهای صنعتی مشکل دار در خراسان رضوی طی سال گذشته 2 هزار و 571 شغل در استان تثبیت یا ایجاد شد.
او ادامه داد: امسال برنامه کلینیک صنعت خراسان رضوی پایش هزار و 500 واحد تولیدی، اجرای 70 پروژه بهبود و راهاندازی مجدد 100 واحد راکد و نیمه تعطیل است که تاکنون 349 واحد عارضه یابی شده، 33 پروژه بهبود تعریف و اجرای هشت پروژه به اتمام رسیده است.
تجهیز 6 هزار هکتار به سامانه نوین آبیاری
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در پنج ماهه نخست امسال 6 هزار هکتار در استان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شد و اجرای این سامانه در 9 هزار و 870 هکتار زمین دیگر در دست اجراست.
محمدرضا اورانی افزود: در مجموع تاکنون 173 هزار و 969 هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار شده است.
وی اضافه کرد: طی سال گذشته ساخت 250 هکتار گلخانه در استان آغاز شد که 82 هکتار از آن بهره برداری رسید و 123 هکتار در دست اجراست و امسال نیز احداث 245 هکتار گلخانه دیگر در دستور کار قرار گرفته است.
تامین مالی 30 طرح بزرگ اقتصادی استان
مدیر مرکز خدمات سرمایهگذاری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پیرو دستور استاندار پیگیری بررسی مشکلات طرحهای بزرگ استان که دارای بیشتر از 50 میلیارد تومان سرمایهگذاری و 100 نفر نیرو هستند به این مرکز واگذار شد.
فاضل خیاط افزود: در این راستا 289 طرح بزرگ در چارچوب الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی در سامانه "بی. تی. ام. اس" ثبت شد که از این تعداد 227 طرح بررسی شده و مشکلات 70 طرح از آنها در کارگروه ستاد تسهیل با حضور استاندار رفع شده است.
وی اضافه کرد: 30 مورد از طرحهای مزبور در کمیته مالی کشوری ویژه خراسان رضوی بررسی شده که اختصاص تسهیلات بانکی برای 28 مورد از آنها با سرمایه گذاری 42 هزار و 80 میلیارد ریال مورد موافقت مدیران عامل بانکهای کشور قرار گرفته است.
پرداخت 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تاکنون 6 هزار و 420 میلیارد ریال به استان تخصیص یافته که از این میزان 87 درصد معادل پنج هزار و 570 میلیارد ریال پرداخت شده است.
محمد امین بابایی افزود: از سال 1397 تاکنون به چهار هزار و 195 متقاضی در استان 700 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.
*س_برچسبها_س*