معاون استاندار خراسان شمالی: خام فروشی آسیب جدی بخش کشاورزی است
بجنورد - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی خام فروشی محصولات کشاورزی را یک آسیب جدی دانست و گفت: سالانه 700 هزار راس دام از این خطه خارج میشود.
به گزارش ایرنا محمود قنبری روز شنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه خامفروشی محصولات کشاورزی به ویژه دامی در این استان یک چالش اساسی است اظهار داشت: فرآوری محصولات دامی باید در اولویت قرار گیرد تا ارزش افزوده ایجاد کند.
وی اظهار داشت: سالانه در این استان 800 هزار راس دام مازاد بر نیاز به فروش می رسد که حدود 100 هزار راس برای مصرف داخل کشتار و مابقی آن به استان های همجوار به صورت زنده حمل می شود در صورتی که باید این محصول کشتار، قطعه و با بسته بندی های مناسب حتی با برند استان به سایر استان ها حمل و صادر شود.
وی افزود: کیفیت محصولات دامی استان بسیار مناسب است اما نبود صنایع تکمیلی و فراوری آن را محدود به خام فروشی کرده است که سودی عاید بهره برداران نمی شود.
وی از سرمایه گذاران در بخش کشاورزی خواست تا به ایجاد کشتارگاه صنعتی، تونل انجماد، سردخانه های ویژه در حوزه دام روی بیاورند و افزود: در این خصوص به متقاضیان تسهیلات نیز داده می شود.
در استان خراسان شمالی 2 میلیون و 12 هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، 79 هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله، 2 هزار و 400 نفر شتر و هزار راس اسب وجود دارد که سالانه 221 هزار و 118 تن انواع محصول از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، عسل و تخم مرغ تولید می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: در سفر وزیر جهاد کشاورزی در سال گذشته به این ا ستان 35 میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی اختصاص یافت که حتی یک متقاضی برای جذب وجود ندارد.
قنبری افزود: اگر سرمایه گذاران 20 درصد آورده برای اجرای طرح ها داشته باشند 80 درصد به آنان تسهیلات اختصاص می یابد که هم اکنون ظرفیت بسیار مناسبی است.
وی بر تکمیل زنجیره تولید در حوزه های مختلف کشاورزی تاکید کرد و افزود: هم اکنون محصولات باغی استان از جمله انگور، پسته و سایر نیز نیاز به فراوردی دارد اما خام فروشی مانع درآمد پایداری برای قشر کشاورز در استان شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در بخش سرمایه گذاری کوچک و متوسط از سوی بانک های دولتی در سال گذشته بیش از 70 هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شد گفت: حتی بانک های استان بیش از منابع داخلی خود وام پرداخت کردند.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه بیشتر واحد های تولیدی استان هم اینک چک برگشتی دارند اظهار داشت: این واحد ها برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه خواهند شد.
سیدعلی میرکریمی افزود: این واحد ها بیشتر شامل کارگاه های نیمه فعال و تملیکی هستند.
وی از بخش خصوصی خواست تا مشکلات و گره هایی که مربوط به مقررات و قوانینی که جلوی تولید، بهره برداری و صادرات است شناسایی کنند و افزود: پس از شناسایی، این مشکلات را به دستگاه های مربوط کشوری برای رفع ارسال خواهیم کرد، نقطه نظرات کارشناسان و راه حل های رفع آن نیز باید ارایه شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی هم گفت: نبود ثبات در بازار بیشتر واحدهای تولیدی را دچار مشکل کرده ا ست و این امر نیز مانع صادرات خواهد شد.
سعید پورآبادی خواستار ثبات در بازار شد و افزود: نوسانات ارز صادرات این استان را با چالش مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه هم اینک هزینه های تولید بسیار بالا رفته است افزود: حامل های انرژی، حمل و نقل و دستمزد بسیار بالا رفته است، کالا با هزینه های بسیار بالا تولید می شود که استقبال تجار خارجی برای خرید کاهش یافته است.
*س_برچسبها_س*