دوشنبه 1 بهمن 1403

معاون سازمان فضایی: اولین سیگنال ماهواره خیام ساعت 12 امروز دریافت می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
معاون سازمان فضایی: اولین سیگنال ماهواره خیام ساعت 12 امروز دریافت می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و توسعه راهبردی سازمان فضایی، اعلام کرد، طبق محاسبه کارشناسان اولین سیگنال‌ها و اطلاعات ماهواره خیام در ساعت 12 امروز توسط پایگاه‌های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت می‌شود.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ساعت 10 و نیم صبح امروز ماهواره جمهوری اسلامی ایران به‌نام «خیام» همراه با پرچم جمهوری اسلامی ایران که به‌روی ماهواره‌بر «سایوز» نصب شده بود، از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان با پرتابگر سایوز به فضا پرتاب شد.

«سعید صدیقیان»، معاون برنامه‌ریزی و توسعه راهبردی سازمان فضایی، در این باره اعلام کرد که طبق محاسبه کارشناسان اولین سیگنال‌ها و اطلاعات ماهواره خیام در ساعات 12 امروز توسط پایگاه‌های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت می‌شود.

به گفته وی، این ماهواره توسط ایران رمزگذاری شده است و مراحل دریافت سیگنال توسط متخصصین ایرانی در ماهدشت صورت خواهد گرفت.

ماهواره خیام در مدار 500 کیلومتر قرار خواهد گرفت و میتواند چهار بار در روز تصاویری با دقت یک متر از مدار مدنظرش در اختیار ایران قرار دهد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه راهبردی سازمان فضایی افزوذ: ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور و متعلق به جمهوری اسلامی ایران است که تمامی فرامین مربوط به کنترل و بهره برداری از این ماهواره بلافاصله پس از پرتاب توسط کارشناسان ایرانی مستقر در پایگاه‌های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خاک جمهوری اسلامی ایران انجام و صادر شد.

وی گفت: مرکز کنترل عملیات ماهواره، ارسال فرامین و ایستگاه های اخذ داده های ماهواره ای ماهواره خیام تنها در خاک جمهوری اسلامی ایران و تحت مدیریت سازمان فضایی ایران است و مهندسین و محققین ایرانی در آن مستقر هستند. ارسال فرامین و دریافت اطلاعات از این ماهواره تماما طبق الگوریتم رمزنگاری شده ای که قبلا توسط محققین سازمان فضایی در آن تعبیه شده است انجام شده و در این فرآیند هیچ کشور دیگری امکان دسترسی به اطلاعات آن را نداشته و برخی شایعات منتشره در خصوص استفاده از تصاویر این ماهواره برای مقاصد نظامی سایر کشورها صحت ندارد.

به گزارش تسنیم، ارتقای بهره‌وری کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت حوادث طبیعی، پایش ساخت‌وسازها و مقابله با زمین‌خواری، پایش مخاطرات زیست‌محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر ازجمله کاربردهای داده‌های فضایی دریافت شده از ماهواره خیام خواهد بود.

این ماهواره پیشرفته با سنجنده‌های دقیق، امکان بهره‌گیری از داده‌های فضایی دقیق را برای هوشمند سازی بخش های گوناگون کشور فراهم خواهد کرد.