سه‌شنبه 6 آذر 1403

معاون محیط زیست: زیرساخت قانونی برای مطالبه گری پیرامون داشته‌های زیستی وجود ندارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
معاون محیط زیست: زیرساخت قانونی برای مطالبه گری پیرامون داشته‌های زیستی وجود ندارد

یاسوج - ایرنا - معاون سازمان محیط زیست کشور گفت: هم اکنون زیرساخت قانونی برای مطالبه گری پیرامون ممانعت از نابود شدن داشته های زیستی وجود ندارد که باید تدابیر و اقدامات لازم در بازنگری این وضعیت انجام گیرد.

به گزارش ایرنا، حسن اکبری روز پنجشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیران کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: چند ده هزار موجود زنده در سال زیر چرخ در جاده ها له می شوند اما در این مدت ما نتوانسته ایم از وزارت راه در خصوص اینکه در طراحی جاده ها طوری عمل کنند که کم تر داشته های زیستی از دست بروند، مطالبه گری داشته باشیم.

وی افزود: همینطور در حوزه کشاورزی دیم، ساخت و سازها در مناطق دیم محیط زیست کشور با این مشکل مواجه است.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بخش زیادی از داشته های زیست محیطی در مناطق آزاد در حال از بین رفتن است و یا به طور کامل از بین رفته و به نظر می رسد سهم نسل آینده در حال نابود شدن است.

اکبری ابراز داشت: وقت آن رسیده که برای حفظ محیط زیست از مرحله شعار دادن بگذریم و متاسفانه شعارهایی هم که در گذشته داده شد کاملا برعکسش اقدام شد.

وی تاکید کرد: امید است روزی فرا برسد که برای حفظ محیط زیست اهمیت و ارزش قایل شویم نه اینکه شعار حفظ محیط زیست داده شود اما در عمل داشته های زیستی و مواهب خدادادی و میراثی که باید تحویل نسل آینده شود، از بین برده شود.

رییس جمهور نسبت به مسائل محیط زیست نگاه روشن و امیدوار کننده دارد

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: خوشبختانه در دولت انقلابی شعار بابت حفظ محیط زیست داده نشده ولی در چند ماه اخیر عملکرد خوبی در حوزه محیط زیست وجود داشته است.

وی بیان کرد: شخص رئیس جمهور نسبت به مسائل محیط زیست جدی و دید بسیار روشن و امیدوار کننده داشته اند.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز داشت: رییس جمهور با پروژه هایی که تخریب محیط زیست را در پی دارند نظر مخالفی دارند.

اکبری وضعیت طبیعت کشور را نگران کننده خواند و اظهار داشت: براثر کم توجهی ها بخش قابل توجهی از منابع ژنتیکی کشور از دست رفته است.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 19میلیون عرصه حفاظت شده در کشور داریم که تقریبا عمده حیات وحش ایران در این مناطق جمع شده اند.

اکبری تصریح کرد: در این 19 میلیون هکتار حدود 2 میلیون هکتار معدن، هزار ها هکتار به جاده ها اختصاص پیدا کرده و میلیون ها هکتار اراضی دیم است.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سربازان گمنام و ایثارگر محیط زیست لباس مقدس محیط بانی را پوشیده اند عرصه ها و تنوع زیستی را حفظ می کنند.

وی ابراز داشت: رسانه ها، دستگاه قضایی، نیروهای انتظامی و نظامی، ائمه جمعه که می توانند به حفظ این سرمایه کمک کنند، دولت انقلابی را همراهی کنند تا این سرمایه ها را حفظ شود.

اکبری بیان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد بهترین سرمایه استان طبیعت آن است و جنگل بلوط و ذخیره گاه دنا افتخار کشور است.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به عنوان درخواست به این مساله توجه و سرمایه های زیستی کشور حفظ شود.

وی افزود: از سید اسدالله هاشمی تکریم و قدردانی شود به خاطر چند سالی که در این عرصه زحمت کشیدند و با پیگیری های انجام شده، 10 میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای حفظ محیط زیست در این استان اختصاص یافته است.

اکبری عنوان کرد: تنها 2 پارک ملی در کشور وجود دارد که یکی از آن ها پارک ملی دنا است و برای آن ردیف ویژه وجود دارد.

وی تصریح کرد: در این سال ها به لحاظ زیرساختی و جنبه های حفاظت مناطق حفاظت شده کارهای خوبی انجام شده است.

اکبری تاکید کرد: هم اینک یکی از نیروهای بومی و با تجربه محیط زیست به عنوان مدیرکل جدید معرفی می شود و انتظار حمایت از وی وجود دارد تا شرایط محیط زیست استان روز به روز بهتر شود.

اسلام جاودان خرد که امروز به عنوان مدیرکل جدید محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد معرفی شد دارای دکترای آلودگی محیط زیست است و بیش از این در سمت رئیس اداره نظارت و پایش محیط زیست استان مشغول خدمت بود.

استان کهگیلویه و بویراحمد با 312 هزار و 500 هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.

هم اینک هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و 660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامی با وسعت 25 هزار و 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با 2 هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.

کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.

در رأس آنها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل 93 هزار و 660 هکتار دارای 155 گونه جانوری پرنده، 24 گونه جانوری پستاندار، 20 گونه آبزی و 39 خزنده است

برچسب‌ها