پنج‌شنبه 27 دی 1403

وابستگی به واردات خوراک طیور کاهش یابد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
وابستگی به واردات خوراک طیور کاهش یابد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ امروزه غذا درجهان به عنوان ابزار تهدید از سوی کشور‌های سلطه گر به کار می‌رود از این رو امنیت غذایی در دنیا از اهمیت ویژ‌ه برخوردار است. بسیاری امنیت غذایی را زمینه تحقق امنیت سیاسی و ملی کشور‌ها عنوان می‌کنند و در این مسیر کشور‌ها حمایت‌های ویژه‌ای از کشاورزان و بخش کشاورزی دارند. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفت که...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ امروزه غذا درجهان به عنوان ابزار تهدید از سوی کشور‌های سلطه گر به کار می‌رود از این رو امنیت غذایی در دنیا از اهمیت ویژ‌ه برخوردار است. بسیاری امنیت غذایی را زمینه تحقق امنیت سیاسی و ملی کشور‌ها عنوان می‌کنند و در این مسیر کشور‌ها حمایت‌های ویژه‌ای از کشاورزان و بخش کشاورزی دارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفت که باید تلاش کرد ضریب وابستگی به واردات را کاهش داد و این امر مستلزم حمایت دولت، مجلس، مشارکت مردمی، تشکل‌ها و بخش خصوصی برای تامین مالی و برنامه ریزی برای ارتقای بهره وری در تولید با توجه به محدودیت بارش و منابع آبی است.

وی افزود که دستیابی به خوداتکایی 90 درصدی محصولات اساسی در برنامه هفتم توسعه و کاهش وابستگی ارزی برای واردات نهاده‌ها مستلزم حمایت‌هایی از جمله تسهیلات کم بهره، افزایش سرمایه گذاری، مشارکت تشکل‌ها و بخش خصوصی در تامین مالی و انتقال محصولات پر آببر به گلخانه هاو محیط‌های کنترل شده و کشت گیاهان علوفه‌ای از جمله ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای، جو در فضای باز است.

شاهپور علایی مقدم افزود: اگر در تولید محصولاتی مانند ذرت برای تامین خوراک دام و طیور 70 تا 80 درصد به واردات وابستگی داریم باید این میزان واردات را در پایان برنامه هفتم توسعه به حداقل برسانیم.

وی ادامه داد: به رغم آن که هیچ کشوری خودکفایی مطلق در محصولات کشاورزی نداشته، اما در ایران با همت کشاورزان و کمک محققان بخش کشاورزی و مروجان در گندم به خودکفایی رسیده‌ایم و در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها نیز با اقدامات چند جانبه همچون تغذیه گیاهی، ارتقا مکانیزاسیون و بذر اصلاح شده توفیقات مهمی بدست آمده که موجب افتخار است.

علایی مقدم در مورد تولید گوشت در کشور تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ ثبات خوبی در کشور ایجاد شده و در مورد گوشت قرمز به علت خشکسالی و کاهش بارش در نتیجه کمبود علوفه مرتعی بطور میانگین 100 تا 170 هزار تن از این محصول برای تتظیم بازار وارد می‌شود که با برنامه ریزی، حمایت از کشاورزی قراردادی و کشاورزان این وابستگی را می‌توان به حداقل رساند.

علایی مقدم درباره آب مجازی در تولید محصولات نیز گفت: آب مجازی موضوع مهمی است و در اکثر کشور‌های جهان هم معیار بهره وری است به طوری که به جای بهای تمام شده در تولید محصولات، به آب مصرف شده در تولید یک کیلو گرم محصول توجه دارند.

وی در مورد ظرفیت‌های تولید در کشور نیز اظهارداشت: ظرفیت‌های بخش کشاورزی ایران به دلیل تنوع اقلیمی و گستردگی اراضی، قابل توجه است و به رغم محدودیت‌های منابع آبی با تلاش محققان و کشاورزان و برنامه ریزی، تولیدات کشاورزی از 40 میلیون تن در ابتدای انقلاب به 125 میلیون رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در همین حال تاکید کرد: برای تحقق اهداف ترسیم شده در برنامه هفتم توسعه ظرف پنج سال، ضروری است تامین اعتبارات به موازات آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شود.

منبع: فارس