شنبه 10 آذر 1403

معاون وزیر صمت: امید به آینده نقطه اشتراک ما خواهد بود / حمایت از فرآیند کارآفرینی و تولید از وظایف دولت است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

اولین اجلاس سراسری شایستگی‌های مدیران فردا با موضوع تجلیل از مدیران شایسته عرصه صنعت و تجارت برگزار شد

به گزارش خبرنگار ما، اولین اجلاس سراسری «شایستگی های مدیران فردا» با رویکرد تجلیل از مدیران شایسته عرصه صنعت و تجارت توسط موسسه فرهنگی هنری عصر گفتمان و با حضور چندی از مدیران کشوری و اساتید دانشگاه‌ها و کارآفرینان برجسته در مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

تحولات گسترده‌ای در آینده در حال وقوع خواهد بود

در ابتدای مراسم، دکتر غلامحسن تقی نتاج، دبیر اجرایی این اجلاس گفت: نتایج مطالعات آینده پژوهی نشان‌دهنده آن است که با مقایسه گذشته و حال حاضر، می‌توان به این نکته پی برد که تحولات گسترده‌ای در آینده در حال وقوع خواهد بود. وی افزود: بسیاری از مشاغل امروزی در آینده حذف خواهند شد و این مشاغل حوزه نو تکنولوژی‌ها هستند که خود را با شرایط آینده وفق داده و در نتیجه موفق خواهند شد. وی در ادامه گفت: ضرورت توجه جدی به تداوم فعالیت سازمان‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است که باید به آن پرداخته شود و این در صورتی‌ست که در دهه گذشته به این مورد توجه چندانی نشده است. تقی نتاج با بیان این نکته که نیمی از کارکنان سازمان‌های امروزی با سواد روز جامعه در ارتباط هستند، گفت: تفاوت مدیران آینده با مدیران حال حاضر این است که مدیران آینده تلاش می‌کنند تا با آموزش و یادگیری به توانمندی مطلوب برسند.

مدیران باید به مسئولیت اجتماعی توجه کنند

محمد مهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در سخنانی در این اجلاس با اشاره به اینکه، نقطه اشتراک ما امید به آینده است، گفت: ما در اینجا جمع شدیم چون خودمان را در قبال مردم مسئول می‌دانیم. وی اظهار داشت: تمام کسانی که رشد کردند مدیون متخصصان دانشگاهی و علمی و دیگر متخصصانی هستند که در شرایط تحریم و فشار اقتصادی، پشت آن‌ها بودند و این افراد نباید خودشان را استثناء و بزرگ تر از بقیه ببینند. برادران در خصوص توجه به مسئولیت‌های اجتماعی در صنعت نیز گفت: مدیران باید در کنار فعالیت‌های اقتصادی، نسبت به مسائل دیگر از جمله مسئولیت‌های اجتماعی خود نیز توجه کرده و فعالیت ویژه‌ای انجام دهند. معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه یکی از بحث‌های جدی ما در حوزه صنعت، سرمایه‌گذاری‌های جدید خواهد بود اظهار داشت: باتوجه به کهنه‌شدن صنایع نساجی و حفظ اشتغال فعلی و با هدف رشد اقتصادی صفر، قرار بر این شد که صنایع تجهیز شود تا اشتغال نیز از چرخه نیافتد و همچنان حفظ شود. برادران افزود: در مسیر تولید گام‌های خوبی برداشته شده به‌گونه‌ای که در حال حاضر در بیش از 20 استان کشور کمبود کارگر وجود دارد و در کنار تولید نیز باید سعی شود به اخبار خوب پیشرفت در حوزه‌های مختلف نیز پرداخته شود. وی در خصوص حمایت دولت از کارآفرینی نیز، اظهار داشت: دولت نباید در فرآیند کارآفرینی و تولید مداخله کند اما حمایت وظیفه اوست و ما نیز آن را وظیفه دولت میدانیم.

لزوم توانمندسازی مدیران

در ادامه، دکتر مهدی باغبان مدیرعامل هلدینگ عصر گفتمان نیز با اشاره به چالش‌های فراوانی که مدیران در سال‌های آینده با آن روبه‌رو هستند، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی ما، مدیران ناتوانی هستند که در سازمان‌ها وجود داشته و آن‌جا رو مدیریت می‌کنند. وی با اشاره به توانمندسازی مدیران، گفت: ما برای مقابله با چالش‌های آینده باید بتوانیم خودمان را توانمند کنیم و تمام مدیران ما باید بتوانند و یاد بگیرند که تعادل و توازن بین چهار حوزه از زندگی را یاد بگیرند.

تغییرات سریع در کسب و کارها

در ادامه دکتر شیخ حسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز با اشاره به تغییرات سریعی که در کسب و کارها روی می‌دهد، افزود: رویکرد مدیران باید در حال تغییر و متناسب با آینده بوده و همچنین برگزاری چنین همایش‌هایی در پیشرفت مدیران امروزی مثمر ثمر خواهد بود. وی گفت: به دلیل پیچیدگی‌های بیرونی سازمان‌ها و همچنین مسائل درون سازمانی، نقش مدیریت پررنگ‌تر شده و این در حالی‌ست که مدیر دارای توانمندی می‌تواند مسائل پیش رو سازمان خود را حل و فصل کند.

نیاز تولید به نقدینگی

همچنین در ادامه دکتر علیرضا بنی‌هاشمی، رئیس خانه صنعتگران ایران نیز با اشاره به اینکه در بخش‌های مختلف صنعت مدیران توانمند و لایقی وجود دارند، افزود: ممنون مدیرانی هستیم که پرچم کشورمان را بر پایه تخصص و تعهد خودشان برپا داشتند و بر اهل فن‌های این حوزه سر تعظیم فرود خواهیم آورد.

وی با اشاره به اینکه بیش از 17 هزار مجموعه صنعتی در کشور وجود دارد خاطرنشان کرد: بازارهای فراوانی در ایران وجود دارد اما برای تولید نیاز به نقدینگی بوده و برای حل این مشکل تفاهم نامه‌ای را منعقد کردیم تا تاخیر در پرداخت‌های بانک‌ها کمتر شده تا بتوانیم چرخ تولید را به حرکت درآوریم.

بنی هاشمی گفت: برگشت ارز حاصل از صادرات دیگر مشکلی است که صنعتگران ما با آن روبرو هستند و متولی آن سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی خواهد بود.

تقدیر از مدیران برتر در پایان این همایش، مراسم تقدیر از مدیران برتر عرصه صنعت و تجارت و آئین رونمایی از کتاب شکاف نسل‌ها با حضور نویسندگان این کتاب و معاون صنایع عمومی وزارت صمت و جمعی از مدیران، برگزار شد.