چهارشنبه 7 آذر 1403

معلم شهیدی با خدمات جهادی در روستاها

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
معلم شهیدی با خدمات جهادی در روستاها

سهراب مصطفایی معلم شهیدی از دیار اشترینان است که در روستاهای محل خدمتش به همه اهالی در امر خانه‌سازی نیز کمک می‌کرد و بعد از زمان آموزشی به کمک مردم روستا می‌رفت و در کشاورزی نیز کمک حال آنان بود.

شهید سهراب مصطفایی یکم فروردین‌ماه سال 1331 در یکی از محله‌های اشترینان از توابع شهرستان بروجرد به دنیا آمد.

سهراب تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و مقطع دبیرستان را در بروجرد گذراند و در کنار تحصیل، در جلسات و مراسم مذهبی حضور فعالی داشت و رفت و آمدش به مساجد باعث شد بیش از بیش با نهضت اسلامی امام خمینی (ره) آشنا شود.

وقتی دیپلم ریاضی را اخذ کرد، به خدمت سربازی رفت، پس از طی دوره آموزشی به‌عنوان سپاه دانش عازم منطقه محروم شهر مهران در استان ایلام شد و تا جایی که توان داشت سعی می‌کرد با یاد دادن سواد به فرزندان آن دیار گوشه‌ای از گرد محرومیت را از چهره آن منطقه بزداید.

وی شغل معلمی را دوست داشت، به همین دلیل به استخدام آموزش و پرورش خرم‌آباد درآمد و در بخش معمولان مشغول به تدریس شد.

سهراب در سال 1356 به خرم‌آباد انتقال یافت و در دبستانی واقع در محله پشته حسین‌آباد این شهر مشغول تدریس شد و همان سال بود که در کنکور سراسری دانشگاه‌ها شرکت کرد و در رشته کارشناسی فیزیک پذیرفته شد.

شهید مصطفایی در اولین تظاهراتی که درسال 1357 در استان لرستان بر علیه رژیم پهلوی برگزار شد، حضور یافت و تظاهرات خیابانی مردم خرم‌آباد را ساماندهی می‌کرد.

شر کت در تظاهرات، درگیری با ساواک، پخش اعلامیه، برپایی مجالس مذهبی و چهلم شهدای کشور از جمله فعالیت‌های چشمگیر سهراب در آن زمان بود.

سهراب آن‌قدر در تظاهرات حضور می‌یافت که ساواک او را شناسایی کرده و برای ترورش نقشه کشیده بود، ساواک می‌دانست سهراب همیشه در میان تظاهرات‌کنندگان و مبارزان انقلابی حضور دارد و در روز سوم آبان‌ماه سال 1357 شهید مصطفایی در تظاهرات شرکت می‌کند و متوجه می‌شود که یکی از مأموران ساواک در جمعیت است، سهراب او را دنبال می‌کند تا به هلاکت برساند، اما بعد از تعقیب و گریز سرانجام فرد ساواکی او را هدف گلوله اسلحه کمری قرار داد و با اصابت تیر به ناحیه سر، وی را به شهادت رساند.

بابک مصطفایی، برادر شهید سهراب مصطفایی در توصیف برادر شهیدش گفت: سهراب اخلاق و رفتار بسیار خوبی داشت، هیچ‌گاه از او بداخلاقی ندیدم و احترام به پدر و مادر را همیشه در سرلوحه کارهای خود قرار می‌داد.

وی افزود: سهراب بعد از دوران تحصیل در سپاه دانش مشغول به تربیت دانش‌آموزان بود، برایش فرقی نداشت در چه استانی و چه روستایی خدمت کند اما هدف بلندی داشت و برای همین هدف تلاش‌های فراوانی انجام می داد.

برادر شهید مصطفایی اضافه کرد: شاید شهید اولین فردی بود که اردوهای جهادی را ابداع کرد زیرا او در روستایی که به دانش‌آموزان درس می‌داد به همه اهالی روستا در امر خانه‌سازی نیز کمک می‌کرد و بعد از زمان آموزشی به کمک مردم روستا می‌رفت و در کشاورزی نیز کمک حال آنان بود.

وی تصریح کرد: گرچه در آن دوران خبری از اردوهای جهادی نبود اما شهید مصطفایی از دل و جان هر آنچه را در توان داشت برای کمک به اهالی روستای محل خدمتش انجام می‌داد به طوری که نه تنها به کمک کشاورزان می‌رفت بلکه در امور دیگری که احساس می‌کرد به وجودش نیاز است بدون درنگ وارد می‌شد و خدمت‌رسانی می‌کرد.

انتهای پیام