معمای انفعال روسیه در تحولات سوریه / ماجرای رقابت مسکو و آنکارا در خفا
از منظر دولت سوریه، از دست دادن حلب یک ضربه بزرگ بود. حلب فقط یک شهر بزرگ نیست. بلکه نمادی است از پیروزی دولت در جنگ داخلی و بازپس گیری آن در سال 2016 به عنوان یک پیروزی تعیین کننده برای دمشق و متحدانش ثبت شد.
به گزارش اقتصادنیوز، از دست دادن آن اکنون این روایت را برهم زد. پس از آن دولت با دشواری بیشتری روبرو شد و نتوانست بدون اتکا به حمایت خارجی، قلب سوریه را حفظ کند. برعکس، سقوط سریع حلب این تصور را تقویت کرد که بقای دولت به حمایت ایران و روسیه بستگی داشت. تا پیش از سقوط دمشق، سوریه ظاهرا اعتبار خود را در میان کشورهایی که به دنبال عادی سازی روابط هستند، - مانند کشورهای عربی خلیج فارس - از دست داد.
با این حال گروهی براین باورند که سوریه در نهایت از حمایت بازیگرانی چون امارات و اردن که از چشم انداز قدرت گرفتن رادیکالها در سوریه میترسند، برخوردار خواهد شد؛ گزارهای که محقق نشد.
برای تحریرالشام، موفقیت نظامی روایت غالب را تغییر میدهد. این گروه دیگر نیرویی نیست که در گوشهای از سوریه پنهان شده باشد و جهان خارج به آن توجهی نداشته باشد. این واقعیت که تحریرالشام - گروهی که توسط سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ترکیه به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده - بر دمشق حکومت میکند، امروز تغییر کرده است. هرچند تحریرالشام با یک چالش واقعی روبرو خواهد شد. با توجه به وسعت سوریه و تنوع جمعیت این منطقه، حکومت بر آن نمیتواند آینهای از نحوه اداره ادلب باشد. سوریها از نزدیک تماشا خواهند کرد. آیا هرج و مرج رخ خواهد داد؟ آیا تحریرالشام میتواند سایر گروهها و اقلیتها را با خود همصدا کند؟ اگر این گروه در این مسیر شکست بخورد، به شدت مورد قضاوت قرار میگیرد. در صورت موفقیت، سایر کشورها، از جمله در اروپا برای برخورد مستقیم با تحریرالشام تحت فشار قرار خواهند گرفت.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «شورش در شام و رقابت آنکارا و مسکو در خفا / نقشه امارات و عربستان برای ایران چه بود؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.