مقررات عربستان مانع از کاهش زمان سفر زائران ایرانی شد
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به شرایطی که عربستان در نظر گرفته، در حال حاضر کاهش زمان سفر برای زائران کشورمان مقدور نیست.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نشست روحانیون کاوانها در مدینه درباره امکان کاهش مدت زمان سفر به عربستان در ایام حج گفت: با توجه به شرایط و دستورالعملهای عربستان، امسال کاهش زمان سفر برای زائران کشورمان مقدور نبود.
وی توضیح داد: عربستان به کشورهایی که بیش از 30 هزار زائر دارند گفته باید طی 30 روز زائرشان وارد عربستان شوند؛ از سوی دیگر از طریق فرودگاههای عربستان از 5 تا 15 ذی الحجه زائر وارد نمیشود. همین شرایط و برخی عوامل دیگر سبب شده است که مدت زمان سفر حج نزدیک به 40 روز شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین در خصوص امکان افزایش ظرفیت سهمیه حج، به طرح عربستان برای رساندن ظرفیت حج به 30 میلیون زائر در کمتر از یک دهه آینده اشاره کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به موضوع فرودگاه جده و احتمال انتقال بخشی از زائران به عربستان از طریق فرودگاه طائف اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبات ما در دیدار با مسئولان سعودی، حل مسئله استفاده از فرودگاه طائف بود.
وی افزود: زائرانی که «مدینه بعد» محسوب میشوند، پروازشان از ایران به مقصد فرودگاه جده است. زائرانی که در این قالب عازم عربستان میشوند باید برای مُحرم شدن در میقات جحفه، 300 کیلومتر راه بپیمایند درحالی که اگر پروازشان در فرودگاه طائف فرود آید با توجه به اینکه این فرودگاه 90 کیلومتری مکه است، مسافتی که زائران باید طی کنند کاهش مییابد واز هوای شرجی جده رهایی مییابند و کمتر خسته میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین در خصوص حضور زائران در مدینه گفت: قبلا در مدینه ساختمانهای بیشتری در اختیارمان بود، اما با توجه به اینکه بخش زیادی از هتلهای اطراف حرم تخذیب شده و یا درحال تخریب است لذا در مدینه با مشکل اسکان روبهرو هستیم و اگر بخواهیم هتلهای بیشتری اجاره کنیم هزینه سفر افزایش مییابد.
وی درباره موانعی که سعودیها در مسجد النبی گذاشتهاند و منجر به کم شدن فضای زیارت شده، گفت: سعودیها هر جا مشورت بخواهند ما مشورت میدهیم، اما آنها از هیچ کشور اسلامی مشورت نخواسته و طبق نظر خودشان عمل میکنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این دیدار با اشاره به اینکه این روزها متعلق به امام خمینی (ره) است؛ گفت: نه تنها ملت ایران بلکه تمام مستضعفین جهان مدیون امام هستند.
وی با اشاره به شخصیت امام خمینی گفت: ایشان فردی بود که در حوزههای علمیه درس خوانده و مامور شده بود که در یک تلاطم شدید جهانی کشوری را اداره کند که چشم مستکبرین به آن بود و هر لحظه توطئهای علیه این کشور طراحی میکردند.
وی به نمونههایی از این توطئهها که در شمال، جنوب و غرب کشور علیه ملت ایران طراحی شده بود اشاره کرد و گفت: همه این توطئهها را امام امت با ابتکارات الهی از سر گذراند و کشتی انقلاب را به سلامت از این تلاطمات نجات داد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به شرایط زندگی امام راحل گفت: امام چیزی را برای خودشان نخواستند و هیچ گاه تجملی زندگی نکردند تا جایی که هیچ گاه اجازه ندادند تغییری در حسینهای که در آنجا ساکن بودند ایجاد شود.
وی از روحانیون کاروانها خواست که به تبیین اقدامات امام بپردازند و در این زمینه برنامه داشته باشند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری هر سال برای روز 14 خرداد (سالگرد ارتحال امام) یکی از منظومههای فکری و عملی امام را بیان میکنند به روحانیون پیشنهاد داد که از این سخنرانیها برای تبیین شخصیت امام استفاده کنند.
یکی دیگر از موضوعاتی که حجت الاسلام والمسلمین نواب در این دیدار به آن اشاره کرد لزوم واکاوی سخنان مقام معظم رهبری در خصوص حج بود.
وی خاطرنشان کرد: در دیدارهای که به مناسبت ایام حج خدمت مقام معظم رهبری میرسیم ایشان بابهای جدیدی را در این حوزه میگشایند؛ لذا نیاز است که در این زمینه اهالی علم و اندیشه مطالعه کنند؛ پژوهشکده حج و زیارت نیز آمادگی دارد که در این زمینه همکاری لازم را انجام دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون