ملانظری: دانشگاهها با سرعت تغییر آموزش عالی تغییر نمیکنند / توجیه دانشگاهیان برای انتقال به عصرهای جدید سخت است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم تکریم رئیس سابق و استقبال از سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیرعلوم و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان وزارتی و دانشگاهی برگزار شد. مهناز ملانظری، رئیس سابق دانشگاه الزهرا (س) ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه طی 5 سال فعالیت ریاست خود گفت: بهتر است به جای ارائه گزارش عملکرد...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم تکریم رئیس سابق و استقبال از سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیرعلوم و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان وزارتی و دانشگاهی برگزار شد.
مهناز ملانظری، رئیس سابق دانشگاه الزهرا (س) ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه طی 5 سال فعالیت ریاست خود گفت: بهتر است به جای ارائه گزارش عملکرد به گفتن کارهایی که باید انجام شود، بپردازیم. طی 15 سال اخیر آموزش عالی با سرعت چشمگیری تغییر کرده است اما دانشگاهها شاید با این سرعت تغییر نکردهاند.
ملانظری ادامه داد: دانشگاهها باید از سطحینگری بیرون بیایند و با نگاهی عمیقتر و آیندهنگر نگاهی روبه جلو داشته باشند. دنیا به سرعت درحال تغییر است اما دانشگاهها با آن سرعت تغییر نکردهاند.
وی با بیان اینکه دولت از دانشگاهها انتظار تحویل نیروی انسانی کارآمد را دارد، افزود: واقعیت این است که در این مسیر سخت پیش میروند و توجیه عدهای از همکاران برای بحث انتقال عصر آموزشی به پژوهشی سخت است چه برسد به اینکه بخواهیم آنها را به عصرهای دیگر منتقل کنیم.
رئیس سابق دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: مقاومت به تغییر در یک دانشگاه آیندهنگر نباید به این اندازه باشد. یک دانشگاه باید روان باشد تا با شرایط تغییر و پیشرفت کند از طرف دیگر باید جامعهمحور باشد تا باری از روی دوش کشور بردارد همچنین در حل معضلات اجتماعی مشاورههای اثربخش ارائه دهد. در یک دانشگاه آیندهنگر آموختههای حاصل از پژوهشهای اعضای هیئت علمی و دانشجویان باید موجب تقویت توانمندیهای آنها شود.
وی عنوان کرد: دانشگاهها جهانیتر شدن و به ویژه در روزهای کرونا ی دیگر دانشجویان برای تحصیل در سراسر دنیا حق انتخاب بیشتری دارند اینگونه است که دانشگاههای دنیا نخبگان و استعدادهای ما را جذب میکنند و شدت رقابت برای جذب دانشجویان بسیار بالاست؛ لذا این مسئله اهمیت برندسازی دانشگاهها را مهمتر از قبل کرده است.