یک‌شنبه 27 آبان 1403

ملانوری: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نمی‌تواند فعالیت کند / دشمن به دنبال پمپاژ ناامیدی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ملانوری: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نمی‌تواند فعالیت کند / دشمن به دنبال پمپاژ ناامیدی است

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حمید ملانوری شمسی، دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب صبح امروز در نشست خبری با اهالی رسانه ضمن اشاره به برگزاری چهاردهمین جلسه ماده 10 احزاب گفت: در ایام مربوط به انتخابات مجلس به سر می‌بریم و کمتر از دو ماه دیگر شاهد برگزاری انتخابات خواهیم بود. وی با اشاره به ضرورت مشارکت جدی مردم در عرصه‌های مختلف به عنوان یکی از اهداف انقلاب اسلامی و اهمیت انتخابات...

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حمید ملانوری شمسی، دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب صبح امروز در نشست خبری با اهالی رسانه ضمن اشاره به برگزاری چهاردهمین جلسه ماده 10 احزاب گفت: در ایام مربوط به انتخابات مجلس به سر می‌بریم و کمتر از دو ماه دیگر شاهد برگزاری انتخابات خواهیم بود. وی با اشاره به ضرورت مشارکت جدی مردم در عرصه‌های مختلف به عنوان یکی از اهداف انقلاب اسلامی و اهمیت انتخابات برای نظام، رهبری و قوای سه‌گانه‌ی کشور خاطر نشان کرد: در موضوع انتخابات پیشرو دو موضوع حائز اهمیت است؛ اول مشارکت و حضور حداکثری به این دلیل که مشارکت گسترده نشان از مشروعیت نظام و پشتیبانی مردم از آن دارد و باعث ناامیدی دشمنانی می‌شود که امروزه به دنبال پمپاژ بی‌انگیزگی و جدا کردن مردم از نظام هستند؛ به همین خاطر مردم باید حضور در انتخابات را جدی بگیرند. وی در خصوص نقش احزاب در این باره ادامه داد: در این خصوص نباید از نقش احزاب غافل شد؛ چراکه یکی از ارکان اگاهی بخشی و بالا بردن سطح برای انتخاب بهتر نمایندگان هستند تا مجلسی کارامد داشته باشیم. ملانوری دیگر موضوع مهم در خصوص انتخابات مجلس را توجه به انتخاب درست عنوان کرد و گفت: برای انتخابات مجلس جمع کثیری احساس تکلیف و توانایی کرده و ثبت نام کردند؛ در این باره هم احزاب و هم داوطلبین باید با نیت مشارکت حداکثری وارد انتخابات شده و به قانون توجه داشته باشند.

به همین خاطر احزاب و گروه‌های سیاسی برای فعالیت از یک طرف باید قانون اساسی و قانون فعالیت احزاب را مورد توجه قرار دهند و از یک طرف به اساسنامه و مرام نامه‌ای که بر اساس آن تشکیل شدند توجه کنند. ملانوری همچنین با اشاره به امکان فعالیت سیاسی و انتخاباتی صرفا برای احزاب دارای پروانه‌ی فعالیت گفت: در حال حاضر 116 حزب دارای پروانه‌ی فعالیت هستند و ممکن است چند حزب دیگر نیز پروانه فعالیت دریافت کنند و 8 جبهه نیز وجود رسمی و قانونی دارند؛ بجز این تعداد افراد با عناوین و نام‌های دیگر مجاز به فعالیت سیاسی نیستند و در صورت مشاهده برخورد می‌شود. دبیر کمیسیون ماده ده احزاب در ادامه نام 8 جبهه‌ای که به اطلاع کمیسیون رسیده است را اینطور عنوان کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با نام اختصاری جمنا، جبهه هماهنگی اصولگرایان استان قم، جبهه هماهنگی اصلاحات، جبهه اصلاحطلبان ایران اسلامی، جبهه پیشرفت رفاه و عدالت، جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران، جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه ایستادگی؛ که این 8 جبهه به اطلاع کمیسیون رسیده ولی دیگر عناوینی مانند جبهه پایداری، جبهه پیروان خط امام و رهبری و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به اطلاع کمیسیون نرسیده و نمی‌توانند فعالیت کنند. وی با اشاره به نبود محدودیت برای تشکیل جبهه و ائتلاف گفت: طبق قانون، جبهه از ائتلاف احزاب تشکیل می‌شود و تشکیل جبهه باید به اطلاع کمیسیون برسد تا فعالیت‌شان قانونی باشد؛ چون درباره‌ی تعداد احزاب برای تشکیل جبهه قانون سکوت کرده از دو حزب به بالا می‌توانند برای تشکیل جبهه ائتلاف کنند. ملانوری در ادامه در خصوص گزارش پرداخت یارانه به احزاب نیز تشریح کرد: یکی از منابع مالی احزاب بودجه دولتی آن‌هاست که در سال 96 دوباره فعال شد و به همین منظور برای همان سال 2 میلیارد تومان در اختیار خانه احزاب قرار گرفت؛ احزاب نیز باید گزارش نحوه‌ی هزینه‌کرد خود را اعلام کنند تا از دریافت یارانه‌ی سال‌های بعد محروم نشوند. وی با اشاره به اینکه 103 حزب مشمول دریافت یارانه سال 96 شدند افزود: از این تعداد به 73 حزب از سمت خانه احزاب یارانه اختصاص پیدا کرده و به 30 حزب باقی مانده نیز اختصاص می‌یابد و به 5 حزب کمتر از مقدار مقرر پرداخت شده که تکمیل میشود و این مقدار برای هر یک از احزاب 18 میلیون و 446 هزار تومان بوده که در واقع در سال 96 همه احزاب به طور مساوی بودجه دریافت کردند. دبیر کمیسیون ماده ده احزاب با اشاره به کاهش این بودجه در سال 97 گفت: برای سال 97، 600 میلیون در نظر گرفته شده بود که سهم هر حزب ملی شش میلیون و سهم هر حزب استانی سه میلیون است که دریافت آن منوط به ارائه گزارش هزینه کرد آن بستگی دارد؛ همچنین 48 میلیون تومان از این مقدار در اختیار خانه احزاب قرار می‌گیرد که 30 میلیون آن برای هزینه‌های جاری خانه احزاب بوده و 18 میلیون دیگر باید در اختیار خانه احزاب استانی قرار گیرد.

ملانوری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر تضاد وجود بودجه دولتی برای احزاب و تعداد بالای احزاب با فلسفه‌ی وجود حزب و رقابت حزبی گفت: لزوم تخصیص بودجه به احزاب طبق قانون است که تلاش میکنیم در جلسات آتی به راه‌های درآمد زایی احزاب نیز بپردازیم.

اما در خصوص تعداد احزاب در سال 95 قانونی در مجلس تصویب شد که معیارهایی را برای احزاب تعریف می‌کرد و بر اساس آن از مجموع احزاب تنها 110 حزب توانستند بر طبق این قانون باقی بمانند و چیزی در حدود 145 تعداد از مجموع احزاب کاهش پیدا کردند؛ باید به سمت جامعیت احزاب پیش برویم و وجود جبهه‌ها به این موضوع کمک می‌کند‌.

وی بررسی وضعیت دو حزب راه ملت و سفیران انقلاب اسلامی را دیگر موضوع جلسه کمیسیون ماده ده احزاب عنوان کرد و گفت: بررسی اصلاحات مرامنامه و اساسنامه و صلاحیت اعضای شورای مرکزی حزب راه ملت و وضعیت حزب سفیران انقلاب اسلامی به جلسه بعد کمیسیون موکول شد اما صلاحیت مسئولین شعب 14 حزب در قم مورد بررسی و تایید قرار گرفت که عناوین آن به شرح زیر است:

جمعیت پیروان حضرت زینب (س) حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی جمعیت زنان مسلمان نواندیش سازمان معلمان ایران حزب اعتدال و توسعه مجمع نیروهای خط امام خانه پرستاران مجمع اسلامی کارکنان بانک‌ها حزب کارگزاران سازندگی جمعیت اسلامی فرهنگیان مجمع فرهنگیان ایران اسلامی جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی جمعیت حامیان کشاورزی ایران