جمعه 9 آذر 1403

منبع مالی مشخصی برای اجرای "قانون بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران" دیده نشده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
منبع مالی مشخصی برای اجرای "قانون بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران" دیده نشده است

سردبیر خبرگزاری فارس گفت: یکی از ابزارهای اجرای قوانین، تعیین منابع مالی پایدار برای اجرای آن‌هاست؛ متأسفانه منبع پایدار مالی برای اجرای مستمر "قانون بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران" تعریف نشده است.

- اخبار اجتماعی -

محمد کریمی، سردبیر خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباه موانع اجرای قانون بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران بر اساس قانون مشاغل سخت و زیان‌آور اظهار کرد: محقق نشدن بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران، 2 دلیلی اصلی دارد؛ نخستین دلیل این است که قانون بازنشستگی 20 ساله به درستی تعریف نشده و کلی است.

وی ادامه داد: راه فرار مجری قانون که دولت و به‌ویژه سازمان تأمین اجتماعی است، در قانون بازنشستگی 20 ساله باز گذاشته شده است.

این پیشکسوت رسانه تصریح کرد: در این قانون، مجموعه فعالان رسانه‌ای احصا نشده و سازمان تأمین اجتماعی هنوز برخی از خبرگزاری‌ها، صاحبان رسانه‌های مکتوب و حتی برخی از رسانه‌های دیداری و شنیداری را به عنوان کار سخت و زیان‌آور نمی‌شناسد!

کریمی یادآور شد: سازمان تأمین اجتماعی باید نسبت به مفهوم کلی قانون سخت و زیان‌آور بودن حرفه روزنامه‌نگاری و خبرنگاری آگاهی کامل داشته باشد تا بتواند آن را اجرا کند؛ قانون باید تفسیر شود و تبصره‌هایی به منظور روشن شدن موضوع به آن اضافه شود.

سردبیر خبرگزاری فارس، دومین دلیل عدم اجرای بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران را دیده نشدن منبع مالی مشخص در این قانون دانست و گفت: یکی از ابزارهای اجرای قوانین، تعیین منابع مالی پایدار برای اجرای آن است؛ متأسفانه منبع پایدار مالی برای اجرای مستمر قانون مشاغل سخت و زیان آور تعریف نشده است؛ بر اساس قانون، خبرنگار بعد از پایان خدمت 20 ساله باید بازنشسته شود اما زمانی که شما برای بازنشستگی خود به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه می‌کنید، به این دلیل که منبع مالی ندارد، با بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران موافقت نمی‌شود!

کریمی با بیان اینکه مسیر اداری برای گرفتن بازنشستگی 20 ساله بسیار سخت و پیچیده است، تصریح کرد: در قانون آمده است که در این 20 سال، 23 درصد حق بیمه را کارفرما و 7 درصد را روزنامه‌نگار یا خبرنگار بدهد و 10 سال بعدی را باید کارفرما پرداخت کند اما کارفرما به هیچ وجه 30 درصد را نمی‌پردازد و به این دلیل، سازمان تأمین اجتماعی اجازه نمی‌دهد که فرآیند بازنشستگی 20 ساله طی شود.

وی یادآور شد: شخص بنده برای بازنشستگی 20 ساله اقدام کردم اما دقیقاً با همین مسئله و مشکل روبه‌رو شدم و نتوانستم از بازنشستگی 20 ساله استفاده کنم؛ لازم است که در قانون برای کارفرمایانی که سهم خود را نمی‌پردازند، جریمه در نظر گرفته شود؛ کارفرمایی که از کارگران در حرفه‌های سخت و زیان‌آور استفاده می‌کند، باید هم مشوق داشته باشد و هم مکلف به اجرای قانون باشند و اگر تخلف کنند باید جریمه شوند.

این پیشکسوت رسانه درپایان خاطرنشان کرد: اگر واقعاً این اراده وجود داشته باشد که خبرنگاران به حقوق خود برای بازنشستگی 20 ساله برسند باید در رابطه با قانون مشاغل سخت و زیان‌آور شفاف‌سازی شود و منبع مالی مشخصی برای آن دیده شود.

اجرای قانون "بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران" عزم جدی تأمین اجتماعی و وزارت ارشاد را می‌طلبد علت عدم اجرای "قانون بازنشستگی 20 ساله خبرنگاران" چیست؟