پنج‌شنبه 8 آذر 1403

منتظر مدارک آزمایشگاه کلن هستیم / رحیمی: به توطئه در دوپینگ دو تکواندوکار باور داریم

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
منتظر مدارک آزمایشگاه کلن هستیم / رحیمی: به توطئه در دوپینگ دو تکواندوکار باور داریم

دبیر فدراسیون تکواندو و مدیر تیم‌های ملی با وجود منفی شدن دوپینگ 21 تکواندوکار تیم‌های ملی کماکان معتقد است در ماجرای دوپینگ کلهر و بزرگی توطئه‌ای در کار بوده است.

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا چندی پیش تست دوپینگ رضا کلهر و دانیال بزرگی در جریان رقابت‌های گرنداسلم چین مثبت اعلام شد و این دو تکواندوکار با محرومیت 4 ساله روبرو شدند. اما در زمان بازگشت ملی‌پوشان از گرنداسلم چین، ماموران نادوی ایران از تمامی ملی‌پوشان حاضر در اردو تست دوپینگ گرفتند که پاسخ تمامی نفرات از جمله کلهر و بزرگی نیز منفی اعلام شده است.

در این میان این موضوع مطرح می‌شود که نیمه عمر ماده ممنوعه مصرفی (اکسی متولون) بین 9 تا 18 ساعت است و حداکثر هر 18 ساعت مقدار دز ماده مربوطه نصف و به اصطلاح داروی مصرفی متابولیزه می‌شود بنابراین فاصله نمونه‌گیری در رقابت‌های گرنداسلم چین تا تست اخذ شده توسط ایران نادو 8 تا 10 روز بوده و به همین دلیل نیز ماده ممنوعه مصرفی از بدن ورزشکار پاک شده است.

اصغر رحیمی دبیر فدراسیون تکواندو و مدیر تیم‌های ملی در گفتگو با ایسنا، در اینباره اظهار کرد: پس از اعلام منفی شدن تست دوپینگ ملی‌پوشان که کلهر و بزرگی نیز در میان آن‌ها هستند، هادی ساعی رییس فدراسیون تکواندو از آذربایجان با دکتر نوروزی رییس فدراسیون پزشکی ورزشی صحبت کرد و از او خواست مدارک مربوط به منفی شدن تست دوپینگ کلهر و بزرگی که از آزمایشگاه کلن ارسال شده به دست ما برسد تا بتوانیم آن را به فدراسیون جهانی ارسال کنیم.

وی افزود: البته بحث اشتباه توسط نادوی چین منتفی است اما قصد داریم با ارسال مدارک آزمایشگاه کلن آلمان مبنی بر منفی بودن تست دوپینگ کلهر و بزرگی، فدراسیون جهانی را مجاب به بررسی مجدد این موضوع کنیم. احتمال دارد آن‌ها به این نتیجه برسند که در تشخیص نوع ماده مصرفی اشتباه صورت گرفته و همین موضوع می‌تواند احتمال کاهش محرومیت آن‌ها را به دنبال داشته باشد.

رحیمی ادامه داد: اگر دو تکواندوکار ما ماده ممنوعه اکسی متولون را مصرف کرده بودند باید بین 2 تا 4 ماه در بدن آن‌ها باقی می‌ماند اما چند روز پس از این اتفاق بر اساس اعلام آزمایشگاه کلن آلمان، تست آن‌ها منفی شده و این امیدواری وجود دارد محرومیت آن‌ها کاهش یابد. مثلا اگر ورزشکاران دگزامتازون هم تزریق کنند یک سال محروم می‌شوند و ممکن است آن‌ها به این نتیجه برسند که در تشخیص ماده مصرفی دچار اشتباه شده باشند و مجددا نمونه‌ها را آنالیز کنند.

دبیر فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سوال که با توجه به منفی شدن تست دوپینگ ملی‌پوشان، ادعای توطئه سازماندهی شده از سوی مسئولان فدراسیون تکواندو از بین رفته است یا خیر، گفت: به بحث توطئه 100 در صد معتقدیم چرا که ابعاد این ماجرا کماکان برای ما پنهان است.