منصوری: شفاف شدن تراز مالی 1500 مجموعه در دولت سیزدهم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور در همایش روز جهانی استاندارد، اظهار کرد: در افزایش سرمایه اجتماعی یک کشور استاندارد، نقش کمنظیری دارد. مردم باید به کشور اعتماد کنند و راه این اعتماد از مسیرهای مختلفی همچون افزایش تولید میگذرد.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه کالای بیکیفیت به جان، روح، روان مردم و تولیدکنندگان آسیب میزند، افزود: سنگربانی و مراقبت از کیفیت یعنی مقابله با آسیبها، دغدغهها و مضرات، که نه تنها به عدهای محدود بلکه به تمام مردم اعم از تولیدکننده و مصرفکننده و صادرکننده خواهد رسید.
وی ادامه داد: سازمان استاندارد مدعیالعموم است که باید در نقطه حق بنشیند و بین تولیدکننده و مصرفکننده قضاوت درست کند و مدعیالعموم دارای شاخصهایی از جمله دانش است که یکی از آنها اینکه خود سازمان استاندارد از سطح بالای دانش و فناوری برخوردار باشد. بنابراین سازمان استاندارد باید دارای دانش باشد و از این نظر تراز سازمان باید از تولیدکنندگان بالاتر باشد تا بتواند نظارت لازم را داشته باشد.
منصوری شفافیت و روشن بودن تمام فرآیندها و برنامهها را از الزامات و شاخصهای دیگر سازمان استاندارد دانست و گفت: در دولت سیزدهم مفتخریم خودمان را با این شاخصها بسنجیم. هر چه این شاخص شفاف باشد به تحقق سلامت و سرعت در انجام کارها کمک میکند.
وی با بیان اینکه فرآیندهای پیچیده جز فساد، دستاوردی نخواهد داشت، عنوان کرد: در دولت مفتخریم که پای شفافسازی ایستاده ایم. سامانهها در حوزههای مختلف ایجاد و اجرایی شده است. در این دولت برای اولین بار محرمانهترین اطلاعات را در اختیار مردم قرار دادیم. عملکردهای مالی بیش از یکهزار و 500 شرکت را در جهت شفافیت به مردم نمایش دادیم. این بخشی از سیاست دولت در زمینه شفافسازی است که البته مکملهای دیگری نیز دارد.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه شفاف شدن و روشن شدن فرآیندها در سازمان استاندارد از الزامات بسیار مهمی است که بایستی به آن پرداخت، افزود: تخلف نیز از دیگر شاخصهاست که نباید در مجموعههای نظارتی شاهد آن باشیم.
منصوری با بیان اینکه سهم ما در رشد و پیشرفت اقتصادی باید به دقت تعریف و قابل ارزیابی باشد، گفت: وضعیت بیش از 50 شاخص مهم اقتصادی کشور بهتر از قبل شده است؛ یکی از مهمترین این شاخصها رشد اقتصادی بوده که در 10 سال گذشته نزدیک به صفر بودهایم، اما در سال اول و دوم دولت سیزدهم به رشد چهار درصد در اقتصاد کشور رسیدیم که این یک دستاورد خوب است.
وی با بیان اینکه سازمان استاندارد از مجموعههای اثرگذار در شاخصهای اقتصادی است، ادامهداد: امسال طبق گزارش بانک مرکزی در سه ماه نخست سال به رشد 6/2 درصدی اقتصادی رسیدیم که اتفاقی کمنظیر در کشور است. رسیدن به شاخصها کار بزرگی به شمار میرود و نقش هرکدام از دستگاهها در ارتقای شاخصها اثرگذار و قابل تحلیل است.
معاون اجرایی رئیسجمهور تقویت، معرفی و حفظ خوشنامی نشان استاندارد را موضوعی مهم دانست و گفت: نشان ملی استاندارد امروز برای ما یک نشان مهم و ارزش ملی محسوب میشود که باید تلاش کنیم این موضوع روز به روز تقویت شود.
منصوری ادامه داد: یکی از ابزارهای نظام سلطه استفاده و بهرهگیری و بازی کردن با شاخصهاست، بنابراین باید مدعی شاخصگذاری در سطح جهانی شویم.
وی مهمترین مأموریت سازمان ملی استاندارد را مرجعیتسازی عنوان و تأکید کرد: امروز در حوزه علمی، جایزه مصطفی تبدیل به یک مرجعیت در کشور شده است؛ در مسأله نشانسازی از جمله استاندارد حلال و... شاخصهایی هستند که از مبانی دینی خودمان احصا کردهایم و در تمام دنیا معرفی میکنیم، لذا در این نقطه باید به جایی برسیم که کشورمان در این زمینه مرجعیت بیشتری پیدا کند.
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: در حوزه صنعت، تجهیزات پزشکی و عمرانی مرجعیت قابل توجهی داریم.
وی بیان داشت: ما فرهنگ و هویت ایرانی داریم که نباید اجازه دهیم برای ما مبنا بگذارند. ما در این موضوع به مرجعیت علمی دست یافتهایم و باید قویترین آزمایشگاهها و تأیید علمی در کشورمان را داشته باشیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه استاندارد بازو و ابزار قویِ نظارتی برای تقویت شئون حکمرانی کشور است، خاطرنشان کرد: امروز شئون حکمرانی کشور سه موضوع حمایت، هدایت و نظارت را در بر میگیرد که استاندارد در هر سه مرحله نقش تعیینکنندهای میتواند داشته باشد.
پایان پیام /