مهاجران افغان در ایران شوکه شدند | سیم کارت ها مسدود شد!
رسانه های افغانستان خبری مبنی بر مسدودیت سیم کارت مهاجران افغان در ایران منتشر کردند که این موضوع با واکنش گسترده کاربران فضای مجازی مواجه شده است. ظاهرا دولت مسعود پزشکیان قصد دارد از سیاست های متفاوتی نسبت به دولت سابق استفاده کند.
خبر مسدود شدن سیم کارت های اتباع افغانستان در ایران تبدیل به یک خبر بربحث در فضای مجازی شده است و کاربران در این خصوص به تبادل نظر می پردازند. یک رسانه معتبر افغانستان در این خصوص خبری را منتشر کرده که می تواند حکم تایید این موضوع باشد.
از چند روز گذشته تعدادی از سیم کارت های شبکه های مخابراتی ایرانسل و همراه اول مهاجرین افغانستانی در ایران بدون اطلاع قبلی مسدود شده و مهاجرین بلاتکلیف سرگردان شده اند.
این خبرگزاری به نقل از یک مهاجران افغان نوشت که سیم کارت های مهاجران قانونی نیز در این باره با مشکل مواجه شده است.
آلمان مهاجران افغانستانی را اخراج کرد
دولت آلمان امروز جمعه (نهم شهریورماه) نخستین گروه از پناهجویان افغان را از این کشور اخراج و به افغانستان بازگردانده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: در حالی دولت آلمان امروز نخستین گروه از افغانها را به موطنشان باز گرداند که حکومت سرپرست طالبان در افغانستان در ماه اوت 2021 میلادی (16 شهریور 1400) برای بار دوم قدرت را در افغانستان به دست گرفتند.
«اشتفان هبرشتریت» سخنگوی دولت آلمان در بیانیه ای در این باره گفت: این عده، افغانهای بودند که مرتکب رفتارهای مجرمانه شده و به هیچ عنوان حق ماندن در آلمان را نداشتند و علیه آنها حکم اخراج و بازگرداندن به کشورشان صادر شده بود.
خبرگزاری فرانسه افزود: نشریه آلمانی «اشپیگل» به نقل از مقامات امنیتی (آلمان) اعلام کرد که یک فروند هواپیمای چارتر خطوط هوایی قطر با 28 تبعه افغان، فرودگاه «لایپزیک» (Leipzig) آلمان را به مقصد کابل ترک کرد.
پیش از این حکومت سرپرست طالبان در افغانستان در مورخ 19 خرداد 1403 در بیانیه ای نسبت به تصمیم برلین برای اخراج اتباع افغانستان واکنش نشان داد. عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه حکومت سرپرست افغانستان در آن تاریخ با قرار دادن تصویر متن این بیانیه در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر) به تصمیم مقامات آلمان در مورد اخراج اتباع افغانستان از جمهوری فدرال آلمان واکنش نشان داد.
در متن این بیانه آمده بود که حکومت سرپرست افغاستان، تصمیم اخراج اتباع افغان از آلمان را تحت نظر داشته و امیدوار است که هر دو کشور بتوانند این مساله را از طریق مجاری دیپلماتیک برای حفظ حقوق شهروندان مدیریت کنند به گونهای که اتباع افغانستان به این بهانه با سرنوشت نامعلومی مواجه نشده یا بر خلاف تمام کنوانسیونهای تعیین شده، به کشور ثالثی تحویل داده نشوند؛ کابل از مقامات آلمانی خواسته بود که این موضوع را از طریق تعاملات عادی کنسولی و سازوکار مناسب بر اساس توافق دوجانبه مورد رسیدگی قرار داده و حل کنند.
«نانسی فایزر» وزیر کشور آلمان اوایل خردادماه 1403 در پی کشته شدن یک مامور پلیس در حمله یک پناهجوی افغان با چاقو، اتخاذ رویکردهای سختگیرانهتری در قبال مهاجران را خواستار شد. وی همچنین اعلام کرد مهاجرانی که تهدیدی برای امنیت آلمان به شمار میروند به کشورشان بازگردانده می شوند.
مرحله دوم اخراج مهاجران افغانستانی بهزودی از پاکستان آغاز میشود
محسن نقوی وزیر داخله پاکستان در دیدار با هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که مرحله دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان بهزودی آغاز میشود.
محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان در دیدار با اندریکا رتواتی، هماهنگکننده امور بشری ملل متحد در افغانستان گفته است که به زودی مرحله دوم اخراج مهاجران غیرقانونی افغان از پاکستان آغاز میشود.
او در این دیدار همچنان گفته است که هیچکس نمیتواند بی ویزا و بی اسناد قانونی پس از این در پاکستان بماند.
وزیر داخله پاکستان نقش سازمان ملل متحد و جامعه جهانی را در برگرداندن مهاجران افغان به کشور شان مهم خوانده است.
در بخشی از اعلامیه وزارت داخله پاکستان درباره این دیدار گفته است: «محسن نقوی گفت که پاکستان دهها سال است میزبان مهاجران افغان بوده. نقوی تصریح کرد که هیچکس نمیتواند بدون ویزا یا سایر اسناد قانونی اجازه اقامت در پاکستان را داشته باشد. او گفت که مرحله دوم بازگرداندن مهاجران افغان بهزودی آغاز میشود.»