جمعه 2 آذر 1403

مهمترین اعمال نیمه ماه مبارک رمضان

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
مهمترین اعمال نیمه ماه مبارک رمضان

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: غسل نیمه ماه مبارک رمضان و زیارت «امام حسین (ع)» مورد تاکید بسیاری قرار است البته در اینجا منظور از زیارت، زیارت نزدیک بوده، اما به علت بعد مسافت برای مردم همینکه به خواندن زیارت ایشان پرداخته، توسل کنند و اشکی برای «سیدالشهدا (ع)» ریخته شود کاری بس ارزنده است.

حجت الاسلام مرتضی محمدی در گفت‌وگو با میزان پیرامون اعمال نیمه ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماهی ارزشمند برای مومنان است در این ماه برکات خداوند بر بندگان نازل می‌شود لذا بندگان نیز باید بیشترین بهره‌برداری را از این ماه داشته باشند، زیرا لوح ذات انسان سفید است و هر عملی که انجام دهیم در آن با همان رنگ شکل می‌بندد.

وی در همین راستا ادامه داد: ماه رمضان را غنیمت بدانیم و برای کسب معرفت و رشد در این ماه تلاش کنیم و از خداوند بخواهیم تا برترین سلوک را در مسیر زندگی پیش پای ما قرار دهد تا همه ماه بتوانیم از این ماه فیض ببریم.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

محمدی به اعمال نیمه ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود: در کتاب مفاتیح الجنان برای نیمه ماه مبارک رمضان اعمالی بیان شده است که از جمله آن‌ها نماز است شش رکعت نماز دو رکعتی بوده که در هر رکعت، سوره های حمد، یس، ملک و توحید خوانده شود که ثواب بسیار دارد همچنین صد رکعت نماز، که در هر رکعت بعد از سوره حمد، ده مرتبه سوره «قل هو الله احد» را بخواند. از «امیرالمؤمنین (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» روایت شده است که هر کس این عمل را بجا آورد خداوند ده فرشته را به سوی او فرستد تا دشمنان را از او دفع کنند و 30 فرشته را به هنگام مرگ نزد او فرستد تا بهشت را به وی بشارت دهند و 30 فرشته دیگر، تا او را از آتش دوزخ ایمن دارند.

***اعمال نمیه ماه مبارک رمضان 

وی به اعمال نیمه ماه مبارک رمضان پرداخت و تصریح کرد: غسل نیمه ماه در رمضان و زیارت «امام حسین (ع)» مورد تاکید است البته در اینجا منظور زیارت از نزدیک بوده، اما به علت بعد مسافت برای مردم همینکه به خواندن زیارت پرداخته، توسل کنند و اشکی برای «سیدالشهدا (ع)» ریخته شود کاری بس ارزنده و فضیلت را برای خود رقم زده اند.

محمدی به ذکر‌های نیمه ماه مبارک رمضان پرداخت و تاکید کرد: صد مرتبه بگوید: سبحان‌الله و صد مرتبه بگوید: الحمدلله و صد مرتبه بگوید: الله اکبر و صد مرتبه بخواند: لا الهَ الاَ اللهُ که بر اساس روایتی از «امام باقر (ع)» که فرمودند: «هرکس این عمل را بجا آورد خداوند گناهان گذشته او را بیامرزد و حاجت‌های دنیوی و اخروی او را برآورده سازد».

***الگوبرداری از زاده نیمه ماه مبارک رمضان 

محمدی به ولادت «امام حسن مجتبی (ع)» در نیمه ماه مبارک رمضان اشاره و اظهار کرد: نیمه ماه مبارک رمضان مصادف است با ولادت با سعادت «امام حسن (ع)» فردی نمونه و الگویی ارزنده برای سبک زندگی ما در جامعه امروز هستند ایشان با کرامت بودند به طوری که سه بار تمام زندگی خود را به فقرا و نیازمندان بخشیدند همین حرکت به ما می‌آموزد که در ماه مبارک رمضان کمک به هم نوع را فراموش نکنیم و زمینه را کمک به نیازمندان فراهم کنیم.

وی به رویکرد دیگر «امام حسن مجتبی (ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: در نیمه ماه مبارک رمضان هستیم بنابراین تلاش کنیم تا بهترین بهره را از این ماه نصیب خود کنیم لذا با بهره گیری از شیوه رفتاری و عبادی «امام حسن (ع)» در عبادت و در رفتار رویکردی ارزنده از یک مسلمان را به نمایش بگذاریم، در روایتی آمده است که فردی از خارج مدینه وارد این شهر شد و پس از دیدن امام دوم به ایشان توهین کرد این امام بزرگوار پس از این امر با خوش روبی او را به خانه خود دعوت کرد و از او خواست تا خستگی خود را در منزل ایشان با خوردن غذا مرتفع کند و این فرد را در مقابل رفتارش خجالت زده کرد.