موارد ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه به کمتر از 10 درصد رسید
محمدرضا نادری گفت: میزان شیوع آنفلوانزا در کرمانشاه کاهش یافته به گونه ای که اکنون موارد ابتلا به کمتر از 10 درصد رسیده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد رضا نادری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: موارد شیوع آنفلوانزا در کرمانشاه کاهش یافته به گونه ای که قبلا 50 درصد تستهای تشخیصی مثبت می شد اما اکنون موارد ابتلا به کمتر از 10 درصد رسیده است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه موارد تک گیری آنفلوانزا بین پنج تا 10 درصد جمعیت در فصل زمستان شایع است، تصریح کرد: پیش بینی می شود پیک بعدی آنفلوانزا در بهمن ماه رخ دهد.
دکتر نادری خاطرنشان کرد: راه انتقال بیماری آنفلوانزا از طریق قطرات تنفسی است برهمین مبنا افراد ضمن شستشوی مکرر دستها و استفاده از ماسک، داشتن تغذیه صحیح، نوشیدن مایعات و مصرف میوه و سبزیجات را رعایت کنند.
وی افزود: همچنین افراد بیمار هم در صورتی که بیماری زمینه ای نداشته باشند با مصرف مایعات و استراحت بهبود می یابند و در صورت ابتلا به بیماری های زمینه ای باید دارو مصرف کنند که در مراکز بهداشت و بیمارستانها داروی مربوطه به میزان کافی موجود است.
به گفته نادری عموما بیماری آنفلوانزا بین دو تا هفت روز به طول می انجامد که فرد بیمار به طور متوسط با پنج روز استراحت بهبود می یابد و ظرف این مدت هم استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و قرقره کردن آب و نمک توصیه می شود.
وی افزود: زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفلوانزا تا اواخر مهر یا اواسط آبان است و دو هفته پس از آن در بدن ایجاد می شود با توجه به اینکه پیک شیوع آنفلوانزا عموما اواخر مهر ماه است با تزریق به موقع واکسن بدن آماده مقابله می شود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا در هر زمانی بلامانع است و دوهفته پس از آن ایمنی ایجاد می شود اما اگر واکسن در زمان همه گیری این ویروس آنفلوانزا تزریق شود ریسک ابتلا وجود دارد.
دکتر نادری خاطرنشان کرد: همواره پیشگیری مقدم بر درمان است برهمین اساس در صورتی که اصول پیشگیری رعایت شود بار مراجعه به بیمارستانها کاهش می یابد.
هشدار درباره مرگ و میر دسته جمعی پرندگان در فصل زمستان
وی با هشدار درباره موارد مرگ و میر دسته جمعی پرندگان در این فصل، افزود: در بدترین حال مرگ و میر آنفلوانزای فصلی حدود دو درصد است درحالی که با شیوع آنفلوانزای پرندگان میزان مرگ و میر به 60 درصد هم می رسد.
دکتر نادری تصریح کرد: مردم هرگونه موارد مرگ و میر دسته جمعی پرندگان را حتما به دامپزشکی یا نزدیک ترین مراکز بهداشتی گزارش دهند که نمونه گیری انجام شود و در صورت ضرورت نسبت به انجام سمپاشی محل اقدام شود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: هرچند که در مواردی علت مرگ و میر دسته جمعی پرندگان سرمازدگی، ابتلا به بیماری نیوکاسل و... است اما برای ما بیماری آنفلوانزای پرندگان حائز اهمیت است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: البته در صورت تماس افراد با موارد آلوده به آنفلوانزای پرندگان داروهای درمانی وجود دارد.
دکتر نادری گفت: تاکنون موردی از ابتلا به بیماری آنفلوانزای پرندگان در استان کرمانشاه مشاهده نشده اما مردم باید با توجه به سرایت بسیار بالا و موارد مرگ و میر این بیماری آگاهی های لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: گروه های در معرض خطر به ویژه افراد مسن، کودکان، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.
انتهای پیام /