موجسواری بی نتیجه سوداگران برای افزایش قیمت دلار
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، قیمت دلار غیررسمی در روزهای گذشته در مدار کاهشی قرار داشته است و این کاهش قیمت ادامه دارد، در این بین تلاش سوداگران برای مهم جلوه دادن جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید تحریمهای موشکی ایران، به موفقیت نرسید و قیمت دلار به روند کاهشی خود ادامه داد.
در روزهای گذشته، قیمت دلار و سکه در حال نوسان میان مرزهای حمایتی و مقاومتی خود بود و تلاش سودجویان برای کسب سود و ایجاد التهاب در بازا ارز موفق نبوده است.
عدهای از معاملهگران اعتقاد دارند قیمت دلار در همین سطوح میماند و آرام آرام تا ماه محرم کاهش می یابد و حتی ممکن است قیمت دلار کفهای جدید در سال 1402 بزند.
* قیمت دلار نه بالا میرود، نه پایین میآید
بازه نوسان بازار دلار و درهم در معاملات دیروز و امروز به زیر مرز حمایت هفته گذشته رفته است، یعنی حمایتهای هفته گذشته به مقاومت تبدیل شدند. عدد طلایی و مقاومت مهم در معاملات برای دلار آزاد، 49 هزار و 800 تومان عنوان میشد که معاملهگران میگفتند اگر بالای آن برود خریدار می شویم.
بازار دلار آزاد بیش از دو هفته است که بین 49 هزار تومان تا 49 هزار و 900 تومان مانده است و نه قدرت از دست دادن این حمایت را دارد و نه جان بالا رفتن از مقاومت.
البته چندباری قیمت دلار به مرز 50 هزار تومان رسیده است، اما سریع به همین بازه نوسان برگشته است. به عقیده معاملهگران اینکه دلار در یک بازه مشخص گیر کرده به این دلیل برمیگردد که اعداد پایین خریدار دارد و اعداد بالا فروشنده.
* اقدامات بازارساز دلار را متعادل نگه داشته است
عدهای از فعالان ارزی ارز معتقدند تا قیمت دلار به بالای میانگین متحرک نرود، افزایش قیمت رخ نمیدهد و همه در این بازار فروشنده خواهند بود. به عقیده آنها دلار باید به بالای 50 هزار برود و تثبیت دهد که از آنجا خریدار وارد بازار شود.
عدهای از معاملهگران میگویند فقط اتفاقات سیاسی است که میتواند به بازار هیجان دهد و قیمت دلار را وارد روند جدید کند. موضوعات مطرح شده در خصوص توافقات جدید، بازار ارز را از خریدار خالی کرده است و در صورت صحت ادعاهای مطرح شده، دلار میتواند نوسان کاهشی داشته باشد.
فنیها میگویند اگر قیمت دلار به بالای مقاومت 49 هزار و 900 تومان برود، بازهم در سطح 50 هزار و 200 تا 300 تومان با مقاومت مواجه خواهد شد که با توجه به تصمیمات بازارساز، احتمال برگشت به منطقه نوسان بسیار بالاست.
در سوی مقابل، اگر دلار زیر مرز مقاومت بماند، سوداگران برای از دست ندادن حمایت 49 هزار و 600 تومان تلاش خواهند کرد، و حمایت بعدی 49 هزار و 200 تومان است. در مجموع کانال 49 هزار تومان برای معاملهگران بسیار مهم است.
* دلار هرات کانال 50 هزار تومان را از دست داد
بازار ارز هرات بعد از 5 روز کاری کانال 50 هزار را از دست داد و به کانال 40 هزار تومانی بازگشت. قیمت دلار هرات که بعد از تعطیلات عید قربان وارد کانال 50 هزار شده بود، در بازار یکشنبه در 49 هزار و 900 تومان شروع کرد و در نیمه دوم به سمت حمایت 49 هزار و 600 تومان حرکت داشت.
البته با گذشته زمان دلار هرات به سمت همان نرخ ابتدایی تغییر جهت داد، ناظران بازار ارز میگویند دلار هرات به دلیل کاهش تقاضا با افت مواجه شده است.
درهم امارات هم که طی روزهای گذشته بالای مرز 13 هزار و 800 تومان معامله میشد، امروز زیر این سطح و در 13 هزار و 750 تومان شروع کرد.
* تردید معاملهگران برای ورود به بازار سکه
حجم معاملات سکه رفاه به شدت پایین آمده است. اگرچه روز قبل سکه رفاه به حمایت مهم 28 میلیون و 200 هزار تومان رسید و این حمایت به داد سکه رسید، ولی حجم پایین معاملات سکه نشان دهنده تردید معامله گران برای ورود به بازار در این حمایت است.
در صورتی که سکه امامی بخواهد به روند نزولی خود ادامه دهد. حمایت سطح 61 درصدی فیبوناچی در محدوده 28 میلیون و 200 هزار تومان که مهم ترین حمایت پیش روی سکه است، شکسته خواهد شد. در صورت رخ دادن این اتفاق، می توان گفت سکه به سمت حمایت محدوده 26 میلیون و 900 هزار تومانی که در 22 خرداد ماه از آن محدوده برگشت، هدایت خواهد شد. اما در صورتی که سکه از حمایت 28 میلیون و 200 هزار تومانی برگردد، مقاومت 29 میلیون و 500 هزار تومان حایز اهمیت خواهد بود.
* قیمت سکه زیر سایه دلار
فرود بیات، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: دلیل اصلی کاهش تقاضا در بازار سکه ناشی از نوسانات کاهشی قیمت دلار بوده است. ادامه افت قیمت دلار موجب شده است که سطح احتیاط در بین معاملهگران بیشتر شود و برخی از سکهبازان خانهنشین شوند.
وی ادامه داد: دلار لیدر بازار سکه شده و به سکهبازان خط دهی میکند. اگر دلار مرز حمایتی 49 هزار و 800 تومان را از دست بدهد، این امر ممکن است زمینهساز شکست دومین مرز حمایتی سکه در کانال 28 میلیون تومان یعنی محدوده 28 میلیون و 200 هزار تومان شود و در نتیجه سکه به قیمت سمت کف حمایتی کانال 26 میلیون و 900 تومان برگردد.
کارشناس بازار ارز تاکید کرد: البته ورود دلار به پلههای بالاتر و و رود به کانال 50 هزار تومان، ممکن است از فشار دلار بر روی سر قیمت سکه کم کند.
بنابراین گزارش، ارزش ذاتی سکه در شرایط فعلی 22 میلیون و 644 هزار تومان است. این عدد نشاندهنده کاهش 100 هزار تومانی حباب سکه نسبت به روزهای گذشته است که از کانال 6 میلیون تومان به مرز 5 میلیون و 900 هزار تومان برگشته است.
کاهش حباب سکه از نظر سکهبازان به این معنی است که هیجانات صعودی در بازار سکه تا حدودی افت کرده است.