موفقیت یک شرکت دانشبنیان در ساخت دستگاه امحا و بازیافت لامپهای فلورسنت!
یک شرکت دانشبنیان، دستگاه امحا و بازیافت لامپهای فلورسنت را با یکپنجم نمونه خارجی تولید کرده است. لامپهای فلورسنت و گازی حاوی فلز جیوه هستند که بسیار سمی و خطرناک است؛ سالانه 150 تا 200 میلیون لامپ فلورسنت به صورت غیرقانونی دفع میشوند.
محمد عالی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان "کاردین صنعت نوتریکا" در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: شرکت ما در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری مستقر است و تنها مرکز مدیریت پسماندهای لامپ، پسماندهای حاوی جیوه و انواع باتریها در کشور هستیم.
وی گفت: لامپهای کم مصرف حاوی بخارات جیوه هستند. جیوه یک فلز سنگین و سمی و خطرناک است و در دنیا سختترین استانداردها را دارد و از طرف محیط زیست سازمان ملل به عنوان مهمترین ماده از مواد شیمیایی 10گانه پرخطر که سلامت انسان و محیط زیست را تحت تأثیر قرار میدهد مطرح شده است. زمانی که انسان و محیط زیست در معرض بخارات جیوه قرار میگیرند مشکلات زیادی را برای سلامتی انسان و محیط زیست خواهد داشت.
پاکسازی آلودگی شرکت پالایش نفت تهران با فناوری و محصولات دانشبنیانمدیرعامل این شرکت دانشبنیان تصریح کرد: جیوه فلزی است که مغز، کلیه، کبد و سایر ارگانهای حیاتی بدن را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد و عملکرد آنها را مختل کند و اگر وارد منابع آبی شود میتواند آب و خاک ما را آلوده کند. لامپهای کممصرف و لامپهای گازی یا لامپهای حاوی جیوه طیفشان از نوع لامپهای فلورسنت و لامپهای نئون است و به سبب گستردگی که در منازل دارند میتوانند بخش زیادی از محیط زیست را تحتالشعاع قرار بدهند.
عالی ادامه داد: با توجه به خطراتی که جیوه برای سلامتی انسان و محیط زیست دارد، ما فعالیت خودمان را براساس مدیریت و بازیافت این فلز سنگین و سمی از لامپهای فلورسنت آغاز کردیم. سالانه بین 150 تا 200 میلیون عدد از لامپهای فلورسنت و لامپهای گازی دور ریخته میشوند که عمده آنها به صورت غیرقانونی و غیراصولی دور ریخته شده و مراکز دفن پسماند ندارند و نهایتاً در مراکز دفن پسماند به سبب دفع غیراصولی شکسته میشوند و وارد زنجیره غذایی میشود.
وی بیان کرد: برای نخستین بار در کشور مرکزی راهاندازی کردیم که در جهت مدیریت، کنترل و حذف بخارات جیوه و امحای اصولی آنها شکل گرفته است که بعد از اینکه پسماند در مرکز ما میآید در ابتدا امحا و بیخطرسازی میشود و بعد اجزا مجدداً بازیافت شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به ساخت دستگاه امحای لامپهای فلورسنت تأکید کرد: این دستگاه برای نخستین بار در کشور ثبت مالکیت معنوی شده است و مجوزهای آن از سازمان صنعت و معدن و محیط زیست اخذ شده است و این دستگاه در اختیار صنایع بزرگ از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد قرار گرفته است. این دستگاه به صورت پرتابل یا قابل حمل است و ابعاد بزرگی ندارد.
عالی گفت: نمونههای خارجی این دستگاه وجود دارد که معروفترین آن نمونه آمریکایی است که قیمتی معادل 900 میلیون تومان را دارد و قیمت دستگاه ایرانی یکپنجم نمونه خارجی است.