چهارشنبه 7 آذر 1403

مولفه های قدرت اقتصادی آمریکا در وضعیت مطلوبی قرارندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مولفه های قدرت اقتصادی آمریکا در وضعیت مطلوبی قرارندارد

معراج منتشلو کارشناس مسائل اقتصادی گفت: آمریکا در افکار عمومی دنیا کشوری نیست که ادعای برتری در اقتصاد جهانی را داشته باشد. افول نظم لیبرال غربی، واقعیتی است که در نظام بین‌الملل در حال وقوع است و آمریکا به عنوان رهبر این نظم، خود نیز دچار ضعف شده و مؤلفه‌های قدرت اقتصادی آن در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معراج منتشلو کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار کردتودی، با اشاره به شروع افول شاخصه های قدرت آمریکا از جمله قدرت اقتصادی این کشور در چندین سال گذشته گفت: مولفه های قدرت اقتصادی آمریکا در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

وی در ادامه افزود: حالا دیگر آمریکا در افکار عمومی دنیا کشوری نیست که ادعای برتری در اقتصاد جهانی را داشته باشد. افول نظم لیبرال غربی، واقعیتی است که در نظام بین‌الملل در حال وقوع است و آمریکا به عنوان رهبر این نظم، خود نیز دچار ضعف شده و مؤلفه‌های قدرت اقتصادی آن در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.

منتشلو اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد آمریکا در سال‌های گذشته بطور بی سابقه‌ای با بحران‌های متعد روبرو بوده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا، بدهی‌های دولت این کشور تا پایان ریاست جمهوری باراک اوباما را نزدیک به 20 هزار میلیارد دلار اعلام کرده است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند افزایش 500 میلیارد دلاری این بدهی‌ها می‌تواند خطری برای دیگر اقتصادهای جهان باشد. نگرانی‌های اقتصادی درباره افزایش میزان بدهی‌های خارجی این کشور زمانی بیشتر می‌شود که صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: میزان بدهی‌های خارجی این کشور در پایان سال 2015 معادل 108 درصد تولید ناخالص ملی آمریکا شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: سقوط آمریکا اتفاق افتاده و دلیل آن هم این است که آمریکا ویژگی‌هایی مانند فقر، جرم، بیسوادی و بیماری‌های موجود در جهان سوم را از خود به نمایش گذاشته است.

وی در ادامه با اشاره به تاسف بار بودن وضعیت حقوق بشر در این کشور با وجود مدعی بودن آنها در این موضوع اظهار داشت: حکام ایالت متحده آمریکا همواره داعیه دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر را داشته اند، اما در واقع آنها هدفی جز پیشبرد ترجیحات و منافع سیاسی خود نداشته اند و همین امر موجبات استفاده ابزاری آنها از حقوق بشر را در سطح بین المللی و داخلی فراهم نموده، این کشور در حالی داعیه دار حقوق بشر است که خود به عنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر درجهان چه در عرصه بین المللی و چه در عرصه داخلی مطرح می شود.

منتشلو در پایان عنوان نمود: آمریکا در عرصه بین المللی موارد فراوانی از نقض حقوق بشر در کارنامه ننگین خود دارد و نیز در عرصه داخلی همه موارد بسیاری از نقض حقوق بشر در این کشور به چشم می خورد از حمله به خبرنگاران و گزارشگران و شلیک گلوله های پلاستیکی در جریان اعتراضات اخیر گرفته تا نقض حقوق شهروندی با شنود مکالمات شهروندان یا سرکوب و تهدید معترضان می توان اشاره کرد که تنها بخشی از اقدامات سالها و روزهای اخیر این کشور است که علاوه بر نقض فاحش و بنیادین حقوق انسانی متمم اول حقوق اساسی ایالت متحده آمریکا را هم نقض می کند.

انتهای پیام /