میثم لطیفی در دولت باقی خواهد ماند؟
در جلسه امروز هیات عمومی دیوان عدالت اداری، با درخواست اعمال ماده 91 قانون دیوان عدالت اداری درخصوص حکم پرونده انتصاب رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مخالفت شده است.
به گزارش مشرق، عصر روز هجدهم تیرماه دیوان عدالت اداری انتصاب میثم لطیفی در دولت را مغایر با قانون اعلام کرد، پس از انتشار این خبر اظهار نظرات زیادی چه در فضای رسانه ای کشور و چه در فضای مجازی مطرح شد. ساعتی پس از انتشار این خبر نیز بهادری جهرمی، سخگوی دولت بیان کرد که دولت اقدامات حقوقی لازم را از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای اعتراض به رأی اخیر دیوان عدالت اداری و اصلاح آن انجام داده است و منتظر بررسی نهایی از سوی قوه قضائیه هستیم.
چرا دیوان عدالت اداری بر موضوع انتصاب «لطیفی» ورود کرد؟
شکایتی به خواسته ابطال ابلاغیه انتصاب میثم لطیفی در دیوان عدالت اداری مطرح شد، این شکایت بر این مبنا استوار بود که ابلاغیه مزبور با ماده 47 قانون مدیریت خدمات کشوری مغایرت دارد و شاکی در مقام تبیین علت این مغایرت هم اعلام کرده بود که براساس ماده 47 قانون مدیریت خدمات کشوری به کارگیری کارمندان شرکتها و مؤسسات غیر دولتی برای انجام تمام یا بخشی از وظایف و اختیارات پستهای سازمانی دستگاههای اجرایی تحت هر عنوان ممنوع است.
با توجه به اینکه «لطیفی» به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) که دانشگاهی غیردولتی است، نمیتوانست متصدی پست سازمانی عهدهدار ریاست سازمان اداری و استخدامی کشور شود، بنابراین ابطال ابلاغیه وی از دیوان عدالت اداری تقاضا شد.
پس از بررسی پرونده و اخذ دفاعیات نمایندگان دولت نهایتاً موضوع شکایت در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به رأی گذاشته شد و اکثریت قضات حاضر در جلسه هی، رأی به ابطال ابلاغیه شماره 61297 مورخ 15 شهریورماه سال 1400 صادره توسط رئیسجمهور صادر کردند.
نتیجه رایگیری انجام شده بدین شکل بود که 35 درصد اعضای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری معتقد به عدم ابطال حکم انتصاب رئیس سازمان اداری و استخدامی و 65 درصد معتقد به ابطال حکم بودند.
در رای دیوان عدالت اداری آمده است: «حکم انتصاب میثم لطیفی به عنوان رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حکم مقرر در ماده 47 قانون مدیریت خدمات کشوری مغایر بوده و مستند به بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال میشود.»
رئیس قوه قضاییه، دستور رسیدگی مجدد صادر کرد
24 تیرماه، تنها 6 روز پس از انتشار خبر ابطال حکم انتصاب لطیفی، حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه، دستور اعمال «ماده 91 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری» ناظر بر رسیدگی مجدد را صادر کرد.
دو روز پس از این دستور، حجت الاسلام محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قضایی درخصوص صدور دستور رسیدگی مجدد به موضوع ابطال انتصاب «میثم لطیفی» در دیوان عدالت اداری با استناد به «ماده 91 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری» گفت: همچون مواردی که رئیس قوه قضاییه اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری را تجویز میکند و درخصوص صدور یک رأی، دستور رسیدگی مجدد به دیوان عالی کشور میدهد و قضات میتوانند وفق موازین قانونی و مستندات پرونده، بر اساس نظر مستقل خود حکم دهند؛ درخصوص دستور اعمال «ماده 91 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری» نیز این موضوع صادق است و قضات دیوان عدالت میتوانند بر مبنای فهم و تفسیرشان از قانون، رای دهند.
انفصال نبود، ابطال انتصاب بود
در ادامه این جلسه حجتالاسلام حکمتعلی مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری بیان کرد: حکم ابطال انتصاب «میثم لطیفی» در دیوان عدالت اداری با استناد به «ماده 91 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری» یک ایراد شکلی به تصمیم ریاست جمهوری بود که اگر این ایراد مرتفع شود، دیگر مانع قانونی هم وجود نخواهد داشت.
رئیس دیوان عدالت اداری تصریح کرد: در حال حاضر از این رای دیوان عدالت اداری، این برداشت در سطح جامعه وجود دارد که یک نوع انفصال از خدمات دولتی به آقای میثم لطیفی داده شده در حالی که اینگونه نیست و چنانچه موانع قانونی که در رای دیوان ذکر شده مرتفع شود، دولت میتواند از وجود وی استفاده کند.
ابطال حکم انتصاب لطیفی مجدد تائید شد؟
امروز خبری مبنی بر اینکه حکم دیوان عدالت اداری در خصوص میثم لطیفی مجدد از سوی این دیوان تائید شده، در فضای مجازی مطرح شد که پیگیری از منابع آگاه در این رابطه این خبر را تائید می کند. در جلسه امروز هیات عمومی دیوان عدالت اداری، با درخواست اعمال ماده 91 قانون دیوان عدالت اداری درخصوص حکم پرونده انتصاب رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مخالفت شده است.
اما هنوز هیچ منبع رسمی در قوه قضائیه و دیوان عدالت ادرای این خبر را تائید نکرده است.
منبع: فارس