چهارشنبه 3 بهمن 1403

میراث‌دار صنایع دستی، فرهنگ و گردشگری سوگوار اعتبارات جذب‌نشده

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
میراث‌دار صنایع دستی، فرهنگ و گردشگری سوگوار اعتبارات جذب‌نشده

یکی از محورهای توسعه فرهنگی، اشتغال و اقتصاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، حوزه‌ای که نتوانسته در جذب اعتبارات استان خوش بدرخشد و سوگوار اعتبارات جذب نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس به کهگیلویه و بویراحمد سرزمین ناشناخته‌ها و طبیعت زیبا سفرکه کنید با زبان بی زبانی می فهمید این استان میراث دار طبیعت، فرهنگ و صنایع دستی در عین محرومیت است، استانی که در جنوب ایران حرف اول را برای گردشگری می زند و می توان به هرکدام از گنجینه های بکر آن به فرصتی برای سرمایه اندوزی و اشتغال اندیشید.

اگر بخواهیم تنها به موضوع گردشگری در این استان بپردازیم صفحات زیادی را می توان از این گنجینه به اشتراک بگذاریم اما در این فرصت نمی خواهیم به این موضوع بپردازیم و تنها اشاراتی را در این رابطه خواهیم داشت.

متاسفانه نه تنها به طبیعت استان کهگیلویه و بویراحمد جفا شده است بلکه صنایع دستی و رسوم و آداب آن ناشناخته مانده و در عصر ارتباطات می توان نام این سرزمین را با داشته های فراوان و زیبا، سرزمین ناشناخته ها نامید.

در روزهای گذشته خبری بر روی خروجی رسانه های محلی این استان رفت که حکایت از عدم جذب مناسب اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشت، فرصتی که مدیران و مسئولان تا لحظه مخابره این خبر نتوانسته از آن بهره ببرند.

اگر چه فروردین ماه امسال نمایندگان مجلس خواستار ورود رئیس مجلس به موضوع تغییرات اعمال شده به جداول مربوط به سهم استان ها در بودجه سال جاری بر خلاف مصوبات شدند و از سهم منفی 14 درصد استان خبر دادند اما جذب نشدن بالغ بر 690 میلیارد تومان از این اعتبارات توسط 9 دستگاه اجرایی خود درد بزرگتری است که یکی از این دستگاه ها میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد می باشد.

علی شهابی نسب، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: از 860 میلیارد تومان اعتبارات نقد تملک دارایی های سرمایه ای مربوط به 9 دستگاه اجرایی استان، 433 میلیارد تومان جذب شده و 426 میلیارد و 979 میلیون تومان هنوز جذب نشده در حالی که یک ماه تا پایان سال مالی باقی مانده است.

وی افزود: این میزان اعتبارات جذب نشده که احتمال برگشت آنها وجود دارد مربوط به دستگاه‌های گردشگری با پنج میلیارد و 500 میلیون تومان، علوم پزشکی با 39 میلیارد تومان، نوسازی مدارس با 47 میلیارد تومان، ورزش و جوانان با 15 میلیارد تومان، امور عشایر با سه میلیارد تومان، جهادکشاورزی با 19 میلیارد تومان، آب و فاضلاب 212 میلیارد تومان، راهداری با 84 میلیارد تومان و آب منطقه ای با 498 میلیون تومان بوده است.

شهابی نسب اظهار کرد: همچنین از مجموع 706 میلیارد تومان اعتبارات اسناد خزانه استان که با 82 دستگاه استان موافقت‌نامه مبادله شده تاکنون 434 میلیارد تومان از این میزان جذب شده و 271 میلیارد تومان جذب نشده است و در صورت جذب نشدن از سوی دستگاه‌های متولی، احتمال برگشت وجود دارد.

یکی از محور های توسعه فرهنگی، اشتغال و اقتصاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است مقوله ای که در کهگیلویه و بویراحمد فرصتی ارزشمند تلقی می شود و تا کنون این حوزه مغفول واقع شده و اگر با چالش عدم جذب اعتبارات روبرو شود بدون شک بروی توسعه، فرهنگ، اشتغال و اقتصاد تاثیر منفی خواهد گذاشت.

اگر مدیران برای استفاده از پتانسل‌های موجود در استان به صورت جهادی عمل کنند قطعاً به نتیجه خواهیم رسید و نباید اجازه داد در حوزه ای که کهگیلویه و بویراحمد می تواند حرف برای گفتن داشته باشد اعتبارات برگشت خورده و سازمان را ضعیف نشان داد چرا که مردم به مدیران انقلابی امیدوار هستند.

انتهای پیام /