میزگرد تسنیم با موضوع شفافیت مالی برنامههای صداوسیما / از تقاضای 30 میلیون برای مهمان شدن تا رقابت ناسالم شبکههای تلویزیون
مدتی است جدیتر موضوع شفافیت مالی رسانهملی در محافل فرهنگی و رسانهای مطرح میشود. اسپانسرهایی که با آمدنشان هم حاشیه حضور بازیگری مجریها را پررنگ کردند و هم ماجرای دستمزدهای نجومی مجریان و برنامهسازان را به میان آوردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دستمزدهای نجومی، استفاده نابجا از بازیگران و وابستگی به سلبریتیها، عدم نظارت درست بر برنامهسازی و سریالسازی، اشتباهات و گافهای عجیب و غریب و حاشیهها و جنجالهایی را برای تلویزیونیها ایجاد کرده است. حتی چند وقت پیش بحث نامه رئیس صداوسیما به معاون سیما مطرح شد که بعد از پخش سکانس آخر سریال "پایتخت" و بازسازی صحنههایی از فیلم قبل انقلاب، بحث وادادگی و "ستون پنجم فرهنگی دشمن" را در این نامه آوردند. چندین گزارش و مطلب درباره بحث نظارت بر مجریان، برنامهسازان، سریالسازان و حتی آگهیهای بازرگانی که مشکلات عدیدهای دارند نیز نوشته شد. اما با جدیشدن بحث شفافیت مالی صداوسیما به سراغ اقشار مرتبط و تلاشگر در رسانهملی رفتیم، برخی استقبال کردند به دلایلی نتوانستند در میزگرد تسنیم شرکت کنند و برخی هم میخواستند و الان ترجیح میدادند دغدغههایشان را بازگو نکنند. به هر جهت اظهارنظرها و دیدگاههای همه نوع قشری چه مجری، برنامهساز، هنرمند و چه مدیر و سریالساز و تهیهکننده برای ما اهمیت داشته و دارد؛ این حق را هم قائلیم برای آن دسته از کسانی که با شنیدن، خواندن و دیدن مطالب ما در این میزگرد، دوست دارند اظهارنظری داشته باشند.
این میزگرد به صورت تصویری به عملکرد سازمان صداوسیما و ماجرای شفافیت، عجلهسازی و بیتوجهی به کیفیت تولیدات در ساخت سریال، دستمزدهای نجومی مجریان و تمرکز اسپانسرها بر بازیگر مجریها، عدم خلاقیت و ایدهپردازی مدیران در برنامهریزی و اتکای بیش از اندازه به چهرهها، الگوبرداری نعل به نعل از محتوا و رویکردها و عناصر برنامهسازی غربیها، اتاق فکرها و هیئتهای اندیشهورز منفعل شبکههای تلویزیون، ملاکهای انتخاب مدیران صداوسیما، مهمانان تلویزیونی و ارتباط مستقیم برخی مجریان با اسپانسرها و بحث "زیرمیزی"، غیرشفاف بودن برخی از تهیهکنندگان و ارتباطهای خاص با اسپانسرها، کنترل نشدن واسطهها و حامیان مالی، ناآشنا بودن برخی از مدیران با حوزه برنامهسازی و سریالسازی و احتمال هرگونه نفوذ در رسانهملی و بحث "ستون پنجم فرهنگی دشمن در صداوسیما" پرداخت.
این میزگرد با حضور علیاصغر پورمحمدی معاون سابق سیما و مدیر اسبق شبکه سوم سیما، حامد عنقا طراح، نویسنده و تهیهکننده سینما و تلویزیون و فضلالله شریعتپناهی طراح و برنامهساز و مدیر گروه اجتماعی شبکه اول سیما برگزار شد. تیزر این میزگرد را ببینید و روزهای آینده در چند بخش به صورت تفصیلی منتشر خواهد شد.
در این تیزر خواهید دید:
حامد عنقا: مشکل از جایی شروع شد که برای مدیران حال حاضر ما در صداوسیما فرق نکرد که مخاطب امشب تلویزیون دوست دارد "رضا گلزار" ببیند یا آن محتوایی که رسانهملی به عنوان دانشگاه براساس کلام امام (ره) و مقام معظم رهبری آن را میخواهد منتقل کند.
علیاصغر پورمحمدی: کپیبرداریهایمان بیش از حد بوده این اشکال به تلویزیون وارد است.
حامد عنقا: هر فیلم و سریال و برنامه موفقی را حداقل در دهه 80 و 90 بگوییم کارهایی است که صددرصد در شوراها رد شدهاند.
فضلالله شریعتپناهی: هنرمندان در رقابتی افتادهاند در میان شبکههای تلویزیون؛ اگر بدانند شبکه یک آنقدر میپردازد که در شبکه سوم بیشتر این مبلغ و شرایط برایشان مهیا است حتما به آنجا میروند. مهمانان بازیگر و خواننده و حتی ورزشکاری که برای بسیاری شناخته شده نیستند، میگویند که 30 میلیون میگیریم برای آمدن به برنامه تحویل سال.
علیاصغر پورمحمدی: نظام سرمایهداری بیرحم حاکم میشود بر برنامههای تلویزیون و همچنین رقابتهای منفی و مخرب.
فضلالله شریعتپناهی: فساد متأسفانه در خارج از سازمان صداوسیما یک مقدار بیشتر است و باید شفافتر بشوند و تمام شرکتها باید براساس ضوابط و قواعد سازمان صداوسیما فعالیت کنند.
علیاصغر پورمحمدی: یک منتقد که برنامهای 500 تا 800 هزار تومان و حداکثر 1 میلیون تومان میگرفت در حال حاضر چندین میلیون میگیرد تا نقد کند.
فضلالله شریعتپناهی: این تفکر باید برداشته شود، این رقابتهای ناسالم باید برداشته شوند که خیال میکنند یک بازیگر بیاورند مخاطب بالا میرود. چون فردا سازمان صداوسیما نظرسنجی اعلام میکند که این برنامه پرمخاطب است و بعد من باید توسط تهیهکنندهای بازخواست شوم که اگر اجازه میدادید فلان خواننده و بازیگر را میآوردیم من هم میتوانستم اول شوم.
علیاصغر پورمحمدی: من شنیدم که همزمان با پخش آن سکانس آخر سریال "پایتخت" یکی از شبکههای خارجی بهایی و یا یهودی،آن فیلم سینمایی خاص را همان روز پخش کرده است. و شب هم این سکانس در سریال "پایتخت" پخش میشود؛ این همزمانی ذهن رئیس سازمان صداوسیما و دستگاههای امنیتی را به این سمت برد که ارتباطی میان برخی آدمها و شبکههای معاند بوده است!
رمزگشایی از کلمه "نفوذ فرهنگی" در تلویزیون / وقتی رئیس صداوسیما از واژه "فتنهانگیزی ستون پنجم" استفاده میکندانتهای پیام /