مینو محرز زنگ خطر را به صدا در آورد / وضعیت بیمارستانهای کشور بحرانی است؟
مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه اپیدمیها در کشور زیاد شده گفت: «با کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستیم و در صورت ادامه این روند باید بیماران را در راهروهای بیمارستان بستری نماییم.»
به گزارش اقتصاد نیوز، همواره با فرا رسیدن فصل تابستان و آغاز گرمای هوا، شاهد آغاز شیوع برخی بیماری ها در جامعه هستیم؛ افزایش دمای هوا می تواند مجموعهای از بیماریها را با خود به همراه داشته باشد که یکی از این بیماریی ها، تب کریمه کنگو است که این روزها حسابی بحث اظهارنظر درباره آن داغ است.
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از یک کنه شیوع پیدا می کند که به عنوان میزبان و ناقل ویروس این بیماری در ایام گرم سال فعالیت می کند و جمعیت آن در ماه های گرم بیشتر می شود. هر چند ممکن است میزان مبتلایان به این بیماری چندان زیاد نباشد اما آمادگی نظام سلامت و درمان کشور برای مقابله با این قبیل بیماریها امری ضروری و مهم است و باید دید آیا نظام سلامت آمادگی و توان پاسخگویی به بیماران را دارد؟
این پرسشی است که مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی اخیرا به آن پاسخ داده و در سخنانی اعلام کرده است: «آمارها و شرایط فعلی نشان میدهد که باید بیمارستانهای بیشتری در کشور ساخته شود. جمعیت، بیماریها و اپیدمیها در کشور زیاد شده است، بنابراین با کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستیم.»
وی افزود: «اگر این روند ادامه پیدا کند باید بیماران را در راهروهای بیمارستان بستری کنیم. آن هم در روزهایی که اخبار مختلفی از فرسودگی تجهیزات پزشکی تا مرگ بیماران تالاسمی به دلیل کمبود دارو در کشور فراگیر شده است.»
اما چالش بنیادی دیگر که نباید از آن غافل شد؛ سرانه پایین تختهای بیمارستانی در ایران است. به گزارش شرق بر اساس آخرین آمارها، در ایران 155 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد و این یعنی سرانه تخت بیمارستانی در کشور 1.8 به ازای هر هزار نفر است. در حالی که استاندارد سازمان بهداشت جهانی سه تخت به ازای هزار نفر است و این عدد در برخی کشورهای توسعهیافته مثل ژاپن تا 12 نیز بالا رفته است. از سوی دیگر طبق آماری که امیر ساکی، مدیر کل منابع فیزیکی وزارت بهداشت اعلام کرده، 70 درصد از تختهای بیمارستانی موجود نیز فرسوده هستند.
لارم به ذکر است که سال گذشته نیز علی فتاحی، عضو هیاتمدیره انجمن بیمارستانهای خصوصی کشور؛ درباره وضعیت بحرانی زیر ساخت های بیمارستانی کشور با اشاره به استانداردهای جهانی که تخت بیمارستانی 3 تخت به ازای هر هزار نفر است گفت: «در ایران این عدد 1.5 تخت به ازای هزار است. از سوی دیگر به گفته مسوولان، هم اکنون 140 هزار تخت در کشور وجود دارد که براساس اعلام وزارت بهداشت دستکم حدود 50 هزار تخت فرسودهاند. در عین حال حدود 120 هزار تخت بیمارستانی نیز در بخشهای دولتی و خصوصی کم داریم.»
وی همچنین با گلایه از بیتوجهیها به نظام سلامت کشور گفت: «دور از ذهن به نظر می رسد که طی سالهای آینده حتی بتوان یک تخت بیمارستانی توسط بخش خصوصی اضافه کرد، زیرا هزینه راهاندازی یک تخت بیمارستانی هماکنون بیش از 12 میلیارد تومان است. که سرمایهگذاری در این بخش برای سرمایهگذاران خصوصی به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد.»
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید