نابینایان؛ قهرمانانی با عصای سفید
تهران - ایرنا - ورزشکاران نابینا یکی از خاصترین قهرمانان جامعه هستند؛ ورزشکارانی که از هیچ عنوانی ساختند که کسب آن توسط افراد عادی هم سخت است.
حس بینایی یکی از مهمترین و کاربردیترین حسهای پنج گانه بدن است که محرومیت از آن فرد را در برابر تاریکی مطلقی قرار خواهد داد که تنها واژه برای توصیف آن میتواند عنوان «هیچ» باشد عنوانی که برای فرد روشن دل نه مفهومی به نام رنگ معنا دارد و نه میتواند تصور خود را از اطراف به راحتی به دیگران انتقال دهد. زمانی که از «هیچ» برای نابینایان مادرزادی سخن به میان خواهد آمد به معنای آن است که نه میشود درباره مفاهیم کلی به راحتی او را توجیه کرد و نه او میتواند به راحتی مفاهیمی مانند رنگها برای مخاطب توضیح دهد.
اما این گروه در برخی از مواقع تبدیل به افرادی خواهند شد که نه تنها بر مفهوم هیچ در پیرامون خود غلبه خواهند کرد بلکه با چشم دل به موفقیتهایی خواهند رسید که یک فرد عادی نیز از رسیدن به آن عاجز است. موفقیتهایی که نمونههای آن در یک دهه اخیر در حوزههایی مانند علم و ورزش به دست آمده است.
برای این قشر ورزش یکی از پلههای ترقی به شمار میرود. هر چند که برای یک نابینا ورود به ورزش و دستیابی به موفقیت در آن به راحتی امکان پذیر نیست اما روشندلان نشان دادند که میشود با حضور در میادین بزرگ ورزشی زمانی برای دیده شدن خود فراهم کنند.
افتخار قشر از ورزشکاران پارالمپیکی کم نیست و تنها در یک رشته آن مانند شطرنج نابینایان که یک ورزش فکری و لمسی است آنان در بازیهای پاراآسیایی 2018 جاکارتا موفق به کسب 14 مدال رنگارنگ شدند مدالهایی که نقش ویژهای در تغییر جایگاه رده بندی ایران در جدول نهایی مسابقات داشت. البته موفقیت نابینایان و کم بینایان تنها به شطرنج ختم نشد بلکه در رشته جود نیز هفت مدال انفرادی و تیمی رهآورد این گروه از شرق دور بود.
شاید که حضور در بازی فکری مانند شطرنج و یک مسابقه جودو برای زورآزمایی روشندلان کار سختی نباشد اما زمانی که گروهی از ورزشکاران این رشته توانستند بام ایران را فتح کنند اهمیت ارداده و توانمندی دارندگان عصای سفید بیش از پیش نمایان شد گروهی که با تلاش و سخت کوشی توانستند دیو سپید افسانههای ایرانی را در بند خود کنند و طبع هنریشان را بر فراز دماوند به را به نمایش درآوردند.
پانزدهم اکتبر هر سال هر چند عددی در تقویم بینالمللی محسوب میشود اما نهادهای جهانی با تعیین آن به عنوان روز نابینا، فرصتی فراهم کردند تا در این روز بیش از پیش به توانایی و خواستههای قشر روشندلتوجه شود. در ایران نیز این روز افزون بر آنکه موجب دیده شدن نابینایان در حوزههای مختلف می شود می تواند به زمانی تبدیل شود تا فدراسیون ورزش نابینایان ضمن گرامیداشت مقام قهرمانان با عصای سفید در راستای مشکلات پیش روی این قشر قدم بردارد. فدراسیونی که ریاست ان بر عهده یکی از روشندلانی است که هم در جبهه ایثارگری و هم در جبهه مدیریت ورزشی تا کنون توانسته است خدمات زیادی به جامعه ارائه کند.
*س_برچسبها_س*