ناراحتی بازنشستگان از تاخیر در پرداخت هزینه های درمانی / علت چیست؟
نمازی گفت: قرارداد با صندوق بازنشستگی در سال 1402 به صورت حق العمل کاری و کارمزدی بوده و درحال حاضر حدود 1800 تا 2000 میلیاردتومان بابت مراکز درمانی و بیمارستانها به آتیه سازان بدهکار است.
اخیراً بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری از آتیه سازان حافظ به بیمه ملت منتقل شده است و طبق اطلاعات صندوق بازنشستگی کشوری، بازنشستگان دو هفته فرصت دارند تا مدارک و اسناد پزشکی خود را به نمایندگان بیمه ملت تحویل دهند.
در اطلاعیهای که به این منظور صادر شده، آمده است: «بازنشستگان محترم از ساعت 8 صبح الی 14 روزهای 7 لغایت 21 خردادماه به مدت دو هفته فرصت دارند اسناد هزینه درمانی خود را تحویل نمایندگان منتخب دهند تا پس از پایان دریافت کلیه اسناد معوقه، فرایند ثبت و ارزیابی و متعاقب آن پرداخت خسارات متعلقه به انجام برسد».
اما مشکل از کجا بود؛ چرا بیمهگذار تکمیلی تغییر کرد؛ محمدی، بازنشسته کشوری در ارتباط با وضعیت بیمه تکمیلی در ماههای اخیر گفت: در ماههای اخیر، فاکتورهای هزینه بازنشستگان با تاخیرهای طولانی پرداخت میشد؛ معمولاً چند هفته یا حتی بیشتر منتظر میماندیم و بارها به کانون و دفتر بیمهگذار مراجعه میکردیم تا در نهایت، پول درمان ما را واریز میکردند.
این بازنشسته اضافه کرد: این در حالیست که هر ماه حق بیمه تکمیلی، سر وقت و مرتب از حقوقمان کسر میشد.
به گفته محمدی، یک بازنشسته کم درآمد نمیتواند پول درمان را از جیب بپردازد و بعد هفتهها منتظر تسویه بخشی از آن بماند، این عادلانه نیست.
اما سوال اینجاست که گناه این تاخیر بر گردن کیست؛ آیا بیمه آتیه سازان حافظ در این زمینه اهمال کرده است؛ مدیرعامل این شرکت بیمهای در گفتگویی با رادیو سلامت، تقصیر و قصور از جانب آتیهسازان حافظ را به کلی تکذیب کرده است.
نمازی در بخشی از این گفتگو به بدهکاری سنگین صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرده و اظهار داشته است «قرارداد با صندوق بازنشستگی در سال 1402 به صورت حق العمل کاری و کارمزدی بوده و درحال حاضر حدود 1800 تا 2000 میلیاردتومان بابت مراکز درمانی و بیمارستانها به آتیه سازان بدهکار است».
او تاکید کرده «بازنشستگان عزیز بدانند که آتیه سازان درتاخیر پرداخت هزینه های درمانی هیچ مسولیتی ندارد واین مساله کاملا برعهده صندوق بازنشستگی کشوری است».
نمازی مدعی شده سازمان تامین اجتماعی بهتر عمل کرده و بدهکاری خود به آتیه سازان حافظ را پرداخته: «آتیه سازان حدود 4500 میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب داشت که 1500 میلیارد تومان آن مربوط به اسفند ماه امروز واریز شد البته از همراهی و تعامل کانون عالی بازنشستگان نیز تشکر میکنم....».
پاسکاری میان صندوق بازنشستگی و بیمهگذار
به این ترتیب، بیمهگذار اهمال و قصور خود را تکذیب کرده است اما محمدی، مستمریبگیری که همسرش از بیماری سرطان رنج میبرد؛ میگوید: مسئله را مانند توپ در زمین یکدیگر پاسکاری میکنند؛ صندوق میگوید بیمهگذار مشکل دارد و قراردادش لغو شده، بیمهگذار هم هر نوع تقصیر خود را منکر میشود؛ این وسط بازنشستهای که ده یا دوازده میلیون حقوق دارد و ماهی دو یا سه میلیون هزینههای درمان میدهد، دستش در حنا میماند و سرش بیکلاه....
او در پاسخ به این سوال که آیا با تغییر بیمهگذار و انتقال اسناد و مدارک به بیمه ملت، اوضاع به نفع مستمریبگیران و بازنشستگان تغییر میکند و تاخیر در پرداخت برچیده میشود؛ میگوید: امیدواریم.
محمدی در پایان اضافه میکند: عادلانه نیست ما هر ماه سر وقت و به صورت اتوماتیک، مبلغی را برای بیمه تکمیلی بپردازیم بعد مدتها منتظر پولمان بمانیم؛ چرا برای واریز پول درمان به حساب بازنشستگان یک سیستم اتوماتیک درست نمیکنند که به محض صدور فاکتور برای بیمهشده، سهم بیمه تکمیلی به صورت مستقیم به مرکز درمانی مربوطه پرداخت شود؛ چرا بارِ پرداخت، انتظار و پیگیری را بر دوش بازنشسته انداختهاند؟!