ناسا ماموریت اولیه ماهواره تس را موفقیت آمیز توصیف کرد
تهران - ایرنا - ماهواره «نقشهبردار فراخورشیدی گذران» ناسا یا ماهواره «تس» (TESS) به تازگی ماموریت اولیه خود را به اتمام رسانده و ضمن تصویربرداری از حدود 75 درصد آسمان پرستاره، اکتشافات جالب توجهی را به دست آورده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی ناسا، «پاتریشیا بوید» دانشمند این پروژه، این ماموریت را یک «موفقیت پر سر و صدا» توصیف کرد.
ماهواره تس پس از پرتاب در آوریل 2018 توسط راکت «فالکون 9» شرکت فضایی اسپیس ایکس، در نوع منحصر به فردی از مدار زمین قرار گرفت که از آنجا با استفاده از چهار دوربین قدرتمند، مشاهدات قابل توجه خود را در خارج از منظومه شمسی ما انجام می دهد.
ناسا اعلام کرد، این ماهواره در جریان ماموریت اولیه خود موفق شد 66 سیاره جدید فراخورشیدی - سیاراتی که در خارج از منظومه شمسی ما قرار دارند - به همراه 2 هزار و 100 کاندیدای را کشف کند و ستاره شناسان در حال حاضر برای تایید آنها سرگرم فعالیت هستند.
یکی از مهیج ترین نتایج این پروژه کشف تعدادی از سیارات است که در منطقه معروف به «منطقه قابل سکونت» می چرخند؛ منطقه قابل سکونت، منطقه ای در اطراف ستاره یک سیاره است که دارای شرایط بالقوه مناسب برای وجود آب مایع است و بنابراین می تواند به معنی وجود حیات در آن منطقه باشد.
اما این سیارات سال های نوری زیادی از زمین فاصله دارند؛ بنابراین برای به دست آوردن بینش اضافی در مورد ویژگی های منحصر به فرد این سیارات، به فناوری قدرتمندتری نیاز است.
ناسا در پستی در وب سایت خود اعلام کرد: ماهواره تس علاوه بر اکتشافات سیاره ای، انفجار یک ستاره دنباله دار در منظومه شمسی ما و نیز تعداد زیادی ستاره در حال انفجار را مشاهده کرده است.
این سازمان افزود: این ماهواره گرفت های غافلگیرانه را در یک سیستم ستاره ای دوتایی که به خوبی شناخته شده است، کشف کرد، پرده از اسرار طبقه ای از ستاره های ارتعاشی برداشت و جهانی را کشف کرد که دارای فصول مدولاسیون ستاره ای است. جالب تر اینکه، ماهواره تس رصد کرده که یک سیاه چاله در یک کهکشان دور، یک ستاره خورشید مانند را خرد کرده است.
این ماهواره اکنون وارد مأموریت تمدید شده خود شده است و طی آن بخش هایی از 25 درصد باقیمانده آسمان را که هنوز پوشش نداده است، بررسی خواهد کرد.
*س_برچسبها_س*