نامه به رئیس بینالمجالس جهانی درباره ابعاد حقوقی جنایت آمریکا و اسرائیل

اعضای کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس در نامه ای به رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی خواستار محکومیت جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان در اتحادیه بین المجالس جهانی شدند.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در نامهای خطاب به رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی خواستار محکومیت تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشورمان و برگزاری نشستی فوقالعاده برای بررسی ابعاد حقوقی این جنایت شدند.
جزئیات طرح پیگیری حقوقی تجاوزات اسرائیل و آمریکا در جنگ 12 روزهبنابراین گزارش، نامه به امضای محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قاضایی مجلس شورای اسلامی و خطاب به خانم آکسون رئیس «IPU» ارسال شده است.
متن این نامه به شرح زیر است:
با احترام
سرکار خانم دکتر آکسون رئیس محترم اتحادیه بین المجالس (IPU)
همانگونه که مستحضرید جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال آژانس بین المللی انرژی اتمی، در بحبوحه مذاکرات دیپلماتیک، هدف حمله مشترک ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی اسراییل قرار گرفت؛ اقدامی که در عمل به منزله تهاجم به دیپلماسی با قایق توپدار بوده و در صورت عدم محکومیت جدی و جهانی، بنیان های حقوق بشر و دموکراسی را با تهدید جدی مواجه خواهد ساخت.
از این رو:
1. ما، به عنوان اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ایران، با نهایت انزجار، حملات غیر قانونی و تروریستی رژیم نسل کش اسرائیل در تاریخ 13 ژوئن علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را که طی 12 روز صورت گرفت؛ به شدت محکوم می کنیم. این تجاوز خودسرانه منجر به شهادت حدود 1000 نفر از هموطنان بی گناه کشورمان، از جمله 14 نفر از دانشمندان برجسته همراه فرزندان و خانواده هایشان، 38 کودک، 102 زن از جمله تعدادی زن باردار و همچنین مجروحیت حدود 5 هزار نفر و تخریب 345 ساختمان مسکونی شده است. اهداف این حملات نه تنها مراکز نظامی، بلکه زیرساخت های غیرنظامی، دانشگاه ها، بیمارستان ها، مراکز دفاعی مدنی و حتی زندان ها بوده که نشان دهنده نقض فاحش اصول بنیادین حقوق بین الملل، به ویژه اصل تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی در حقوق بشردوستانه بین المللی است.
2. بی تردید این اقدام جنایتکارانه نه تنها نقض صریح ماده 2 بند 4 منشور ملل متحد (ممنوعیت توسل به زور علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها) به شمار می آید، بلکه مغایر با قواعد و اصول بنیادین حقوق بین الملل بشر دوستانه و حقوق بشر از جمله کنوانسیون های ژنو (1949) و پروتکل های الحاقی آن، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، قطعنامه های سازمان ملل متحد (2652 و 3314) و آژانس بین المللی انرژی اتمی است. حمله به غیر نظامیان و مناطق مسکونی و تاسیسات هسته ای در این اسناد، ممنوع و به عنوان جنایت جنگی تعریف و به شدت محکوم شده است.
3. از جنابعالی که از حقوقدانان برجسته در عرصه بین المللی هستید، درخواست می کنیم در راستای تحقق اصل حاکمیت قانون، اجرای عدالت و پاسداشت کرامت انسانی به عنوان بنیان های حقوق بشر، اقدامات زیر را مدنظر قرار دهید:
الف. با قرار گرفتن در سمت درست تاریخ و با صدایی رسا، این تجاوزات غیرقانونی را محکوم کرده و این محکومیت را به اطلاع اعضای محترم اتحادیه بین المجالس (IPU) و دبیرکل محترم سازمان ملل متحد برسانید. همچنین، با استناد به ماده 99 منشور سازمان ملل متحد، از دبیرکل درخواست نمایید تا نسبت به تشکیل یک کمیته حقیقت یاب مستقل بین المللی اقدام کند.
ب. شایسته است که دستور برگزاری یک نشست فوری و مجازی با مشارکت کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ایران را صادر فرمایید تا امکان گفتگو و تبادل نظر پیرامون ابعاد حقوقی و انسانی این جنایات با سایر اعضای محترم اتحادیه فراهم گردد.
در پایان، بر این باوریم که ما و شما به عنوان نمایندگان ملت ها، متعهد به همکاری صادقانه با جامعه جهانی برای استقرار عدالت، پیگیری حقوقی و بین المللی این جنایات و تلاش برای برقراری صلح و امنیت پایدار بین المللی و مجازات عاملان و آمران این جنایات هستیم.
باشد که در این مسیر حساس و سرنوشت ساز تاریخی، هم صدا، هماهنگ و مسئولانه گام برداریم.