یک‌شنبه 4 آذر 1403

نامه فدراسیون جهانی ژیمناستیک به کمیته ملی المپیک ایران؛ به این سه سؤال پاسخ دهید!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نامه فدراسیون جهانی ژیمناستیک به کمیته ملی المپیک ایران؛ به این سه سؤال پاسخ دهید!

فدراسیون جهانی ژیمناستیک با ارسال نامه‌ای به کمیته ملی المپیک، خواستار ارائه توضیحاتی از سوی این نهاد درباره انتخابات فدراسیون ژیمناستیک شد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، انتخابات ریاست فدراسیون ژیمناستیک برای پایان دادن به بلاتکلیفی چند ماهه این رشته، روز 24 اسفند 1401 برگزار و عابد حقدادی به عنوان رئیس جدید معرفی شد.

برگزاری این انتخابات با حاشیه‌هایی همراه بود. پس از آنکه صلاحیت زهرا اینچه درگاهی رئیس سابق فدراسیون برای حضور در انتخابات تأیید نشد، وی که هنوز از سوی فدراسیون جهانی ژیمناستیک به عنوان رئیس فدراسیون ایران شناخته می‌شد، اقدام به ترک مجمع انتخاباتی کرد و پس از آن نیز تعدادی از اعضای مجمع از جلسه بیرون آمدند.

حقدادی پس از دیدار با مسئولان جهانی: انتخابات ایران در حال بررسی است

همه این اتفاقات مقابل چشمان یوسف الطبا، نماینده فدراسیون جهانی ژیمناستیک رخ داد که ناظر ویژه FIG بود و در پایان مجمع نیز گفت که «همه اتفاقات را چه خوب و چه بد، به فدراسیون جهانی منتقل خواهد کرد».

از زمان برگزاری این انتخابات نزدیک به 2 ماه گذشته، اما هنوز نام اینچه درگاهی به عنوان رئیس فدراسیون ایران در سایت فدراسیون جهانی مشاهده می‌شود. این مسئله بدان معناست که FIG هنوز نتیجه انتخابات ایران را تأیید نکرده و ابهاماتی در این باره دارد.

پیرو همین موضوع چندی پیش نامه‌ای از سوی فدراسیون جهانی ژیمناستیک به کمیته المپیک کشورمان آمده و در آن، توضیحاتی درباره برخی مسائل خواسته شده است.

دلیل عدم حضور اینچه درگاهی در مجمع انتخاباتی، علت غیبت سه کارشناس خبره در مجمع و توضیح پیرامون علت رأی دادن نمایندگان وزارت ورزش و کمیته المپیک در انتخابات، سه موضوعی است که فدراسیون جهانی ژیمناستیک خواستار دریافت توضیحات پیرامون آنها شده است.

عدم حق رأی وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون‌ها، در همه مجامع وجود دارد و با توجه به موضوع جلوگیری از دخالت دولت، مسئولان وزارت نیز این مسئله را قبول کرده‌اند، اما عدم حق رأی کمیته المپیک در انتخابات ژیمناستیک، موضوع مهمی است که ابهامات زیادی به دنبال دارد. در این باره شنیده می‌شود که در اساسنامه این فدراسیون، هیچ‌کدام از این دو نهاد حق رأی ندارند و حالا همین موضوع، مورد سؤال از سوی فدراسیون جهانی قرار گرفته است. این در حالی است که نماینده کمیته المپیک به عنوان یک نهاد غیر دولتی، یکی از اعضای مجامع فدراسیون‌هاست، اما اینکه چگونه از اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک حذف شده، جای تأمل دارد.

FIG فرصت سه ماهه‌ای به کمیته ملی المپیک بابت پاسخگویی به این سؤالات داده است.